imenik z omejenim klicanjem

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Problemcek
Kako je možno zaklenit imenik na sim kartici s telefonom samsung x cover2? S staro nokio e51 je slo novejši telefoni pa ne vem če še imajo to opcijo

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Ne razumem kaj točno bi rad.
Imaš veliko oseb v imeniku, dovolil bi pa klice samo na izbrane?

Skopiraš željene klice na telefon in v nastavitvah omogočiš, da ti prikazuje samo telefonski imenik?

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Želim da lahko osebe ki jim dam telefon v uporabo kličejo samo mene in še nekatere druge številke. Gre se za roaming in mi po nepotrebnem nabijajo stroške. Ne da se mi več prepirat in preverjat ispiskov.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
potem bi potreboval "call blocker" samo je problem, ker so vrjetno vsi narejeni, da drugi ne morjo tebe klicat:)
Poglej mal po teh blokerjih.
Al pa mogoče kak tasker, pa ti javi, kdaj kličejo koga druzga;)

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
call blocker bi bil ok še posebej če ga potem nihče drug ne more klicat. Uporabniki tudi ne vejo svoje številke sicer jih spet nekdo kliče na roaming. S staro nokio se je dalo imenik zaklenit (pin2) samo na številke v sim imeniku drugih potem nisi mogel klicat nikjer pa tega ne najdem na novejših aparatih

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
potem potrebuješ en otroški app, s katerim lahko zakleneš funkcije in da lahko kliče samo ateta in mamo:)

al pa narediš task in če kliče druge številke, se mu izpiše "prepovedan klic, pošiljam podatke @mac77" ter mu preklopi na "flight mode" al pa neki:)

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Morda Extreme Call Blocker app, je plačljiv, ni pa tragedija od cene
smile-1.gif

-- Support five ways to block a call:
* Send to voice mail: no screen flash if number is also in your contact
* Answer-and-hang up: prevent the caller from leaving you any voice mail, no voice mail and no miss call notification.
* Mute the ring only: caller will hear the normal ring and then voice mail, you hear nothing.
* Block outgoing calls: Ideal if you give the phone to kids and don't want them to call numbers you don't want them to call.
* Allow call to ring but no access to voice mail.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.870
694
113
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
call blocker bi bil ok še posebej če ga potem nihče drug ne more klicat. Uporabniki tudi ne vejo svoje številke sicer jih spet nekdo kliče na roaming. S staro nokio se je dalo imenik zaklenit (pin2) samo na številke v sim imeniku drugih potem nisi mogel klicat nikjer pa tega ne najdem na novejših aparatih

To kar ti omenjaš ni funkcija telefona, ampak funkcija SIM kartice. Za incoming klice je mislim da podobno, samo da se drugače reče tej "storitvi".

http://en.wikipedia.org/wiki/Fixed_Dialing_Number

Tu sem našel neka navodila za en Samsung telefon, lahko da bo pri tebi podobno: http://www.samsung.com/us/support/faq/FAQ00037985/38153/SGH-I997ZKAATT

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Vem da je funkcija sim , sprašuje če se z novimi aparati da to blokirat kot se je včasih dalo z e51

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.870
694
113
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Vem da je funkcija sim , sprašuje če se z novimi aparati da to blokirat kot se je včasih dalo z e51

Sem ti dal link na Samsungovi strani kje se to na nekem XY modelu nastavi.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
potem da sim v drug telefon pa smo spet na začetku
smile-1.gif

sim imaš zaklenjen s pin kodo
wink-1.gif
Edin baterijo ne sme spraznit ali ga restartat, ker potem ali bo nedosegljiv, ali pa mu boš pač moral povedat pin:)