iomega zunanji diski

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
trenutno sem v nemciji in opazam, da je racunalniska oprema tu kakih 10 - 20% cenejsa, sploh kaksni vecji diski so ekstra poceni (npr. Toshiba eksterc, 3'5 1,5 TB, je 79€), zataknil pa sem se pri zunanjem disku iomega 500GB, ki ga za 80€ nesem, pa je menda vodoodporen, odporen na padce in ne vem kaj se vse ...

poznamo to firmo, je to zanesljiv disk?

aja, pa Lacie diski, ki jih pri nas nisem videl pod 120€, so tu najvec 99€. bi ga vzel, samo je prevelik in pretezak (neka huda extra bomba, okoli in okoli ima "skoljko" iz cca, 2 mm debele kovine ...
wink-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Pred mnogo leti so bili proizvajalec (precej nezanesljivih) izmenljivih diskov (serija Jaz) in malo manj nezanesljivih (Zip) manjsih izmenljivih diskov, ki so bili bolj podobni disketam. Sem mislil, da so ze zdavnaj propadli, ocitno nekdo ozivlja znamko ? V glavnem ... ce ima garancijo, zakaj bi se potem sekiral ? Enako bos kupil Toshiba ali karkoli ze, ce bo kaj narobe, bos posiljal nazaj gor, torej ni nobene razlike ...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
okej ...

Toshiba se dela kot je vcasih, ali se je tudi tu kaj spreminjalo?
tongue-1.gif

ker me fejst mika Toshiba, 1,5 TB za mislim da 70 ali 80€ ... sicer ni tamala, samo bi mel lahko potem malega (WD Elite 500 GB) za terene, pa potem prenasal na ostala dva diska (se pravi ta, novi, recimo Toshiba, pa se starega FujiSiemensa, kjer je na 1 TB se enih 250 GB placa)

garancija potem pri nas ne velja?

22. jul 2007
13.583
1.767
113
124
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
trenutno sem v nemciji in opazam, da je racunalniska oprema tu kakih 10 - 20% cenejsa, sploh kaksni vecji diski so ekstra poceni (npr. Toshiba eksterc, 3'5 1,5 TB, je 79€), zataknil pa sem se pri zunanjem disku iomega 500GB, ki ga za 80€ nesem, pa je menda vodoodporen, odporen na padce in ne vem kaj se vse ...

poznamo to firmo, je to zanesljiv disk?

aja, pa Lacie diski, ki jih pri nas nisem videl pod 120€, so tu najvec 99€. bi ga vzel, samo je prevelik in pretezak (neka huda extra bomba, okoli in okoli ima "skoljko" iz cca, 2 mm debele kovine ...
wink-1.gif

zahvali se "sazasu", drugače nič novega glede ugodnih cen v tujiniLPWWY

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
garancija potem pri nas ne velja?
Odvisno kaj piše na garancijskem listu. Ponekod imajo evropsko garancijo, ki velja po celi EU.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
dobro, bom preveril, kako je s tem.
smile-1.gif
sem itak do nedelje v Stuttgartu, tako da neke hude nuje (še) ni ...

offtopic: DJ_Beat: ko bi ti vedel, kako štacuno imajo tu, imenovano Planet Photo ...
grin1.gif

ontopic: kako je s Seagate diski, ker so daleč najbolj ugodni tu? vem, da so bili en čas špica, potem pa je menda kvaliteta konkretno padla ...

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Jaz sem imel Iomega ZIP Drive 100 včasih, pa je zadeva kar dobro delovala. Malo je edina bila počasna ker je bila preko LPT, pa
enkrat je ena tista disketa crknila.

Preizkusil sem tudi IOMEGA DVD-R. Mi je ponesreči padel na tla in je bil kar fuč.
stupid-1.gif

(Z Verbatim in TDK se to še ni zgodilo)

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
iomega je proizvajalec ohišja. Noter je disk enega od peščice proizvajalcev (Seagate, WD, Samsung, Hitachi, hmmm kaj je še ?)