imena otrok

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Malo Off.

Kako se vam zdi ime Meža.

Slike pa pridejo februarja, ultrazvok se slabo vidi
smile-1.gif

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Meža - zanimivo, nisem še nikoli slišala za to ime. Neža ja, Meža pa še ne. Pa saj mora biti malo izvirnosti in kakšna posebna imena (tako kot je moje
grin1.gif
). Samo potem imaš večne probleme z imenom (po možnosti še s priimkom) in moraš nonstop črkovati ime, da ga lahko pravilno zapišejo. Groza, naj se naučijo pravilno zapisovati. Sicer pa smo večinoma le številke.

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Sem proti, a veš koliko folka jo bo zafrkavalo z Mevža
hysterical-1.gif

btw. še eden tukaj, ki ne more razumeti, kaj je danes folku, da daje svojim otrokom največ 3-4 črkovna imena (eva, nika/nik,...) ali pa taka ki so se jih sami izmislili
grims-1.gif

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Ta tri- in štiričrkovna imena se zadnje čase res prepogosto pojavljajo, sploh kakšna Nika, jih poznam nešteto. Saj nekatera takšna kratka imena so lepa, svojemu otroku pa ne bi dala tako skomercializirano ime. Se mi zdi, da mora za imenom biti neka razlaga, zakaj so starši izbrali takšno ime. In ne samo zato, ker se lepo sliši. Pa tudi ime mora otroku ''pasati''.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Citat:
Uporabnik tony pravi:

btw. še eden tukaj, ki ne more razumeti, kaj je danes folku, da daje svojim otrokom največ 3-4 črkovna imena (eva, nika/nik,...) ali pa taka ki so se jih sami izmislili
grims-1.gif

Če imaš dolgi priimek, zraven paše kratko ime, če pa imaš kratek priimek, je pa lahko dalše ime.

Aja, pa Meža se nisem zmislil. Na koroškem je reka Meža in en kup trgovin ...
redface-1.gif

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Kibibi pravi:
Ta tri- in štiričrkovna imena se zadnje čase res prepogosto pojavljajo, sploh kakšna Nika, jih poznam nešteto. Saj nekatera takšna kratka imena so lepa, svojemu otroku pa ne bi dala tako skomercializirano ime. Se mi zdi, da mora za imenom biti neka razlaga, zakaj so starši izbrali takšno ime. In ne samo zato, ker se lepo sliši. Pa tudi ime mora otroku ''pasati''.

meni se pa zdi pomembno, da ime "paše" k priimku, da je simpla za uporabo (tudi za tujce) in da se lepo sliši. Res ne vem, zakaj bi otroka zaj... s kakim brezveznim imenom, s katerim dajo starši duška nekakšnim tradicijam ali ustvarjalnosti ...

p20883

Pripravnik
6. dec 2007
44
0
6
Vau kere cukrčke najdeš v tej temi
smile-1.gif

Če že debatirate o imenih in priimkih, imam sama s tem kar dosti izkušenj glede na to, da se bila 5 let v stikih z različnimi novopečenimi starši. Da ime paše k priimku - ne vem, nesmisel, kasneje se (npr. pri poroki) zamenjajo priimki, pa to pade v vodo
grin1.gif
Res je, da imaš na eni strani take starše, ki težijo k starim ta pravim slovenskim imenom - teh je ogromno, na drugi strani starše, ki želijo biti izvirni in pač želijo svojemu otroku dati čim bolj izvirno ime, take, ki dajo otrokom več celo tujih imen ( npr. sta oba različne narodnosti in prideta živet v SLO) , na drugi strani take, ki so navdušeni nad zelo kratkim imenom, ker so sami naveličani dolgih imen....
Hmmm, bi rekla stvar okusa, izkušenj, razlogi so lahko različni, zaradi tega se nikogar ne sme obsojati ali kaj podobnega, da bodo potem otroka zasmehovali, le-to ni odvisno od imena, tu so druge stvari na račun katerih se potem zasmehuje tudi zaradi imena.
Sama morm priznati, da se nagibam k imenu, ki je čimbolj unikatno. Moj razlog je ta, da imam sama zelo pogosto slovensko ime in celo priimek. Povsod mi zraven težijo še za naslov, emšo ali datum rojstva, pa mi je to malo tečno ... Ampak to glede imena je vse pristransko, najbolj važno je, da so otroci zdravi.

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Citat:
Uporabnik Mato pravi:
Malo Off.

Kako se vam zdi ime Meža.
Slike pa pridejo februarja, ultrazvok se slabo vidi
smile-1.gif

Zakaj ne raje Neža? Je lepo slovensko ime...Meža mi je pa krneki...prva asiciacija: mreža...
ne-ne-1.gif

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Sama sem za preprosta slovenska imena. Ne maram imen sestavljenih iz treh črk. Sama imam bolj redko ime, katerega me je bilo kar malo sram v začetku OŠ (no vsaj tistega davnega leta je bilo), v kombinaciji s priimkom sva v Sloveniji samo dve.
cheer.gif

p20883

Pripravnik
6. dec 2007
44
0
6
Meža je pri nas zelo unikatno ime. Sem preverila v statičnih podatkih - manjše od 5 ali pa se ne pojavlja.
Medtem ko ime Neža (samo v letih 2001-2006) ima 702 žensk, podatki so tudi za prejšnja leta. Verjetno ti je to ime tudi bliže, ker se nagibaš k tradicionalnim imenom
smirk-1.gif

Če še koga zanima pogostost imen:
http://www.stat.si/imena.asp
Pogostost lahko preverite samo za ime, lahko pa tudi za zvezo s priimkom
wink-1.gif

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Tale novodobna imena so tudi meni čist adijo pamet ... Taya in podoben crap samo kaže , da starši hočejo iz svojega otroka delati nekega kvazi posebneža. Taka imena so razumljiva, če je eden od staršev iz tujine.

Meni so všeč bolj kot ne čisto običajna imena: Vesna, Veronika, Brigita, Petra, Monika, Marko, Matic, ipd. To so taka lušna in prijazno-zveneča imena
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.334
303
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Meni so všeč bolj kot ne čisto običajna imena: Vesna, Veronika, Brigita, Petra, Monika, Marko , Matic, ipd. To so taka lušna in prijazno-zveneča imena
smile-1.gif

Hvala hvala
grin1.gif

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Sploh ne vem v čem je fora, da daš otroku ultra moderno, posebno ime. Itak je vsak otrok poseben in ne rabi nobenega čudaškega imena, da bi starš to dokazal (komu sploh rabi?). Namesto malikovanja s takim imenom, naj mu raje ustvarijo prijetno družinsko okolje v katerega se bo vedno rad vračal...ne pa da sta mami pa oči oba ultra busy in ker je otroku ime Lilu Mjav sta pa zakon starša, čeprav nimata 5 minut časa na dan zanj...krneki.

Nepogosto ime je lahko tudi čisto klasično ime...glede na to, da otrokom dajemo vedno bolj čudna imena, bodo imena kot so Petra, Tina, Nina, Marko, Jože, ipd. kmalu spet "posebna imena"...