Impregnacijski sprej

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Pozdravljeni

Zanima me, kateri impregnacijski sprej nabavit. Torej, da pošpricam recimo "usnjene" čevlje ali pa superge, da mi ne prepusti vode. Dam raje par € več, kot premalo, samo, da bo opravljal svojo funkcijo in bom rekel, to je to in da bom zadovoljen. Bolje, kot sedaj, ko sem vrgel proč 13 € za nek sprej, ki je slabše, kot prej. To siroto imam sedaj Granger´s Footwear Repel. Sem po preizkus z vodo šel še pogledat malo komentarje na netu in vsem prepušča noter, kljub 2X-tnemu nanosu. Je pa na osnovi vode. Ga ne bi kupil, vendar nam prenavljajo Daichmana in sem šel v Intersport in so imeli samo tega. Nisem vedel, da tak šrot sploh obstaja v l2016. Sprej je na osnovi vode.

Hvala

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst imam njihov http://www.kemplast.si/ sprej, kolk se spomnem, je kr vredu deloval na kosmatem usnju/semišu
kupil sem ga v lascarpi. Roke pa ne dam v ogenj, da je res topšit:) Bi moral bolj testirat.

Usnjene gojzarje pa mažem z neko mastjo. Je že ohoho stara. Sicer so rjavi čevlji postal temno rjavi, ampak za to pa lahko rečem, da je topšit.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.085
5.659
113
Ce te ne moti sprememba barve usnja...lahko probas tud z Ballistolom...dobis v vsakem lovcu...je pa parafinsko olje to...

mr_

Guru
20. sep 2007
9.362
2.739
113
Lovci baje uporabljajo tjulnovo mast. K sem v alpini spraseval, so jo celo ven potegnili.
smile-1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Hvala vsem za odgovore. Zaščito bi rabil na škorenjčkih od ta malega starega 4 leta in zdej, če bom dajal neke masti, bo mulc ceu usran, ker bo šlatal škornje po dolgem in počez in potem še vse, kar mu pride pod roke. Rabil bi tudi za superge in šele na zadnjem mestu so moji snežki, ki so pol gumijasti, pol "usnjeni". Tako, da bi najraje kak sprej, kjer se potem to posuši in odbiva vodo.