Inštrukcije za splošno maturo (matematika)

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Sestra nikakor ne more narediti matematiko na maturi. Nekak jo je težko prepričati, da se matematike ne more učiti kot zgodovine ali kake podobne piflarije, rezultat je viden.... Poskusila je tudi z nekim inštruktorjem, ampak hudič je da je ded obvladal v nulo, ni pa znal po kmečko snov razložit nekomu, ki mu matematika ne gre preveč hitro v glavo.

Prosil bi za kak kontakt nekoga iz MB, ki obvlada matematiko tega nivoja in zna snov tudi dobro razložiti, sploh dobrodošlo je če ima kdo s osebo neposredno pozitivne izkušnje.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Najboljše, da reče kakšnemu svojemu sošolcu, pa ni vrag da ne bo šlo, saj vrstnik sovrstniku lažje razloži snov, in mu pove cake, kako se je on tega naučil, pa še zasonj se pride skos, mogoče se mu plača nor. 5€ na uro, pa bo že vesel (vsaj js bi bil, čeprav sem vedno delal zastonj). Sam sem dostim sošolcem pomagal, tudi bratranca, ki je leto mlajši skos učim in še vsak test mu je ratalo vsaj z 2 pisat, nekatere pa s 3 ali 4. Bomo pa videli drugo leto na maturi, ko bo moral sam delati, saj mene ne bo v bližini, ker bom študiral v mb-ju.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Sliko sestre.... pa jo bomo mogoče vse in več naučil
grims-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Citat:
Uporabnik vanmarkus pravi:
samo za info
matko se, da napiflat in še kako

Mat se ne moreš učiti kot zgodovino, slovenščino (književnost) in podobno, morš res razumeti stvari in za vajo preračunati kar nekaj računov recimo.....

Problem je, ker je padla mat že štirikrat, torej lahko si mislite kako ji voda v grlo teče in koliko časa nazaj je že končala s šolo. Ok, našli smo enega inštruktorja, poznam ga, pa me res zanima v čem je njen problem (ok, saj si mislim, ampak rad bi to slišal še od nekoga, ki bo reševal matematični problem z njo).

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Matematiko se ne da na pamet učit to je res da pa se jo neke vrste napiflat, ti zadeva pride v kri saj matematika na maturi sploh ni težja je za moje pojme eden lažjih predmetov. Ko bo tvoja sestra narisala 200 krivulja,grafov, ko pa rešila 50 nalog določenega tipa bo skapirala brez skrbi. Ampak kaj to pomeni, ne vsaka dva ni ne 3x na teden ampak vsak dan mora 2-3 ure delat naloge in to začet minimalno mesec dni pred maturo.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Točno to. Hotel sem samo reči, da mislim da se ona to "pifla" kot kako zgodovino in podobne zadeve, samo pri matematiki ne prideš tak prav daleč, če ne narediš "kilometrine" za računi.

Ne vem kak težka je splošna matura, jaz sem imel poklicno, res pa da je bila cela poklicna proti povprečno težkemu izpitu na faxu navadna poštevanka
smile-1.gif
vsaj zdaj za nazaj se mi tako zdi......

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
No nevem kakšna je poklicna matura ampak lahko ti povem da sem se na gimnaziji nonstop drkal (res da nisem nič kaj truda vlagal) ampak skos mel 2, na maturi pa mi je zelo malo sfalilo da bi naredil s 5, sem potem dobil 4... Je pa tako, ko bo mala narisala 200 krivulj (namreč mislim da je obvezno ena naloga da narišeš krivuljo) bo jih risala že z zaprtimi očmi... Enako pa je tudi z odvodi ter integrali in ostalimi stvarmi...

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Sam sem imel letos splošno maturo in lahko rečem, da je bila res lahka, mogoče tudi zato, ker je meni matematika fajna, ter jo zastopim in se mi je ni bilo treba učiti (na maturi pisal 8 točk, nekaj čez 97%, pa sem bil kr razočaran, me res zanima, kje sem točke zgubil). No v glavnem na osnovnem nivoju so bile same enostavne naloge, ter res osnovni primeri (nariši graf, kombinatorika, vektorji, integrali, odvodi), je pa res mogoče težko za katerega, ki se je skozi 4 leta učil le za test, do naslednjega testa pa je staro snov že pozabil. Kot em đe rekel, naj poskuša reševati skupaj s kakim sošolcem (ali sošolko), ki je tudi padel/a matematiko, pa se bosta veliko naučila, pa še večjo motivacijo bosta imela, če bosta dva.

brezlj

Pripravnik
29. jul 2010
46
0
6
www.dominatus.si
Hm.. Js sem imel tut težave z matematko, sam, če vzameš inštrukcije matematike , je pa 4 krat delat maturo vseen mal tu mač... MIslm, sej to je že tokrat, da ziher vsaj enkrat zadaneš ta pravga inštruktorja... Je pa tut važn, da veš, če ma tvoja sestra odpor do matematke in da ni to bl problem... Torej njen pristop k učenju...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
In ti si se vpisal na alter zato da boš to sporočil našemu kolegu oz. ker te zelo skrbi za njegovo sestro?
hysterical-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Poslal ji bom link, pa naj si pogleda če ji kaj pomaga. Zdaj hodi vsak drug dan na inštrukcije, pa inštruktor ji daje za doma še naloge...... če zdaj ne bo šlo, potem pa res ne vem. Hudič je da ji cela matura proade, če zdaj ne naredi
bonk.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ne vem kako je potem naredila matematiko skozi letnike srednje šole...

ker meni je bil osnovni del mature lažji kot katerikoli test matematike, ki smo ga pisali v 4 letih

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
eh..
matematiko se da napiflat za 2 komot.
tudi meni matematika enostavno ne gre, pa sem se za maturo komot napiflal (prej sem 1 leto hodil na maturitetni tecaj, kjer mi ni bilo prav dosti jasno pri matematiki).
kot ze receno je matematika najlazji predmet na maturi.. resis tiste simpl naloge, pa potem se 2 ali 3 malo tezje (grafi..) in je garantirana pozitivna..
mam pa jz kolega k obvlada v nulo, sam zal iz lj..

Technics111

Pripravnik
14. maj 2011
349
0
16
če jo matematika muči, pa naj gre delat tuj jezik npr. angleščino,ker ji bo po moje vseeno bolj koristila v življenju kot pa matematika,ker pri matematiki je ziher tričetrt snovi takšne, ki je v splošnem življenju več ne potrebuješ..

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Kako je danes s poklicno maturo, ne vem, na splošni maturi pa so matematika, slovenščina in en tuj jezik obvezni.

Časi, ko se je matematiko na maturi dalo prešpricati, obvezno pa je bilo samoupravljanje s temelji marksizma, so hvalabogu že dolgo mimo...
smile-1.gif