Inox posoda in C vitamin

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Zadnjič poslušam enega "zeliščarja" po TV in je rekel da npr šipkov čaj ne bi smel nikjer priti v stik z inoxom oziroma kovino (posoda, skodelica, termosteklenica...). S tem naj bi se "uničile" koristne snovi v teh zeliščih, čajih in podobno.
lahko se kuha v stekleni posodi ali pa emajlirani.
Že nekaj časa razmišljam da bi namesto inox posode kupoval emajlirano, pa me sedaj zanima vaše mnenje. Tudi na indukciji emajlirana hitreje zavre kot inox.
 

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Zadnjič poslušam enega "zeliščarja" po TV in je rekel da npr šipkov čaj ne bi smel nikjer priti v stik z inoxom oziroma kovino (posoda, skodelica, termosteklenica...). S tem naj bi se "uničile" koristne snovi v teh zeliščih, čajih in podobno.
lahko se kuha v stekleni posodi ali pa emajlirani.
hysterical-1.gif

C vitamin(in še marsikaj drugega) se pospešeno uničuje pri visokih temperaturah-kot je recimo kuhanje/namakanje v vreli vodi. Če te skrbi izguba le tega, potem pozabi na čajčke in kuho, ter uživaj vse surovo. Če kuhaš, je praktično vseeno v kakšni posodi.
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
steklena posoda je najboljša posoda za kuho, a je problem trajanje
sledi ji emajlirana, ki ima tudi daljši rok trajanja
potem je inox, ki je neuničljiva, a ni primerna za shranjevanje živila ampak samo pripravo.
 

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.836
2.116
113
Paziti je treba še na levo in desnosučne molekule vitaminov.