Ime osumljenca izdati javnosti

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Vpr. za Appolota: A je tole legalno:

siol.net

Da nek medij po "neuradnih podatkih" izda ime osumljenca? V teh časih takole javno izpostaviti nekoga, je skor isto, kot bi mu na čelo narisali tarčo. Kakšen skrajni Janšev vernik bi ga lahko še pihnil.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik frisk pravi:

siol.net

Da nek medij po "neuradnih podatkih" izda ime osumljenca? V teh časih takole javno izpostaviti nekoga, je skor isto, kot bi mu na čelo narisali tarčo. Kakšen skrajni Janšev vernik bi ga lahko še pihnil.
Zanimivo da Majerja pa nikakor ne morejo izslediti.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.393
1.259
113
Citat:
Uporabnik frisk pravi:

siol.net

Je legalno. Pravica javnosti do obveščenosti vs. zaščita os. podatkov. V tem primeru, ko nekdo grozi visokemu funkcionarju,s e mi zdi to bolj pomembno kot njegova pravica do zasebnosti.
Enako trdim, ko gre za poročanje o zdravstvenem stanju najpomembnejših v državi, recimo.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.772
6.550
113
SiOL se je v nekaj tednih popolnoma spremenil. Sedaj očitno pridobiva informacije neposredno od trenutne oblasti, postal je tudi bolj napadalen v stilu pisanja. Z vsemi topovi so šli tudi nad varuhinjo človekovih pravic.

Sprememba časovno sovpada z novo službo Alenke Paulin, ki ima tudi na Twitterju neobičajen način komunikacije:

PaulinAlenka

@TomazLisec Je pa ČebaŠkovi treba priznati vsaj to, da je res grda!

Bernarda Jeklin: Demokracije se ne dotakne,ker ji želodec tega ne da./ Obilno slinjenje palčku in pasjim princesam ji ga je čist ferdirbalo.

...

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Je legalno. Pravica javnosti do obveščenosti vs. zaščita os. podatkov. V tem primeru, ko nekdo grozi visokemu funkcionarju,s e mi zdi to bolj pomembno kot njegova pravica do zasebnosti.
Enako trdim, ko gre za poročanje o zdravstvenem stanju najpomembnejših v državi, recimo.
Torej, če hočeš nekomu zagreniti ali celo uničiti življenje, na SiOL neuradno javiš njegovo ime in stvar je opravljena. Kaj če je ta informacija netočna, morda celo, kot sem jaz napisal, namenoma napačna? Je pravica javnosti (zadovoljevanje najnizkotnejših vzgibov raje po kanibalizmu in novinarski brezobzirnosti) nad tem? Kakšen želodec moraš imeti, da narediš kaj takega in kako brez obraza, da lahko, ko to narediš, še komu pogledaš v obraz. Bi ti lahko?

Citat:
Uporabnik erikson pravi:
SiOL se je v nekaj tednih popolnoma spremenil. Sedaj očitno pridobiva informacije neposredno od trenutne oblasti, postal je tudi bolj napadalen v stilu pisanja. Z vsemi topovi so šli tudi nad varuhinjo človekovih pravic.

Sprememba časovno sovpada z novo službo Alenke Paulin, ki ima tudi na Twitterju neobičajen način komunikacije:

PaulinAlenka

@TomazLisec Je pa ČebaŠkovi treba priznati vsaj to, da je res grda!

Bernarda Jeklin: Demokracije se ne dotakne,ker ji želodec tega ne da./ Obilno slinjenje palčku in pasjim princesam ji ga je čist ferdirbalo.

...

Komunikacija je primerna naročnikom in idejnim vodjem. Čisto nič novega

Nazadnje urejeno:

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
fak, kva ste eni paranoični...... sioli je isti šit vseskozi, celo malo popravil se je, zaradi konkurence....

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.393
1.259
113
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Torej, če hočeš nekomu zagreniti ali celo uničiti življenje, na SiOL neuradno javiš njegovo ime in stvar je opravljena. Kaj če je ta informacija netočna, morda celo, kot sem jaz napisal, namenoma napačna? Je pravica javnosti (zadovoljevanje najnizkotnejših vzgibov raje po kanibalizmu in novinarski brezobzirnosti) nad tem? Kakšen želodec moraš imeti, da narediš kaj takega in kako brez obraza, da lahko, ko to narediš, še komu pogledaš v obraz. Bi ti lahko?

Ne.

Bi pa objavil stvar, za ketero sem na podlagi preverjanj na več koncih prepričan, da drži, če bi ocenil, da je v interesu javnosti, da jo izve. In ime nekoga, ki je grozil premieju, se mi zdi taka kategorija.

Ampak: pravica javnosti do obveščenosti po slovenski sodni praksi ne vključuje raznih trač revij in vsega tovrstnega povprek, recimo (sicer menim, da je tu napačna, ampak taka je). Gre za realno pravico do obveščenosti - in ko govorimo o dogajanju okoli nekoga, ki bi lahko vplivalo na celotno javnost, tu ne gre za trače ali kaj podobnega. Če nekdo zagrozi ali celo napade dovolj visokemu predstavniku države, je izvedeti, kaj in kdo, pač v interesu javnosti, pa če je tebi všeč ali ne. In pred objavo je treba stvari resno preverit (pri več virih) ...
Malo si pobrskaj po zakonodaji in sodni praksi, pa bo jasno, kaj je v interesu javnosti in kaj ne, Pri nas je ta pojem še preveč omejen ...

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Predvsem je problem pri preverjanju in biti siguren brez dvoma, tega pri nas enostavno ni.

Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Potem se strinjaš da bi moral mlajši J v arest, ker je grozil s smrtjo novinarju?
Če je ta grožnja dokazana, vsekakor in brez dvoma.

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.211
3.573
113
Marlbor
Na ta račun se sedaj še norca dela?
https://www.facebook.com/bogomir.sahman
1557462-untitled.JPG

Priponke