Igrace

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.500
122
63
Mam tono igrac, knjig, igrc ki bi jih podaril neki ustanovi z otroci, ki jih najtezje dobijo oz. jim drzava najmanj prispeva (pediatricna klinika vem da ma ze dost tega). Kake ideje ?

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
Jaz najprej povprašam pri sorodstvu, potem prijatelji, kar pa ne rabijo, pa na Karitas, pa potem tam uredijo. Drugače imaš tudi kontejnerje, kjer lahko odlagaš igrače, otroško perilo, ....

Vsaj za MB vem, na Teznu pri "Timi", so pa še kar na nekaj lokacijah.

Lp,

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.561
113
Marlbor
Kontajnerji so slaba ideja. Tja odložena roba se potem prodaja v secondhand shopih.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.159
113
Jaz nesem na lokalni Karitas. Ker vem, da dobijo otroci (oz. družine), ki nimajo...

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik plexix pravi:
Jaz najprej povprašam pri sorodstvu, potem prijatelji, kar pa ne rabijo, pa na Karitas, pa potem tam uredijo. Drugače imaš tudi kontejnerje, kjer lahko odlagaš igrače, otroško perilo, ....

Vsaj za MB vem, na Teznu pri "Timi", so pa še kar na nekaj lokacijah.

Lp,
Pri teh kontejnerjih je ponavadi tako, da se oblačila kasneje prodajajo v trgovinah z rabljenimi oblačili. Ne vem kako je pa z igračami...

Po mojem bi bilo najboljše, da bi kontaktiral kakšno lokalno dobrodelno društvo. Za kar nekaj manjših občin vem, da imajo tovrstna društva in potem člani razdelijo podarjene stvari tistim, ki te stvari res potrebujejo. Najslabše je, da ti nekaj podariš v dobri veri, potem si pa posamezniki ali podelijo stvari med sabo ali pa s podarjenimi stvarmi ustvarjajo dobičke...

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Mam tono igrac, knjig, igrc ki bi jih podaril neki ustanovi z otroci, ki jih najtezje dobijo oz. jim drzava najmanj prispeva (pediatricna klinika vem da ma ze dost tega). Kake ideje ?

Mogoče kakšna Varna hiša?
Zadnjič je bilo objavljeno, da se je eni pokvaril PS2 za starejše mladostnike in da nimajo za servis le tega.
Mogoče rabijo kaj tudi za mlajše.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Odvisno od kje si. V MB je moškemu precej težko priti v varno hišo, če bi pa rad podaril prav tja pa mi javi na ZS pa ti lahko pomagam.
Mi liframo vse tja, seveda razen moških stvari. Vsaj vem kam gre.
Drugače pa naslednji bi bil Rdeči križ, ZPM in Karitas.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.500
122
63
Zaenkrat sem nasel v grosuplju , kjer so otroci ki cakajo na posvojitev. Bom se malo poiskal okoli, najraje dam direktno, kot pa preko kakega karitasa, ki ne ves kam dejansko gre potem
smile-1.gif

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Kontajnerji so slaba ideja. Tja odložena roba se potem prodaja v secondhand shopih.

Humana kontejner - cigoti kradejo ven tako da najmanjšega v kontejner spustijo in lepo vreče ven daje... Videl 2x na isti lokaciji
bonk.gif

pikapoka07

Pripravnik
6. dec 2013
214
4
18
Živijo,

če boš še rabil, sporoči po ZS. Jaz sem nazadnje, sicer predvsem otroška oblačila, obutev, dala za Jeseniško bolnico. Kar jim ne pride v poštev, dajo naprej po Varnih hišah,...
Od igrač samo povem, da plišastih pa ne sprejemajo - higienski pogoji...

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
145
63
Jaz sem oblačila in igrače oddala v Materinski dom Karitas Zavod Pelikan v Ljubljani. Sprejeli so tudi plišaste igrače, ampak teh imajo po vsej verjetnosti čisto dovolj.