Iga izleti - naslovljena direktna pošta

ptil

Pripravnik
11. jun 2012
364
15
18
Saj ne vem v kateri oddelek sploh tole pisat...

V glavnem, vsak mesec dobimo reklamo od "Iga izleti" za tiste nategancije z brezplačnim izletom, na katerem ti potem prodajajo njihove izdelke. Za izdelke nismo zainteresirani, izlete si organiziramo in plačamo sami, edino nervira nas, da moramo vsak mesec te kuverte pobirati iz nabiralnika in metati stran. Ker so gor ime priimek in naslov, pride kljub APEKovi nalepki, kar je seveda čisto prav. Vprašanje je kako se lahko od tega odjavimo? Ime in naslov so pobrali iz bogvekakšne "baze podatkov", na njihovih reklamah pa nikjer ni navodil, kako bi se človek tega znebil.

Lenka

Zelenc'
25. jan 2015
1
0
1
Lepa hvala...tudi sama jih imam kar zadosti in nikoli se niso odzvali na prošnjo, naj vendar prenehajo s pošiljaljem vabil.Danes sem jim pisala na zgoraj omenjeni elektronski naslov in upam, da bo tokrat zaleglo.

ptil

Pripravnik
11. jun 2012
364
15
18
PS. Pri nas ni zaleglo. Pač še naprej mečemo njihove materiale v smeti. Če se jim splača filat kontejnerje in še plačevat za to, naj kar.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Lahko začneš zbirat papir, pa ga v bližnjo osnovno šolo neseš ... bodo otroci veseli cenejšega končnega izleta ali šole v naravi. :)

andmer99

Pripravnik
11. okt 2007
160
0
16
če mejl ne zaleže: priporočen dopis, naj nehajo. če še vedno ne nehajno, prijava z dokazili (nova reklama plus priporočen dopis)
informacijski pooblaščenki. Po službeni dolžnosti dobijo na firmo njen obisk, si prislužijo denarno kazen in praviloma nehajo (če slučajno ne, pa še en krog informacijske, s tem, da je drugič kazen višja).

preverjeno delujoči postopek na eni podobni firmi, ki je težila.

PS: če že plačujemo državen organe (info. pooblaš.) jih pa še uporabljajmo, da bodo kaj delali....
PPS: znam kdaj marsikaj povedati čez info. pooblaš., samo to zadevo pa so učinkovito uredili.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Jaz takim pacientom ponavadi pošljem email in v vednost info. pooblaščenki in na apek.si
Do sedaj so me takoj obvestili o izbrisu iz registra.