Indukcijska plošča!

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
S čim in kako je najbolje čistiti indukcijsko kuhalno ploščo? Na kaj je treba posebej paziti?
 

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
S tem je pa res najmanj problemov. Navadna voda in vileda. Če je pa umazanija trpežnejša pa stelex.. Veliko več dela je bil prej, ko sem imel plinski štedilnik...
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jap....skrajno enostavno. Pa eno mikrokrpico si kupi in imej samo za ind. ploščo. Lahko kupiš tudi kako poceni čistilo prav za steklo in daš malenkost na mikrokrpico (po tem ko je maščoba z viledo že oprana) in samo "spoliraš".
 

calabria

Pripravnik
24. mar 2010
56
0
6
Sproti z vodo in viledo. Če pa je umazanija starejša, zasušena pa s čistilom za steklokeramične plošče, s tem spucaš in spoliraš. Jaz nimam nobenih mikro krpic, kr z navadno papirnato brisačko spucam.
 

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Meni je všeč tole čistilo, dobi se ga v Leclerc-u, cena je ugodna, sčisti pa še najbolje. Našpricam in obrišem s papirnato brisačo.

501221.jpg
 

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Jaz sem poleg plošče dobila strgalo z žiletko. Ker vsi proizvajalci tega ne priložijo, jo lahko posebej kupiš v Merkurju, pa verjetno še drugje. Če ne gre za trdovratno umazanijo, obrišem z navadnim čistilom za kuhinjske površine. Dobijo pa se tudi posebna čistila za indukcijske in keramične plošče, ampak z žiletko gre res vse lažje in hitreje dol kot pa če drgneš s krpo, ne glede na čistilo.
 

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.657
3.936
113
Ljubljana
hmpg.net
Na indukcijski ne rabis strgala.
Dovolj je voda in krpa, ce je res katastrofa potem cistilo. Sam ga uporabljam 1x na pol leta recimo.
 

unknown_user

Pripravnik
3. sep 2007
236
1
16
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
Na indukcijski ne rabis strgala.
Dovolj je voda in krpa, ce je res katastrofa potem cistilo. Sam ga uporabljam 1x na pol leta recimo.

Če se ti kaj "zažge" brez strgala ne bo slo dol;)Po moznosti, da kaksno mleko skipi si zmagal brez strgala
bonk.gif
 
I

Izbrisan uporabnik #488

Res je, na indukcijo se ne primer veliko. Imam kombinirano 2+2 in se na navadni električno bolj primer.
Najbolj "simpl" je da po VSAKI uporabi na vileda gobico (dobi se posebna gobica, poceni) naneseš malo detergenta in jo "poribaš".

Torej rešitev je SPROTI.
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Daj ne bluzite....kot da maščoba ne šprica iz vaših posod, al jo pri kuhanju sploh ne uporabljate?
hysterical-1.gif


Vedno je potrebno neko dodatno čistilo na viledi, da maščobo spuca, al noben nima osvetljene plošče, da bi videl ta špeh in mislite da je čista?
bonk.gif
 

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Jemo bolj malo maščob...
smirk-1.gif
. Drugače pa, po vsakem kuhanju jo ščistiva s klasično viledo, malenkost napojeno s prilom. Gre vse stran.
Moj prešnji post je bil mišljen bolj cinično, češ pri indukciji se nima kaj zažgati, kar pomeni da odpade drgnjenje z "žiletko"
smile-1.gif
 

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
338
83
Se pridružujem mnenju ostalih. Imel steklokeramiko, sedaj imam indukcijo, pa je zgodba čist drugačna. Navadna krpa pa mal univerzalnega čistila, prila, razmaščevalca ipd. uredi zadevo, v skrajnem primeru tagrobi del gobice opravi svoje delo, ampak večinoma ni potrebe. Skratka pozabi na strgalca in podobno pri indukciji, bo stran vržen denar če boš kupil.