Internet preko mobilnih operaterjev ali satelita?

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Prijateljica v bližini Železnikov ne more dobiti interneta, ker ni prostega prostora.

Kakšno alternativo ima?

Kaj priporočate mobilni internet ali satelitski?

Hvala za nasvete.

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
782
37
28
Preko mobitele/simobila imaš omejeno količino podatkov. Tako da kakšni youtube v HD in torrenti odpadejo. Če ji zadošča to, naj preveri kateri operater ima tam boljši signal (3G/4G) in se za to odloči.

Z satelickem internetu nimam izkušenj. Mogoče bi delovalo preko telemacha in njihovih OŠO program: http://oso-ponudba.telemach.si/zelezniki/ ali pa paketi lastovka

Nazadnje urejeno:

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Za mobilni internet sem ji rekel, da naj stestira, baje pri vseh operaterjih lahko en teden brezplačno testira.

Za ta OŠO pa prvič slišim.

A je to nekaj podobnega kot njihova Lastovka in rabiš satelitski krožnik oz. kako to deluje?

Bi bilo pa super 32 evrov za vse kar rabi.

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
782
37
28
Je sicer dražje kot navadni internet ampak oni prinesejo 2 anteni in to je to. Vse zmontirajo. Naj pokliče na telemach da pride pomeriti če je možno pri njih

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.588
8
38
jaz mam internet L(30 giga) pri Telekomu pa za 1€ sem vzel MIFI ZTE MF60 in ga imam prilopljenega na računalnik non-stop, tudi pogledam kak youtube itd. pa še nikoli nisem pokuril da bi mi hitrost zmanjšali. Pa še vzameš ga lahko s sabo kamor hočeš. Na mesec 30€

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
OŠO baje 500 m stran od Železnikov ne dela ;(

Mobilni internet dela samo za silo sem ji rekel, da naj izkoristi enotedensko brezplačno testiranje pri vseh operaterjih.

Pri Telemachu so nekaj ponujali satelitski internet, ki je pa precej dražji pa še okrog 150 evrov mora plačati za montažo je pa v najemu in ne bi dala ne vem koliko samo za priklop.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Ji bom povedal še za to možnost, itak sem ji rekel, da naj zadevo stestira.

Je pa izvedela, da lahko dobi 1mega ADSL linijo in očitno se bo odločila kar zanjo-Amis ima paket enka s za 16 evrov...