Internet dve parici

hulio

Pripravnik
25. dec 2010
118
2
18
vesolje
Pozdravljeni!
Ali je možno speljati internet od routerja do računalnika po štirih žičkah (star telefonski kabel). V mislih imam kaj podobnega kot za prenos po 220V omrežju. Hvala za odgovore.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.230
2.372
113
Za 100mbit LAN potrebuješ samo dve parici, tako da v kolikor gre za dve parici v istem kablu, bi moralo delovati. Če sta ločeni parici bi mogoče tudi delovalo....

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Vse je odvisno od: dolžine, preseka žičk, načina položitve... Če (in kako hitro) bo delovalo boš izvedel šele po opravljenih meritvah oz, ko boš namestil konektorje, priključil računalnik in pognal kakšen speed test.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Google je moj prijatelj

cables.jpg

PS- ti imaš verjetno drugačne barve pa jih smiselno zamenjaj.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Najednik pravi:
Za 100Mbit ethernet rabiš povezati samo oranžno in zeleno parico, torej pine 1,2,3 in 6. Pa ne delati crossover kabla, ampak patch, kjer se na obeh straneh zaključi enako.
Glej http://pinouts.ru/NetworkCables/Ethernet10BaseTStraightThru_pinout.shtml .
Sem pred leti doma povezoval Xtreamer MK1 s SIOL modemom. Razdalja je bila tam 4...5 m. Kabel CAT5 pa mi s PATCH povezavo ni hotelo delati. CROSS OVER pa je delal BP. Tako da... svetujem da OP najprej izdela PATC povezavo in poskusi. Če ne bo delalo naj na eni strani odreže konektor in naredi Cross. Če ne bo delalo naj potegne nov kabel.

PS- bi pa naj novejši usmerjevalniki in stikala že sami znali nastaviti ustrezno povezavo ne glede na to, kako spojimo žičke.

Nazadnje urejeno: