Ikonca v naslovni vrstici brskalnika.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Naredil sem eno spletno stran in nikakor mi ne uspe, da bi v naslovni vrstici se mi pojavila neka moja ikonca-tako kot pri večini straneh tudi na Alterju.

V naslovni vrstici levo bi tudi sam rad imel ikonco a res ne vem kako naj to naredim.

Eno majčkeno slikco sem poimenoval favicon.ico in jo dal v mapo spletne strani ampak ne dela.

Hvala za nasvet.

Nazadnje urejeno:

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Ko si odpreš spletno stran, stisni F5, da se ti komplet osveži, v večini primerov to pomaga.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
V header od strani dodaj še:

<link rel="shortcut icon" href="/favicon.ico" />

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
Pri meni je bilo enostavno tko da sem slikco ki sem jo želel imet ruknil v folder kjer je stran in poimenoval favicon.ico

lp Avi

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Fantje ne rata pa, če se trikrat okrog obrnem.

Najprej sem samo eno majhno slikco preimenoval v favicon.ico jo naložil v isto mapo, kjer imam index.html in ni delalo.

Nato sem tako kot mi svetuje South park šel na stran favicon.cc in iz moje slikce naredil ikonco ter nato naložil to favicon.ico in spet ni delalo.

Nato sem v HEAD dodal med title in style to kodo <link rel="shortcut icon" href="/favicon.ico">

in spet ni delalo nato sem dodal še tisto kodo iz Wikipedije <link rel="SHORTCUT ICON" href="http://www.mojastran.com/favicon.ico"/>

najprej sem to kodo dal v head med title in style nato pa še pod style in seveda spet ni delalo.

Nato sem med title in style dodal to ko, ki sem jo našel na neki drugi strani, ki ji dela ta ikonca: <link rel="shortcut icon" href="http://vesolje.net/favicon.ico" type="image/x-icon"> pa spet ni delalo.

Nato sem pogledal še izvorno kodo alterjeve strani in naredil enako: <link href="/favicon.ico" rel="SHORTCUT ICON" />

Pa mi spet ne dela ;(

Se še da kaj narediti?

Mi pa ni jasno zakaj v FTPfire ko nalagam na stran lepo vidim slikco ikonce favicon.ico,
na desni strani, kjer je tisto kar je na strani pa mi slikca takoj po naložitvi izgine in je potem samo še tekst favicon.ico?

lp

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ce kaj pomaga, jaz na Alterju nimam nobene posebne ikone (samo tista originalna od brskalnika), tako da lahko da sploh ni problem v tem kar ti delas. Uporabljam FF 3.6.

Tudi sicer opazam da te ikone enkrat so, drugic jih ni (na isti strani), pojavijo se pa takrat, ko stran ali obiscem prvic ali pa brskalnik pregazi celotno zgodovino (IE to rad pocne sam od sebe).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Na alterju vidiš alterjevo ikonco?

Povej naslov tvoje strani, pa bomo takoj povedali, kaj je narobe.
wink-1.gif