inhalator otroci

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
725
29
28
Ker zadnje čase otroka nonstop neki kašljata in smrkata se nekako odločam, da kupim nek inhalator. Ima kdo kaj izkušen z njimi? Je to efektivno in vredno nakupa?

Jih je pa malo morje v osnovi vidim, da so ločeni na ultrazvočne in kompresorske. Se splača dodati nekaj 10€ za ultrazvočnega?

Gledal sem PiC AirTwist in PiC AirProjet. ali kaj podobnega

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Jaz imam ultrazvočnega. Deluje super in potiho. Odveč mi je le čiščenje aparata in rokovanje z njim. Ker v inhalator natočiš vodo, nato položiš posodico v katero natočiš fiziološko ali zdravilo, nato pokriješ in priklopiš rebrasto cev, po kateri se razpršeno zdravilo prenese do maske. Jaz sem sicer zelo zadovoljen z njim, meglica je drobna, aparat ne ropota, da se otrok ne bi bal, ampak me malo "moti" čiščenje.

Pri kompresorskem pa poleg maske čistiš le posodico za zdravilo.

Zdi se mi, da z ničemer ne moreš faliti...

roseanne

Pripravnik
9. avg 2007
364
0
16
Tudi mi imamo ultrazvočnega in smo zelo zadovoljni.
Vključiš, zadeva je ful tiha (kompresorski so baje bolj glasni), iz maske se kadi, otrok vmes 10 min pogleda risanko in je zadeva rešena
smile-1.gif

Čiščenje nam ne predstavlja večjega problema (oz. ne vem, kako je pri kompresorskem manj čiščenja?)

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Pri kompresorskem natakneš navadno cevko, skoznjo piha zrak do posodice z zdravilom, ta posodica je pa na maski. Se pravi čistiš le posodico in masko.

Kot sem že rekel, z nobenim ne boš falil...
wink-1.gif