Ima Mobitel novo omrežno številko?

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Trenutno imamo števlike 031, 041 in 051, ki pripadajo Mobitelu, ter 030 in 040, ki sta pod okriljem Simobila. 064 je od T2, 070 pa od Tušmobila. Meni nova je pa 071 katero bi naj imel Mobitel, pa mi ni jasno zakaj. Jim zmanjkuje ostalih?

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Mobitel klicno številko 071 že ma lep cajt..ja očitno jim zmankuje...
wink-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kak pa je to možno, da jim zmanjkuje? Uporabljajo če se ne motim nekje 1.2mio številk, čez nekaj časa pa tudi stare številke začnejo ponovno uporabljat (meni je recimo kolega čez leto dni rekel, da se je neka ženska oglasila na cifri, ki sem jo včasih imel).

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Kak pa je to možno, da jim zmanjkuje? Uporabljajo če se ne motim nekje 1.2mio številk, čez nekaj časa pa tudi stare številke začnejo ponovno uporabljat (meni je recimo kolega čez leto dni rekel, da se je neka ženska oglasila na cifri, ki sem jo včasih imel).

a si predstavljaš da dobiš novo številko na mobitelu pa jo je po možnosti prej imela prodajalka ljubezni?
grims-1.gif
Drugače pa je moja punca dobila številko od prodajalca nekih sesalcev in še danes jo kličejo za rezervne dele!

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
To je sranje ja, ker ima folk nekje v predalu številko prodajalca, ki jim je sesalec 10 let nazaj prodal
tongue-1.gif

Hvalabogu obstaja dandanes prenosljivost številk, upam da to čimveč ljudi uporablja. Slabo je edino to, da potem ne veš več v katerem omrežju je (jaz imam npr. zdaj 051 v simobilu).

A ni obstajala neka spletna stran kjer lahko preveriš pri katerem operaterju je cifra?

Edit: našel - http://www.npch.si Še graf dnevnega števila prenosov imajo, niso male cifre.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Citat:
To je sranje ja, ker ima folk nekje v predalu številko prodajalca, ki jim je sesalec 10 let nazaj prodal
tongue-1.gif

Hvalabogu obstaja dandanes prenosljivost številk, upam da to čimveč ljudi uporablja. Slabo je edino to, da potem ne veš več v katerem omrežju je (jaz imam npr. zdaj 051 v simobilu).

A ni obstajala neka spletna stran kjer lahko preveriš pri katerem operaterju je cifra?

www.npch.si

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Veliko stevilk najverjetneje zasedejo tudi data paketi, ker je hitrost enostavno fenomenalna za mobilni prenos podatkov.
Lp

drejdrej

Pripravnik
8. feb 2009
33
0
6
Citat:
zmanjkuje jih ne. na mobitelih centrih se da trenutno dobiti samo številke s 041. Drugih ne.

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Tako je, ničesar ne zmanjkuje, ampak zgoraj so lepo ponazorjeni primeri, kaj se lahko zgodi, če je na voljo premalo številk in če ima vsako leto isto številko nekdo drug.