+ in - Alterja

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Katere so stvari zaradi katerih se na Alter vedno znova vračate in kaj vas na forumu moti?

Jaz v zadnjem času najdem vedno manj razlogov za obisk, pa še to ponavadi kliknem čist iz navade. Zdi se mi, da minusi vse bolj prevladujejo nad plusi, ki jih sicer že težko najdem:

+ nekaj stručkotov na svojih področjih od katerih lahko dobiš konkretne odgovore in pomoč
+ nekaj userjev, ki premorejo zavidljivo mero smisla za humor, ki ni nujno na prvo žogo

------------------------------------------------------------------------------------

- prestrašenčki, ki bodo v 1001 temi proti Hrvatom, muslimanom, ciganom, gejem in vsem, ki so južno od nas, ali malce temnejšega odtenka polti, vedno znova kazali svojo primitivnost in strah pred drugačnim
- polpismen folk, ki ne zna skupaj spravit enega RAZUMLJIVEGA posta in so jim ločila nekaj za na kruh namazat
- folk, ki ne zna skupaj spravit enega SMISELNEGA posta
- nabijači, ki se 'spoznajo' na vsako stvar, v resnici pa na nobeno kaj prida
- dejstvo, da je vse skupaj zgolj forum in nima osnove na kateri bi vse skupaj stalo

Nekaj na brzino. Me pa zanima kako drugi gledate na Alter.

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
A veš, da sem prav tako (z žalostjo) razmišljala o teh stvareh v zadnjem času.

Preveč nestrpnosti in žaljenja ter spamanja se pojavlja. Mogoče je rešitev bolj striktno moderiranje?
Spam, pametovanja ter butaste šale se pa itak širijo kot kuga čez vse podforume.

V bistvu se skoraj povsem strinjam s tvojimi točkami, razen pri tem, da je vse skupaj samo forum...vem, kaj hočeš povedat, samo mene to ne moti.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Saj strokovni del je OK.
Eni deli pa so kot obisk v Hrastovcu, to pa res ...

limetka

Pripravnik
26. jul 2007
597
0
16
Ena izmed dobrih stvari je ta, da je zelo ažuren. Precej stvari izveš preden so v medijih.
Druga omembe vredna je pa tudi, da obstaja ena skupina dobrih uporabnikov, ki vedo, kaj je cilj forumov in ti svetujejo ter pomagajo z naslova lastnega znanja in izkušenj.

Minusi - kot že omenjeno - vse več nepismenih članov in nekaj tistih, ki jih ne razumem, kako s svojo brihtnostjo uspejo priti skozi vsakdan.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.532
1.232
113
+ ima svojo dušo, katere mariskateri drugi portal ne premore.

idioti pa so povsod

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik Kinimod pravi:
+ nekaj stručkotov na svojih področjih od katerih lahko dobiš konkretne odgovore in pomoč
+ nekaj userjev, ki premorejo zavidljivo mero smisla za humor, ki ni nujno na prvo žogo

+Nekaj dobrih tem kjer se odvije dobra debata.

- Eni ne sprejmejo dejstva, da imamo različne poglede in ni nujno, da se strinjamo v vsem, zato začnejo žaliti, da bi poskušali tako izsiliti svoj prav.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
plus je res ogromno stručkotov ki pomagajo v trenutku, pa kar nekaj zabave ob večerih ko berem

slabost je ko te kar notri potegne in čas mine punca pa živčna!
evil.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
grin1.gif
Zame je ta forum samo za hec, samo za to..ne vem , kaj se eni obremenjujete zaradi tega ?

no, pa to je fino, da kakšno uporabnico mal hecaš čez PM..
grin1.gif

aja,..pa @vaginko ,bi se lahko naučil vejic pa to, da bi bili tvoji posti bolj berljivi?
wink-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
se pa v diplomi bolj trudim, da postavljam vejice tam kot gredo! Se bom bolj potrudil!
cheer.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.532
1.232
113
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
- Eni ne sprejmejo dejstva, da imamo različne poglede in ni nujno, da se strinjamo v vsem, zato začnejo žaliti, da bi poskušali tako izsiliti svoj prav.

kdo? a Evrokrem?

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
+ edini razlog, da izvem kaj novega, zato mam tak avatar, ker sem po naravi radoveden

- včasih, kadar želim izvedem kakšno informacijo sem deležen vse prej, kot tisto, kar si želim

+ na srečo se to dogaja le poredko, zato sem še vedno tukaj :)

+ moderatorji so precej kul (v primerjavi z a.com)

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
problem je da so moderatorji preveč ql, zato pa je koncentracija bedakov, ki samo smetijo in takih, ki ne spravijo enga stavka pravilno skupaj, vse večja.
Na več foumih sem že recimo opazil da veljajo pravila vsaj približnega pravopisa. Kdor se ga ne drži, se odstranijo posti, ali uporabnik. Problem na alterju bi bil verjetno ker bi potem število postov upadlo za 1/3

Drugače pa je tukaj ql, vedno nekaj novega, laufa neka scena

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Kinimod pravi:
Katere so stvari zaradi katerih se na Alter vedno znova vračate in kaj vas na forumu moti?

Jaz v zadnjem času najdem vedno manj razlogov za obisk, pa še to ponavadi kliknem čist iz navade. Zdi se mi, da minusi vse bolj prevladujejo nad plusi, ki jih sicer že težko najdem:

------------------------------------------------------------------------------------

- prestrašenčki, ki bodo v 1001 temi proti Hrvatom, muslimanom, ciganom, gejem in vsem, ki so južno od nas, ali malce temnejšega odtenka polti, vedno znova kazali svojo primitivnost in strah pred drugačnim
- polpismen folk, ki ne zna skupaj spravit enega RAZUMLJIVEGA posta in so jim ločila nekaj za na kruh namazat
- folk, ki ne zna skupaj spravit enega SMISELNEGA posta
- nabijači, ki se 'spoznajo' na vsako stvar, v resnici pa na nobeno kaj prida
- dejstvo, da je vse skupaj zgolj forum in nima osnove na kateri bi vse skupaj stalo

Nekaj na brzino. Me pa zanima kako drugi gledate na Alter.

No, me veseli, da je končno še nekdo to opazil, na kar sem sam začel opozarjati že pred meseci.

Anarhija na forumu pač ne more obveljat, pa tudi če se gre za nestrokoven del foruma.

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Veliko bolj prijazen od mobisuxa, vendar tudi tukaj čekirajo tisti mobisuxovci, ki so prevladali v zadnjih izdihljajih suxa in so se izživljali nad drugimi uporabniki, ker je itaq bilo vse dovoljeno. Tako, da tega foruma ne jemljem ful resno.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
veljajo pravila vsaj približnega pravopisa. Kdor se ga ne drži, se odstranijo posti, ali uporabnik.

in gdo določa kaj je prav in kaj ne?

jezik in način izražanja se nenehno spreminja

pred 200 leti so pisali sch,
pred 60 leti so za današnji čas čudno obračali besede,........

čez 20 let bo tudi povsem drgač in se jim bo branje sedanjih čtiv zdelo smešno in zastarelo

limetka

Pripravnik
26. jul 2007
597
0
16
Če ne moreš posta prebrat na način, da ga na hitro skeniraš, je avtor nepismen.
Čim pa napišeš gdo namesto kdo - takoj pokažeš kam spadaš
bonk.gif

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik limetka pravi:
Če ne moreš posta prebrat na način, da ga na hitro skeniraš, je avtor nepismen.
ee vidiš, jest pa mislim, da ima v tem primeru težave bralec,
ki ima očitne probleme z dojemanjem in so mu bolj razumljivi kakšni bolj lahkotni teksti