indikacija zasedenosti kopalnice

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Prosim vas za idejo, kako naj bi v večjem stanovanju, kjer biva lastnik z ženo ter dve študentki, vzpostavil sistem, da bi v času zasedenosti kopalnice obe študentki (vsaka v svoji osobi) imeli optično indikacijo (utripajoča ledica?), da je kopalnica zasedena. Kopalnico imata namreč v souporabi in morata do nje čez manjši hodnik.

Med kopalnico in obema sobama je cca. 8-10 metrov zračne črte, vendar so zidovi iz "ceglov" in je zato najbrž katerikoli brezžičen signal skozi zidove dobro prehoden. Kablov ne bi rad vlekel.

Je mogoče celo kdo, ki ima kaj takega odveč doma in bi celo zadevo tudi montiral za še normalno ceno?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kaj pa če bi dal indikacijo na hodnik nad vrata kopalnice? Bo pač treba študentki dvigent rit in pogledat na hodnik:) Vežeš pa na luč v kopalnici. Ko sveti luč v kopalnici, sveti tudi una zunaj. Daš eno full švoh žarnico cca 25w.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Hvala za idejo. Apak če privlečeta rit pred kopalnico, itak vidita, da na hodniku gori kontrolna lučka pred kopalnico (luč v sicer temni kopalnici se prižiga z stikalom v hodniku pred njo)...

Ima kdo še kakšno idejo?

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Ne dajaj nobenih kontrolnih lučk itd. Enostavno naredi odprto kopalnico pa bo mir
smile-1.gif

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Malo poglej v Conrad trgovino ali pa v IC elektroniko, tam imajo brezžične module, kupiš enega oddajnega, dva sprejemna, sestaviš, zvežeš in si zmagal... Če si štromar... drugače si pa najdeš enega...
smirk-1.gif

Ni težko narest, samo za majhen dnar se ti ne bo nihče tega lotil... mogoče kak prijatelj še...

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik GrandFelix pravi:
Ne dajaj nobenih kontrolnih lučk itd. Enostavno naredi odprto kopalnico pa bo mir
smile-1.gif

Koliko bi bila po tvojem primerna vstopnina za ogled tuširanje treh žensk (ena za drugo)?
grims-1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.592
1.197
113
Celje
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Citat:
Uporabnik GrandFelix pravi:
smile-1.gif

Koliko bi bila po tvojem primerna vstopnina za ogled tuširanje treh žensk (ena za drugo)?
grims-1.gif

Hja glej jst ti zadevo nardim... na notranjo stran bo treba zmontirati eno "škatlo", pa dostop do neta bi bil dobrodošel. Naredim ti brezplačno, kasiral bom pa potem posredno preko dostopa do kamere
evil.gif

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Najcene in najenostavneje je, da zamenjaš ključavnico. Ko je nekdo notri (zaklenjen seveda) je na zunanju strani rdeč indikator.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Tele indikatorje tudi že kar nekaj časa iščem. Imaš kakšno idejo, kje se dobijo?
Nekaj podobnega tistim, ki jih imajo na straniščih v vlakih. Na eno stran zelena, na drugo rdeča.

22. jul 2007
13.407
1.658
113
124
najlažje narediš z žično varijanto, brezžično pa zna biti zelo drago in ne upraviči stroška lenih riti

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Vrtanje luknje v dva 60 cm zida, grde žice po zidu, ali štemanje, gipsanje in barvanje zidu...

Se pa strinjam da gre FB generacija dnevno petkrat po 8+8 metrov, pa nima več sape in moči... Poleg tega smo v tretjem nadstroju (brez lifta). 72 stopnic x štirikrat dol in gor je 600 stopnic dnevno...

600 prehojenih stopnic ter 90 metrov po ravnem pa so že (pre)hude dnevne obremenitve za mladega človeka.
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Tele indikatorje tudi že kar nekaj časa iščem. Imaš kakšno idejo, kje se dobijo?
Nekaj podobnega tistim, ki jih imajo na straniščih v vlakih. Na eno stran zelena, na drugo rdeča.

Probaj tukajle: http://www.schachermayer.si/

Drugače pa mislim, da je to klasična zadeva za industrijsko okovje. Imaš po vesh javnih WC - jih...

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Naj bi bila klasika... Gledal in spraševal v Merkurju, Bauhausu. Kot da iščem rezervni del za leteči krožnik.
Ko bi imel kakšnega znanca pri Sovenskih železnicah, ali "kolekcionarja", bi "semafor "že imel doma.

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
907
153
43
Tole za ključavnico, jaz sem to standardno dobil zraven novih vrat od Lip Bled (sem naročil nova vrata, pa sem vprašali koliko jih rabim za kopalnice, pa sem dobil avtomatsko, mislim da se reče ključavnico z metuljčkom.

Lp,

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Če koga zanima- problem sem rešil tako, da sem preko ebaya od privat Nemca naročil zelo malo rabljen oddajnik in sprejemnik. Sprejemnik premikanja ima akustični ter optični signal. Akustični lahko izključim. Deklarativni domet 40 m, meni dela b.p. na razdalji 8 m.

Cena na nemškem Conradu (podobna zadeva) cca. 70 evrov, mene je s poštnino stalo 36 evrov.
1297571-IMG_0010_resize.JPG

Priponke

• 1297571-IMG_0010_resize.JPG
    1297571-IMG_0010_resize.JPG
    115,2 KB · Ogledi: 137
Nazadnje urejeno:

ecan

Pripravnik
11. avg 2007
371
0
16
vsa stikala za kopalnico so pri vratih ob vstopu v kopalnico. Stikalo za luč zamenjaš s stikalom, ki ima kontrolno lučko pa je problem rešen.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Ja, ampak tisti ljudje so na oni strani hodnika na stopnišču. In morajo priti na to stran stopnišča v hodnik, da vidijo, da je zasedeno...

Nazadnje urejeno:

Blaz

Pripravnik
4. avg 2007
353
0
16
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:

Se pa strinjam da gre FB generacija dnevno petkrat po 8+8 metrov, pa nima več sape in moči... Poleg tega smo v tretjem nadstroju (brez lifta). 72 stopnic x štirikrat dol in gor je 600 stopnic dnevno...

Naj FB generacija lepo napise na FB kdaj je v kopalnici in kdaj ni(v kolker že tako ali tako tega ne počne) pa si samo pogledas pol kdaj je fraj
smile-1.gif

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Tole mi pa ni prišlo niti na misel!
In punce naj, če so v kopalnici, na FB nalepijo golo fotografijo, da lahko ljudje lajkajo...
bonk.gif

In da obiskovalci vidijo, če se splača vdreti v kopalnico.

Nazadnje urejeno: