investopedia simulator

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Evo, sem se odlocil, da bi se rad kaj naucil o financnih trgih in malo probal kako zadeva funkcionira.

A kdo igra na investopedia.com simulatorju? Je zadeva vezana na dejanske trge? Kot razumem naj bi bila...

No zraven berem tutoriale itd...tko da bom tu se zastavljal vprasanja ce cesa ne bom razumel.

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Jaz sem se tukaj igral: http://www.oanda.com/.

Dokler sem se igral v Demu je šlo zelo kar dobro, ko sem probal pa s pravim denarjem pa ne več.
rolleyes-1.gif

Dobronamerni nasvet kolega, ki ima več izkušenj, preden sem se začel igrat je bil: "Æim dlje stran od tega". In jaz ti nasvet podelim naprej.

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Ker ti malo bolj stiska jajca, kot pri tistih pikah..

Če nimaš ogromno znanja in informacij, je to navaden gembling.

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Jaz sem v štartu vzel to kot igrico.. če je igra za PC 50€ in ti da par tednov, mesecev užitka, bomo igrali pa še to spletno igro, zakaj pa ne?

Na demo sem si dal 10 000€ in full vzvoda, delal pa z manjšimi trejdi, tiste ki sem jih pušnil sem komot pokril. Vsak trejd je bil samo par € plusa ali minusa. Če sem zafural, sem komot pokril z viškom in lucky trejdi.

Na pravem sem šel s full malo denarja (nisem hotel kupit preveč igric) in večjo lakoto. Če bi delal na enak način kot na demo, bi dobil samo par centkov, zato sem šel bolj na polno, ko se je obneslo je bilo par €, ko se ni, se pač ni. Dodajati denarja nisem hotel, v štartu je bilo določeno s kakšno vsoto se bom igral in to je to. Meni se pač ni izšlo.

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Citat:
Uporabnik karamarko pravi:
Ker ti malo bolj stiska jajca, kot pri tistih pikah..

Če nimaš ogromno znanja in informacij, je to navaden gembling.
Točno tako. Na demo mi je bilo s 1000€ vse jasno. Ko so bili € na live accountu sem imel prvič kar prešvican prst pa čeprav je bilo v igri samo 10€...
smile-1.gif

Kar se znanja tiče: za nazaj je simpl risat grafe, si zmišljevat imena in napovedovat prihodnost, ki se je že zgodila v preteklosti. Kot da bi napovedoval vreme za lani.
smile-1.gif

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
No pa ti jst povem zakaj ti ni šlo. Zato, ker imaš čustva do denarja. Veliko jih pa propade tudi zaradi pohlepa.