Vau kere cukrčke najdeš v tej temi
Če že debatirate o imenih in priimkih, imam sama s tem kar dosti izkušenj glede na to, da se bila 5 let v stikih z različnimi novopečenimi starši. Da ime paše k priimku - ne vem, nesmisel, kasneje se (npr. pri poroki) zamenjajo priimki, pa to pade v vodo
Res je, da imaš na eni strani take starše, ki težijo k starim ta pravim slovenskim imenom - teh je ogromno, na drugi strani starše, ki želijo biti izvirni in pač želijo svojemu otroku dati čim bolj izvirno ime, take, ki dajo otrokom več celo tujih imen ( npr. sta oba različne narodnosti in prideta živet v SLO) , na drugi strani take, ki so navdušeni nad zelo kratkim imenom, ker so sami naveličani dolgih imen....
Hmmm, bi rekla stvar okusa, izkušenj, razlogi so lahko različni, zaradi tega se nikogar ne sme obsojati ali kaj podobnega, da bodo potem otroka zasmehovali, le-to ni odvisno od imena, tu so druge stvari na račun katerih se potem zasmehuje tudi zaradi imena.
Sama morm priznati, da se nagibam k imenu, ki je čimbolj unikatno. Moj razlog je ta, da imam sama zelo pogosto slovensko ime in celo priimek. Povsod mi zraven težijo še za naslov, emšo ali datum rojstva, pa mi je to malo tečno ... Ampak to glede imena je vse pristransko, najbolj važno je, da so otroci zdravi.