Imate izkušnje s otroškimi sedeži za kolo?

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
Nabavil bom to stvarco, da ne bom sam divjal po gozdovih
evil.gif
. Morem bit na kaj pozoren? Vozili se bomo predvsem po asfalu in mogoče po urejemih makadamskih cestah. Mal sem čekiral bolho in se, po slikah, dobijo kar dobre stvarce. Novga ne mislim kupovat.

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Tole je prava stvar. Če imaš srečo ga boš še našel v kakšnem Baby centru v akciji za 50 EUR. Nastavljiv naklon (odlično, če mrkne (pri meni skoraj vedno
grin1.gif
) in mu glavica ne visi naprej, ta mali/a je kot v fotelju. Slabost je precej visoka teža.
Tale tudi ni slab. V BabyCentru je bil v akciji za 25 EUR. Precej lažji od zgornjega, vendar če mali-a mrkne, cel visi naprej, ker ne moreš nastavljat naklona. Pa malce manj udoben in manj stranske zaščite ima.
Kar je dobro pri Belleliju, da v Babycentru dobiš posebej samo nastavek za na kolo za 10 EUR, kar pomeni, da je prestavljanje sedeža iz enega kolesa na drugega izredno enostavno.

Še hint, kar si verjetno že ugotovil: ne kupuj v Vizija športu, kolikor vem so uvozniki, pa imajo take cene, da te boli.

Sam sem tudi gledal rabljene in so od 20 EUR gor. Potem sem kupil v Babycentru drugega za 25 EUR in čez 14 dni šel po prvega
redface-1.gif
, ker je bil takrat v akciji za 50 EUR, drugega pa prodal. Ni mi žal niti EUR-a. Tako da, rabljene je brez veze gledat, vsekakor svetujem prvega. 50 EUR pa ni ravno neki dnar, glede na to, da boš to lahko uporabljal kar nekaj časa.

Aja, pa upam, da nimaš ''rezanega'' okvirja zadaj, ker potem boš tole stvarco precej težje namontiral.

Blankman

Pripravnik
2. sep 2007
290
0
16
Točno tega Bellellija mam tud jst, in je super. Sem se pa j.... z montažo na ženin kolo, ker sem najprej namontiral nosilec in šele potem videl, da sedež drgne po gumi
bonk.gif

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Pa pred nakupom še malo poglej kako imaš speljane zajle po kolesu, predvsem po navpični štangi, ker niso vsi nosilci kompatibilni z različnimi napeljavami zajl.

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Po izkušnjah...

Bellelli ima nosilec "specializiran" za mestne bicikle. Jaz sem ga že nabavil, pa sem ga nazaj nosil, ker ga enostavno nisem mogel montirat na bicikl (zadnji del okvirja je tako širok, da štangice od sedeža niso šle mimo). Tako da, preden nabavljaš si izmeri kako širok je okvir zadaj, pri sedežu pa, kakšen je razmak med štangicama). Potem sem kupil Hamaxov sedež - sicer kar dražji od Bellellija, ampak ZELO v redu - enostavnejše prilagajanje višine, enostavnejše nastavljanje nagiba naslona, največja razlika pa je v enostavnosti snemanja sedeža iz nosilca - praktično pri Hamaxu rabiš en prst za sprostit zatiče, pri Bellelliju pa celo roko, pa še malo levo desno migat...aja pa še na štango sem ga brez problema spravil.

Problem pa je zdaj že z geometrijo bicikla (GT Avalanche), ker je zadnja štanga tako "kratka", da ko 3 1/2 letnega pubeca naložim v sedež občasno pri vrtenju pedal zadenem v njegovo nogo, pa ko s kakega pločnika "skačeva" sedež malo po zadnji gumi podrsa...

Torej, glej predvsem debelino štange na kolesu in obliko štela, pri sedežu pa razmak med štangicama ki se zatakneta v nosilec.

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Nabavil bom to stvarco, da ne bom sam divjal po gozdovih
evil.gif
. Morem bit na kaj pozoren? Vozili se bomo predvsem po asfalu in mogoče po urejemih makadamskih cestah. Mal sem čekiral bolho in se, po slikah, dobijo kar dobre stvarce. Novga ne mislim kupovat.

Jaz imam dva nova oziroma 1x rabljena cena novega je bila 150€ ti prodam ugodno.
Na ZS piši

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.403
1.410
113
Definitivno vzami Hamax-a. So mislim, da največji in po zadnjih testih na ADAC tudi najboljši. Jaz imam za mojo hčero model sleepy in sva naredila z njim že krepkih 700 km pa je zadeva še zmeraj kot nova.

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
745
86
28
ksz

Še en glas za Hamax. Imamo model Siesta, ki se lahko nagne nazaj, če otrok zaspi. Zelo zadovoljni.

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Citat:
Uporabnik Clueless pravi:
ksz

Še en glas za Hamax. Imamo model Siesta, ki se lahko nagne nazaj, če otrok zaspi. Zelo zadovoljni.
žž

enako, že dve leti, pa je kot novi