Image diska

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.255
1.765
113
40
Pozdrav!
Na hitro...malo znam, malo ne..ker nebi rad zasral zadeve in ker se mudi...cez vikend rabim nekoga na stajerskem, da mi skopira cel komp z programi in bazami na disk oz na nov racunalnik..da bo tam popolnoma vse enako spilalo...se to da ane?
Lp

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.255
1.765
113
40
Saj ni nic posebnega..iz enga leto dni starga laptopa na novega...par programckov z doticnimi nastavitvami..da mi ni pol treba vse na novo nastavljat...filme pa slike me ne skrbijo tolko
cool-1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
v kolikor je verzija operacijskega sistema enaka in št diskov oz particij ali karkoli že tudi, potem to gre.
malce je potem štala z gonilniki ampak tudi to se načeloma enostavno porihta
lahko pa narediš image vsakega diska / particije pa potem iz tega na novo mašino

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Če maš gor win7 daš lahko disk v kerkol drug komp z drugimi specifikacijami, ni problemov z driverji. Če kak manjka ga pa dol potegneš...

Če je win xp je pa mal igranja...

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
če ne boš drugega načina našel :
včasim sem delal tako, da sem mašine povezal s kablom, na eni šeral vse diske potem pa na drugega mountal, nato pa copy vsega je čisto lepo delalo. Da pa je šlo hitreje pa sem tcp izklopil in uporabil netbeui ali kaj je že bilo

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
programi in baze?
navaden copy ne bo šel

je sploh na novem PC OS gor?

Kot prvo bi oba povezal s hitrom kablom (GLAN, drugo ne vem, če je kaj uporabnega, pa skopral disk (disk, ne particije, niti fajle - "ghost" kot se je včasih reklo).

Ali pa oba diska v isti PC, čeprav napram GLAN ne bo velike razlike.

Za softver kaki namenski paket (kot že omenjeni Ghost, ne vem, kaj je danes popularnega iz te kategorije, jaz bi uporabil dd in nc, ampak jaz nisem ti).

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Jaz bi uporabil Acronis True Image, sem na ta način že naredil image in ga restavriral.

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.206
723
113
Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:
Saj ni nic posebnega..iz enga leto dni starga laptopa na novega...par programckov z doticnimi nastavitvami..da mi ni pol treba vse na novo nastavljat...filme pa slike me ne skrbijo tolko
cool-1.gif

Srečno! Itak ni nč posebnega
bonk.gif

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.206
723
113
Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:
Ce ne drugace, mi kdo priporoci kak servis kjer bi mi to naredili?

Ma to kar bi ti rad se mogoče da naredit mogoče pa spet ne. In to je osnovni problem vsega. Ni nujno, da je navidez krajša pot tudi res najkrajša. Mogoče je na koncu neka heba in pol nisi nč naredu. In kolk naj ti pol računajo in kolk boš ti plačal? Imagi se normalno delajo za enake mašine z nekim razlogom. In če maš za naredit 100 mašin se splača hebat z drugo nekaj več časa ker boš prihranil čas z drugimi 98. V tvojem primeru je pa to tolk butična/enkratna zahteva da ne verjamem, da se bo kdo zajebaval z njo. Pa če že, a boš plačal vse narejene ure? Ne boš, verjemi. Razen če maš res nek razlog za to. Itak mam pa nek filing, da nekaj ne štima, ampak to ni stvar debate. Če maš vse legalno pa tko kot je treba postaviš novo mašino in prestaviš vse datoteke in baze tko kot je treba. Brez kakršnekoli ihte pa živčnosti. Dobiš novo, čisto mašino. Če stvar ne dela maš še zmeraj možnost nadaljevati delo s starim računalnikom in vzporedno reševat probleme. Itak moraš pa imet backup podatkov, se pravi rabiš še tretji medij. Ker kot jaz razumem bo osnovna/stara mašina šla zelo hitro od doma. In pol boš čez teden dni ugotovu da nekaj ne dela kot je treba ...

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Ciljni PC:
nc -l 1122 > /dev/sda

Originalni PC:
nc 169.254.x.y 1122 < /dev/sda

Če ne veš kaj katero pomeni, pa res prepusti drugemu.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
To gre preko mreže (direkt, ne na shrambo, in potem šele na cilj)?

Sicer če daš oba diska v isti PC, bo šlo, pa še najhitreje bo kopiralo na ta način.