Ima kdo kabel za Renaulta?

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
In sicer za potovalni računalnik?

Saj veste, da se popravi poraba, dobi dodatne funkcije ..

Na VW mi je en tipo to uredil, ampak sem pozabil, kdo je to bil
frown-1.gif
Mislim, da nek Matej ..

lp kripo

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Lahko, da se temu tudi tako reče, ja ..

Na VW se je tip preko laptopa in kabla povezal z računalnikov v avtu (odprl je neko ploščico v predalu in tam zadaj, glej ga zlomka, neka vtičnica) in potem mu je na laptopu odprlo nek program, v katerem mu je kazalo zgodovino popravil na avtu, pa porabo in še mnogo mnogo stvari .. Lahko je tudi prirejal porabo ..

"Skritih" je bilo še kar nekaj nastavitev (npr. čas trenutne vožnje, skupne vožnje .. ) .. pa me zanima, če to obstaja tudi pri Renaultu?

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Ampak dodatnih funkcij na BCju ni možno dobiti, porikazana poraba se ti pa tudi nebo spremenila.
Če ti preveč laže, lahko odklopiš za 10min klemo iz akumulatorja, da se resetira računalnik.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana

Ne, km na tak način ne moreš spremeniti. Tisti skupni km ostanejo, resetira se ti pa trenutna poraba, prevoženi km, porabljena količina goriva ..

Ja, mi laže. In to kar precej. Ko natočim gorivo na bencinski mi na računu piše vsaj 5L (pa do 8L) goriva manj, kot pa naj bi ga bilo porabljenega po BC. In potem so verjetno tudi ostali podatki netočni
frown-1.gif

A misliš, da bi zgolj odklop za 10 minut naredilo svoje?

o0o0ki

Pripravnik
21. apr 2008
323
0
16
Ljubljana
Odklop resetera računalnik in ostalo elektronko, tako da bi mogoče lahko rešilo problem. Čene pa res avto na kable in bo zadeva rešena
wink-1.gif

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Poskusi za 10min odklopiti plus klemo, pa se zna zgoditi da bo bolje!
Drugače ti pa lahko jaz poskusim zbrisati napake, samo ni nujno da bo potem delovalo vredu, lahko da je vzrok kje drugje.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Isto zadevo/problem sem imel na Meganu 2004. Tudi tam je BC kazal drugače
frown-1.gif
A delam jaz kaj narobe?

Sklepam, da bi morali biti številki natočenih litrov goriva na računu in na BC vsaj približno enako, ne pa da se razlikuje do 8L na 50L natočenih.

A na vaših konjičkih pa ni odstopanja?

Kabel odklopim konec tedna, ko bom prevozil še teh 300km, da tankam na novo in resetiram računalnik hkrati.

B81

22. jul 2007
37.003
10.534
113
Zanimivo. Ne razumem pa, zakaj za vraga ni tega že v osnovi? ali zakaj se ukvarjajo z omejevanjem?
Kje pa se da preveriti, če je na razpolago še več, kot avto kaže?
Lp

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Sicer ne vem, kaj odklop klem prinese Meganu.

Vem pa, kaj prinese C4 >> klic avtovleke in odvoz na servis.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
beats me.

Baje neki varnostni feature, blokada vžiga? V glavnem avto ni več vžgal.