Imenik iz nokie C3 na Samsung Ace

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.114
6.943
113
pri taščici
Kako to najbolj elegantno naredit.
S simko odpade ker jih je več kot 250

razmišljam izbiram med:

Rokovniku (mobitel)
sd kartici
Nokia ovi in pottem?

Kaj od tega je najbolj sigurno in najbolj "točno" (privzete stevilke...)
v gmailu bolj ali manj še nimam cifer, imam samo email naslove, pa še to od bistveno manj kot gsm cifer.
Ko sem delal prehod iz SE na nokijo pred leti mi je kar nekaj štale naredilo, ampak nekako sem potem "uredil"

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Probaj kar z rokovnikom, ponavadi gre zadeva OK čez potem pa iz rokovnika izvozi kontakte v datoteko in uvozi v gmail, najbolj preprosta pot skoraj
smile-1.gif

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.059
74
48
Jest bi jih izvozil iz Nokie v .vcf in nato uvozil v Gmail contacts pa imaš zraven rešen tudi backup kontaktov na Androidu, če slučajno crkne/ga izgubiš/ti ga ukradejo...

Citat:
the contacts in your phone are in .vcf format. you can move these contacts to your PC by doing the following.
First of all mark all the contacts then move them to your memory card this can be done by using the copy business card option.
After copying the contacts to your memory card, connect your phone to PC and select mass storage.
Then go to my computer and open your memory card and in that open others folder, there you will find another folder named contacts.
Open the contacts folder there you will find the contacts. You may copy those to your PC and to restore them from your memory card.

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.820
113
Off topic: a nimate nobenih zadržkov pred dajanjem Google vse svoje socialne mreže na voljo?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.114
6.943
113
pri taščici
če ima že email naslove, naj ima še gsm. Sicer pa počasi gre vse v oblak, tam bo šele zanimivo to vprašanje.
itak jih večina ni po imenu in priimku.
Si pa ne predstavljam da zgubim 500 cifer, pa čeprav jih 200 najbrž ne bom nikdar več klical, 100 je pa najbrž že neveljavnih.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.114
6.943
113
pri taščici
sem naredil izvoz iz rokovnika in potem uvoz v gmail.
vendar imam sedaj zadevo podvojeno in zmešano ker imam email (od prej) pod drugim imenom kot gsm številko v telefonu......

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.114
6.943
113
pri taščici
sem naredil to v contactih, vendar je še vedno cela zmešnjava... jih je pa našel nekaj 10 kar mi je olajšalo delo med več kot 800 kontakti.
bonk.gif

problem je tudi v tem da sem zadevo selil iz telfona v telefon in je vsak telefon po svoje razumel različne telefonske številke. Ko sedaj to seliš v google pa še dodatno zmeša (pa še tako niso mapisani po "ime priimek" ampak tako kot ga običajno imenujem.

Nazadnje urejeno:

proteus

Pripravnik
25. nov 2011
709
2
18
OK, če smo že pri googlu mam eno vprašnje. Imam urejene kontakte preko google contact, vendar imam vse kontakte brez šumnikov, lahko pride do kakšnih problemov, če vpisujem kontakte z šumniki?