Sem jo zdaj dobil (LX3).
Pospeševanja ni.
So pa tipke malo hecne (preozke, pa filing ni tak dober, kot na Pilot, ko ima široke tipke z lastnim kosom plastike. Pri LX3 pa je isti kos plastike, ki je celi zgornji del miške). Pa srednja tipka (no ja, kolešček) je ful trd za kliknit.
Glavno pa je tole: gibanje je čisti odpad !!!
Najprej sem opazil, da pri počasnem premiku, kazalec sploh ne sledi gibanju miške ampak poplesuje naprej, nazaj.
Torej če počasi vlečem miško v levo, kazalec samo nekaj poplesuje levo desno (tak 5 pikslov), včasih malo sledi gibanju, včasih kar stoji na mestu.
Pol sem naredil "resen" test: zraven miške dam predmet, odmaknem normalno miško za en centimeter in potem vračam zelo počasi, nazaj do "blokade" (omenjeni predmet).
Rezultat:
- kazalec bi sepo logiki moral vrniti na izhodiščno mesto, ampak se ne vrne niti do polovice
Probal na dveh podlagah.
Sam za probo poiskal v predalu 10 let staro miško, še na kroglico. In nem'reš verjet, pri nji kazalec dejansko sledi gibom miške. Do milimetra natančno. Pa če premikaš počasi, hitro, zelo hitro, po polžje. Vedno. Do piksla natančno.
Kar je z LX3 utopija. Pa ima kao 1000 DPI (ja, kot oni kitajski zvočniki za 15 EUR imajo 500 W moči...)
Sem tudi mini miško za službeni notebook probal, in ta tudi lepo dela.
A so letošnje miške vse taki odpad ?
Pa pazi, stanejo 20 EUR (LX3 in prejšnji Pilot Optical).
Ona na kroglice je bila okoli 1500 SIT. Tudi če štejemo inflacijo, še vedno pod 10 EUR.
Torej moraš kupiti ali najceneje ali najdražje (čeprav za to drugo ne bi dal roke v ogenj, na drugi lokaciji imam tudi poceni BenQ optično miško in ni problemov z njo).
No pa da bo nek korak naprej: A kdo pozna kako miško, ki je OK ?
Malo večja, ergonomična. 2 tipki + kolešček. OK, lahko ima še dve dodatni tipki.
A to obstaja ? Pa da se da v trgovini probat, ker če spet en kix domov odnesem, bodo glave letele...