Internet E-ptica Novatel

wind

Pripravnik
17. sep 2007
293
0
16
Lep pozdrav
Sedaj imam Internet preko adsl priključka od Amisa. Z internetom imam samo probleme nihanje hitrosti, prekinitve! Ponuja se mi možnost vzeti brezžični internet E ptica preeko Novatel eptica, ki je DRUŠTVO E-PTICA ZA ELEKTRONSKO POVEZOVANJE IN KOMUNICIRANJE. Ali že kdo uporablja ta internet in kakšna je kvaliteta storitve!

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Če ti bodo ponudili brezžično bo OK.
Če ti bodo ponudili po istemu kablu do hiše pa bodo problemi ostali, le preklinjal boš druge
tongue-1.gif

Imajo tudi sosedje probleme z linijami?
Ker če jih oni nimajo zna biti kaj na sami hišni instalaciji ali kaj z modemom. Glede na to, da je že kar nekaj časa suho in mirno vreme bi skorajda izločil slabe (zračne) kable .

Ko sem še delal na terenu v tej branži sem imel tudi zelo zanimive primere, ko je možakarju VSAK dan okrog 16h prenehalo delovati in zjutraj po 7,30 pričelo samo nazaj delat
shocked-1.gif

Po parih dneh sem popiz... in prostovoljno podaljšal šiht na tistemu koncu, da bi videl, kdo ali kaj mu prekinja linijo,...
Ko je šlo sonce za hrib in ni več svetilo v kabel je prekinilo linijo - končna diagnoza je bila menjava par let starega (vidno nepoškodovanega) kabla saj je v njemu počilo par žičk "na suho"
d055.gif

Niti GVO-jevec z dolgoletnimi izkušnjami ni verjel ob obdukciji kabla.
uf-1.gif