Ip kamera

blazpoglavc

Pripravnik
14. maj 2008
427
3
18
Imam dve ip kameri ki sem jih narocil na ebayu. Ko katero koli priklopim mi deluje 10s in potem se vrze v kao nek standby..oz ne deluje vec. Ce jo ponovno prizgem in ugasnem zopet deluje 10s in se spet ugasne. Mogoce kdo ve kaksne nastavitve portov al kaj to blokira?

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
IP kamer z e-baya je mali milijon.
To je tako kot bi napisal imam avto
d055.gif

Verjetno obstaja kakšna oznaka na njej oziroma link do e-baya ker drugače ti bomo težko pomagali - kristalna krogla je namreč na servisu
grims-1.gif

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.361
9.597
113
EU
Kristalna krogla na servisu, menjava DPF-ja
smile-1.gif

Glede kamere. Kateri program uporabljaš za gledanje prek kamere. Se kamera "conecta" in pokaže sliko deset sekund, potem ugasne.
confused-1.gif

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik blazpoglavc pravi:
Ja ni neka kamera ku bi imela ime..

Še na vsakemu "dreku", ki sem ga kupil od kitajca je bilo nekaj napisano - če ne drugega ČinGumXYVZ ali kaj podobnega v njihovih pismenkah
rolleyes-1.gif

In še za vsako stvar preko e-baya sem imel pod "PurchaseHistory" še vedno link do tega izdelka.
Če slučajno vsega tega nimam imam pa od Ericsson GA628 naprej na vsakemu telefonu tudi kamero (fotoaparat) z vsaj 0,3Mpixla, kar zadošča vsaj za osnovno diagnozo tipa naprave (kamere).

Lej - če hočeš, da ti pomagamo moraš nekako predstaviti, kaj sploh imaš - za problem smo zvedeli.
Tule kar si do sedaj napisal me spominja samo na vic o blondinkah
rolleyes-1.gif

Q: "Kakšen avto si kupila ?"
A: "rdeč !!"

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
To je klon Easy-N kamere - jih je pa res ogromno z različnim drobovjem.
Moja je bila montirana pred kakimi tremi leti in še kar delajo brez kakšnih posebnih nastavitev.
Kolikor sedaj gledam na moji nima nobene posebne nastavitve.

Kako veš, da se ugasne ?
Morda se ugasi samo kakšna LED dioda ?
Poizkusi jo priključiti na mrežni kabel in dostopati do nje preko IP naslova (192.168.x.y)

blazpoglavc

Pripravnik
14. maj 2008
427
3
18
isot je v vseh primerih....nekaj sekund deluje in nato ugasne oz ne vem kaj naredi v glavnem ne morem dostopati do nje..

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Potem pa mi diši po škart robi oziroma preslabemu napajalniku
tongue-1.gif

Na tvojemu mestu bi prvo preizkusil z drugim napajalnikom enake voltaže in večji tok.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.361
9.597
113
EU
Uporabi kakšni drugi program za gledanje, namesto priloženega. Recimo IP Cam Viewer, pa poročaj če se isto dogaja.
Omogoča kamera posodobitev Firmwera prek proizvajalčeve strani? Mogoče so dali popravek.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.361
9.597
113
EU
Kamero najprej priveži s čim bolj kratkimi kabli na napajalnik in modem, oziroma ruter.
S tem boš ugotovil morebitne nepravilnosti v konektorjih, ali kablih.
Meni je en pin izpadel ven pri stiskanju konektorja s klešči na kabel, in sem doktorate delal zakaj ne vidim več kamere.
bonk.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
na linku piše da ima detektor gibanja
daj jo nekam, kjer je dosti gibanja, pa da vidiš potem ali je fuč ali pa je to normalno da gre v stand by
in kaj piše v navodilih ?