Igre na srečo in dohodnina?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Torej imam nekaj vprašanj... in sicer kao dohodkov iz iger na srečo menda ni treba prijavit (ne gre v dohodnino). Vse lepo in prav, zneski ki so izplačani nad 300,00€ so itak takoj na licu mesta obdavčeni s 15% davčno stopnjo. Kaj pa vsi tisti manjši zneski od 300€ ki niso obdavčeni s temi 15%? A tistih dobitkov tudi ni potrebno prijaviti v dohodnino? Kajti v kolikor je tako potem zadeva sploh ni obdavčena kar bi bilo malo čudno... Je pa tudi res da veliko ljudi živi od tega in to zelo lepo. Po drugi strani pa v kolikor ni treba prijavit zadeve me zanima kakšna je reakcija naših davčnih organov v kolikor te pocukajo za rokav in te vprašaj od kod in kako in jim serviraš odgovor "športne stave". Namreč tudi dobitki ki so obdavčeni na licu mesta s 15% ni nikjer potem zavedeno kdo poimensko je plačal ta davek....

Lp

Mantara

Pripravnik
6. avg 2007
355
3
18
Aja pa še en nasvet: vplačuj listke da so dobitki do 299.99eur in da to ne presežejo
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Ma ne, nisem jaz nek gembler, pred leti sem to malo za šalo igral, zadnjič je bil nek prispevek po TV, pa nek članek sem bral o davkih pa mi je dalo malo mislit pa sem zato vprašal kako je to pri nas urejeno. Ker hipotetično ti lahko gre dobro če si profi in hipotetično bi te tudi lahko kdo vprašal od kod ti keš in me je pač zanimalo kako je s tem, logično pa da razbijaš listke. Ravno zaradi tega sem vprašal kako in kaj namreč če jaz razbijam listke lahko vlečem stotisoče €urov iz športnih stav pa me nebo nihče obdavčil niti s pol %. To mi je malo čudno in mi ne gre skupaj... Lp

Mantara

Pripravnik
6. avg 2007
355
3
18
Glej vrednost dobitka za katerega se davek ne plačuje je 299.99eur, nad tem te pa itak obdavčijo. Do tega zneska si davka oproščen...ti lepo delaj listke do 299.99 in te ne bo nihče nič vprašal
smile-1.gif