Indukcijska plošča - pomoč

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Pozdravljeni
Včeraj sem presedlal iz navadne steklokeramične plošče na indukcijsko. Vendar imam sedaj očitno začetnišče probleme. Prosim za vašo pomoč.
Na plošči dam kuhati krompir. Nastavim na najvišjo moč, da zavre. Ko mi je zavrelo, sem zmanjšal moč za dve stopnji in mi je takoj nehalo vreti?
sprasujem se.gif
:
Kako je zdaj s tem? A ne smem zmanjševati moči? Pri prejšnji plošči sem zmanjšal na minimum in je lepo počasi vrelo. Tukaj pa takoj neha.
Prosim za vaša navodila.
Hvala

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Koliko stopenj imaš na razpolago?
Naša ma to Siemens 60cm Flex Induction Cooktop (EH675MV11E) in ima 17 stopenj - tako da mora po 3-5 stopnje zmanjšati da ji še vre - mogoče je pri tebi ravno obratno.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
Pozdravljeni
Včeraj sem presedlal iz navadne steklokeramične plošče na indukcijsko. Vendar imam sedaj očitno začetnišče probleme. Prosim za vašo pomoč.
Na plošči dam kuhati krompir. Nastavim na najvišjo moč, da zavre. Ko mi je zavrelo, sem zmanjšal moč za dve stopnji in mi je takoj nehalo vreti?
sprasujem se.gif
:
Kako je zdaj s tem? A ne smem zmanjševati moči? Pri prejšnji plošči sem zmanjšal na minimum in je lepo počasi vrelo. Tukaj pa takoj neha.
Prosim za vaša navodila.
Hvala

Pri moji plošči teh težav ni...

Daš na 9. stopnjo, da zavre, nato pa zmanjšaš do 5. kjer še vedno vre.

Očitno niso vse plošče enake, jaz imam Bosch in indukcija deluje v nulo.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Sem že ugotovil kje je problem.
Imel sem za kur*** posodo.
bonk.gif

Zdaj sem probal z eno drugo posodo in dela OK.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Pri meni je tako, da pri devet daš še enkrat + za maksimum, da se pojavi 6 brez zgornje vodoravne črte.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
910
63
28
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
6 brez zgornje vodoravne črte.

V navodilih (ki jih seveda večinoma ne preberemo) temu ponavadi pravijo "boost"
grims-1.gif

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kako pa zgleda za en ku... posoda?
To so eni stari low budget lonci, kateri na indukcija malo dela in malo ne. Na eni plošči mi je delal pogojno, ko sem ga malo premaknil je nehal delati, na drugi plošči pa mi sploh ni delal
bonk.gif

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Imam še eno vprašanje. Ko dodajam jakost dobim vedno dve enaki stopnji. Npr. 5 (brez pikice) in 5.(s pikico)? Nikjer v navodilih ni napisano kaj ta pikica pomeni? Plošča je Elektrolux.
Hvala

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz

Pri nas je isto, zavre, potem pa zelis najd mejo je pa ni, ker recimo 4 se vre das na 3 cist neha, kot da ni vmesne

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
873
63
28
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
Imam še eno vprašanje. Ko dodajam jakost dobim vedno dve enaki stopnji. Npr. 5 (brez pikice) in 5.(s pikico)? Nikjer v navodilih ni napisano kaj ta pikica pomeni? Plošča je Elektrolux.
Hvala
Pikica pomeni vmesno stopnjo za bolj natančno uravnavanje temperature. Imaš tukaj pojasnjeno (p20), samo navodila niso od elektroluxa: Link

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Na eni beko indukciji sem opazil, da počasno vrenje dela tako, da vmes prekinja.
Zavreš na 9, zmanjšaš na 4-5, in za 2 sek zavre, pa ugasne za 3sek, pa spet zavre za 2 sek in spet ugasne ze 3sek....
Na plinu sem navajen, da skos brbota:)
So vse indukcije takšne?