Ima Triera DHCP?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Maribor, Center

Ima Triera na kabelski DHCP?

Smo en laptop, ki je na Trierinem internetu z ročnimi nastavitvami TCP/IP parametrov, priklopili začasno na drugo mrežo z avtomatskimi nastavitvami, potem pa dali nazaj na ročno, samo Windows si ni zapomnil starih vrednosti.

A bo po novem delovalo tudi avtomatsko? Je namreč nedavno bilo govora, da Telemach to uvaja, če se prav spomnim.

Drugače pa, ali obstaja kje v Windows kje zapisano, kake naslove je imel?

List s podatki seveda ni več nikjer za najt...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Na strani http://www.telemach.si/sl/zasebni-uporabniki/pomoc-in-informacije/tehnicna-pomoc/internet klik na "Nastavitve računalnika" samo vrže na vrh strani. (bravo
rolleyes-1.gif
)

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Aha, baje imajo DHCP. Slišal od nekoga, ki je slišal od helpdeska. In mu dejansko deluje.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Mislim, da deluje samo tam, kjer so prenovili omrežje na docsis 3.0. Pred kakim tednom so prenovili Tabor - mislim da celo zdaj tam deluje samo s DHCP.

Še rabiš podatke za DNS? Drugače če jih pokličeš ti povejo podatke, sem tudi sam zgubil list in sem rekel samo ime naročnika, pa so mi povedali vse, tudi IP.

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
907
153
43
Ja, bilo bi naj na DHCP, so še po radiu opozarjali uporabnike, ampak meni DHCP enostanvno ne potegne, mojstrom nekako ni jasno, kaj je narobe.

En čas dela, potem spet, ne, imam sedaj fiksno nastavljeno in dela. Sem pa Telemach Tabor.

Lp,

I

Izbrisan uporabnik #488

Mb-center. Sem si prestavil na routerju na dhcp in dela.

Bolj me skrbi to, da že par dni opažam, da je internet precej počasen, preko 60k ne vleče.

Sem naredil speedtest in vse skupaj je zelo bogo.
0,54/0,12
Torej kot da bi imel 512/128 , da niso kaj čarali kekci.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja, če ročno vpišeš, moraš vedet, kaj vpišeš.

Ali pa te ne razumem.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
V prvih dveh postih si jamBral kak rabiš nastavitve, zdaj ko ti hočem pomagat pa se kao sprašuješ kaj bi s podatki...

Ma ti si res kronan [censored], skrajni čas da te na ignore vržem.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Tvoja stvar oziroma odločitev.

Jaz sem vprašal, če imajo DHCP. In tudi dobil odgovor. (preden si ti kaj napisal)

Ti pa si me zmedel z vrednostjo za DNS. Ker bi zraven rabil tudi lasten naslov in masko.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Mb-center. Sem si prestavil na routerju na dhcp in dela.

Bolj me skrbi to, da že par dni opažam, da je internet precej počasen, preko 60k ne vleče.

Sem naredil speedtest in vse skupaj je zelo bogo.
0,54/0,12
Torej kot da bi imel 512/128 , da niso kaj čarali kekci.
...da nisi slučajno fasal mailabuse paket, ki ti blokira linijo na 512/128
smile-1.gif
. Pokliči in vprašaj, zakaj dela počasi ali pa daj podatke na privat, bomo preverili. Lp.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Lahko tudi tisti problem z web stranjo pogledaš.

Vsi linki pod "Internet nastavitve" ne delajo.

I

Izbrisan uporabnik #488

No, pri meni se je sedaj uredilo, ko sem malo povprašal. Dobro da nisem več leecher
smile-1.gif
potem bi še prej opazil.

Se bom pa moral "pritožiti" (hec), ker sedaj dela prehitro glede na paket. Zdaj je 12/1,5 , moralo bi biti pa 8/1.

Al so pa kaj pakete spreminjali in me je kdo narobe poklikal.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.568
9.813
113
40
MB
ksz

kaj mamo tu koga od triere upc telemacha? v tej delitvi al kaj se je pač zgodilo smo v rušah padli pod krs, ki pa so odkrito povedano šalabajzerji, se da migrirat na upc/telemach whatever ?

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
No, pri meni se je sedaj uredilo, ko sem malo povprašal. Dobro da nisem več leecher
smile-1.gif
potem bi še prej opazil.

Se bom pa moral "pritožiti" (hec), ker sedaj dela prehitro glede na paket. Zdaj je 12/1,5 , moralo bi biti pa 8/1.

Al so pa kaj pakete spreminjali in me je kdo narobe poklikal.
Snecer: imaš zdaj hitrost 8/1. Jaz sem urejal še ene zadeve in zato modem ni imel prave hitrosti. Se ti bi pa hitrost tako ali tako sama vrnila na 8/1, ker bi se modem avtomatsko resetiral enkrat v naslednjih urah
wink-1.gif
.

1107

Pripravnik
13. avg 2008
161
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
ksz

kaj mamo tu koga od triere upc telemacha? v tej delitvi al kaj se je pač zgodilo smo v rušah padli pod krs, ki pa so odkrito povedano šalabajzerji, se da migrirat na upc/telemach whatever ?

Ne, ker so se odcepili in šli na svoje.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Hvala enako. Konec meseca se v Ormožu odcepimo in gremo na Teleing - posledično pol manj programov. Pa še od teh ki so, je polovica raznih TV AS, Sponka TV, Vaš kanal, Petv...
bonk.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.568
9.813
113
40
MB
Citat:
Uporabnik 1107 pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
ksz

Ne, ker so se odcepili in šli na svoje.

ja to mi je jasno, pa vseeno, migracija na drugega kabelskega operaterja ni možna? wtf .. zgleda bo treba na t2
crazy1.gif