Internet TV na računalnik

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Živ.

Trenutno imam doam en siolov komunikator, razmišljam pa še o tem Siol Boxu, ki že avtomatično omogoča snemanje na disk. Zanima pa me, če j možno kar je posnetega iz Siol boxa spraviti na računalnik, torej da bi lahko posnetke gledal na računalniku.
V poštev pride tudi opcija da komunikator zvežem z računalnikom oz. da snemam oddaje na računalnik.
Je to možno?

thx

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.529
435
83
Poglej malo po Siol forumu. O IPTV prek PC je ogromno napisanega...

BOX je za to neuporaben. Enako sagem ali amino.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Sem že spraševal tam pa zaenkrat nobenega pametnega odgovora.

Hm če nobena od te opreme ni uporabna za take stvari, kakšne imam pa potem sploh še opcije?
crazy1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Hm, zanimivo. Če prav razumem gre samo za SW na računalniku. In če imam torej računalnik povezan v mreži, kjer imamo tudi komunikator bi načeloma moral videti IPTV? Ali moram to z komunikatorjem na kakšen način zvezat? Jebemtiš nič mi ni jasno glede teh scen.
Kaj nihče ne uporablja računalnika za IPTV (siol varjanto)?

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Probal vse živo in še najbolj eleganten je bil MulticastTV. Nastaviš čas snemanja in voila, dela kot mora. Če si na optiki ali imaš na bakru dovolj dobro povezavo, lahko ob tem še gledaš drug program.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Hm, zanimivo. Če prav razumem gre samo za SW na računalniku. In če imam torej računalnik povezan v mreži, kjer imamo tudi komunikator bi načeloma moral videti IPTV? Ali moram to z komunikatorjem na kakšen način zvezat? Jebemtiš nič mi ni jasno glede teh scen.
Kaj nihče ne uporablja računalnika za IPTV (siol varjanto)?

Ne, potegniti moraš še en kabel z modema do PCja (dve mrežni) ali pa preko switcha. Poglej temo SiOL tv na PC za telebane (nekaj takega)

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Hm, ne štekam, kako misliš dve mrežni? A kabel direktno iz routerja v računalnik (v bistvu v prenosnik) ne bo zadosti?
Linijo imam pa 4Mb (na bakru). Gledanje me sploh ne gane. Point je samo da si moram snemati oddaje iz raznih kanalov ker jih kasneje pretipkavam (magnetogrami).
Predkratkim sem bil na kabelski (druga lokacija) in sem imel samo direktno v TV tuner všekano anteno in je to to. Zdej mam pa celo sranje
rolleyes-1.gif

Ufff vidim da je na temo MulticastTV na siolu spisana cela znanost:
http://forumi.siol.net/showthread.php?t=33952&page=104

Se bo treba malce poglobiti
cool-1.gif

Nazadnje urejeno:

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Res je, da rabiš dve mrežni (če nimaš wireless), razen, če takrat ko gledaš TV, ne uporabljaš interneta.
Namestiš Multicast, importaš playlisto, priklopiš LAN kabel na modem (če imaš še prosto video linijo) drugače lahko uporabiš switch na obstoječi liniji za vmesnik in program zalaufaš. Mislim da dela brez kakršnihkoli nastavitev ip-ja in podobno...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Hm, ne štekam, kako misliš dve mrežni? A kabel direktno iz routerja v računalnik (v bistvu v prenosnik) ne bo zadosti?
Iz modema gre en kabel za internet, za TV pa drug kabel.
Če hočeš imet internet in TV istočasno na PC-ju, rabiš pač oba kabla povezat.

O tem je celotna tema na SiOL-ovem forumu. Mislim da da pripeta pri vrhu, tako da res ni težko najti.