Mislim, da ne gre enačit muslimanov v iranu in nekje v evropi, slednji so zame "hibridi". Saj je ista vera bla bla, tisti, ki je gledal dokumentarec o muslimanih, je videl kakšne razlike so med njimi, da se tolčejo med sabo. Informatika in mediji bodo naredil svoje, tisti musliman, ki bo živel v EU in se šolal tu, bil kokr tolk prilagojen, spremljal lokalne medije, on in še bolj njegovi potomci ne bodo enaki tistim v iranu, kvečjemu nas bodo zbližal.
Primer; v Bosni pred vojno, muslimani so bli tolk zaplankani, kot v srednjem veku. Od oblek, infrastrukture, prevoza. Danes je vpliv evrope in predvsem amerike naredil iz njih povprečne, "normalne" evropejce. Saj so še vedno zadaj itd, ...logično-vojna, ampak ko so prišli arabci, so jim rekli, "kakšni ste vi to muslimani?".
Enako velja za EU, zato je skrb tu odveč, kljub temu sem za omejitev "uvoza" tujcev, ker nisem odprt za novosti, še vedno se spomnim šoka, ko sem prvič po dooolgem času šel v lunapark - sami "črni" v leder jaknah, bizarr! Pa sm mislu, da sm jaz črn.