iBOLT za Android in iPhone

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
To je dock + kabel, ki zna iz usb-ja na telefonu predvajat musko na aux na avtoradiju + polni se lahko.

Jst bi imel samo kabel;) (kak diy načrt, kdo kje zasledil? ali kitajske ponaredke?)
Všče mi je zato, ker je samo en kabel iz telefona in se ga da lepo diskretno potem v avtu skrit.

Aja, pa upam, da dela tudi na SGS 2. V nastavitvah sem nekaj našel, kar mislim, da bi moglo bit to. Sam probat ne morem:(

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=HL5VYiiiTfs

Nazadnje urejeno:

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
in zakaj nebi kr na priklop za slusalke prklopu? kabel te pride 3eure...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Če ga hočem še filat, ga morem potem še od spodaj priklopit in tako potem štrlijo kabli iz telefona in mi opletajo, tam ko najmanj treba.
50€ res ne mislim dat za ta kabl in stojalo, se bom kak drugač znašel.
Če pa se najde tak kabel za male pare bi pa vzel.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Odvisno je od modela radia. Za alpine sem dobil kabel pri radiovili-ju. pokliči Marka pa se pozanimaj. lp

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Lahko imaš pa audio preko bluetoth, v docku ga pa samo filaš. Če radio ne podpira BT, pa nabaviš tole.

Za te stvari je pa še vedno iPhone zakon. Imam vmesnik med 30pinkim apple konektorjem in kontrolami za cd izmenjevalnik. Tako lahko na serijskem avtoradiju uporabljam volanske kontrole za upravljanje z playlisto.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Ja. Edini downside je, da ga moraš imeti pri roki, ker ga moraš vsakič s pritiskom na gumb zagnati. Pri kakšnem dražjem mogoče tega ni treba.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Jaz ne razumem najbolje, kako se tole priklopi na avtoradio?

http://www.ebay.com/itm/New-Wi...#ht_3083wt_1111

Torej ta 3,5mm kabel vtaknem v iPhona recimo. In potem? Kaj in kam morem v avtoradio priklopit?
smile-1.gif

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Drugače če hočte preko USB še audio dobit, je malce odvisno od telefona, ampak se na netu najdejo navodila, kako je treba kabl narest.

A2DP je v teoriji super rešitev, z ustreznim vmesnikom delujejo tudi komande na radiu (posledično tudi na volanu) - npr Densin Gateway Lite BT, ki ga imam tudi sam, kakšni boljši radii pa omogočajo celo, da se komade iz playliste na telefonu zbira kar na radiu itd (nazadnje sprobal na original radiu v Lexusu GS450h v kombinaciji z iPhone 4), na žalost pa delovanje A2DP na Androidu ni ravno idealno (več o mojim težavah z A2DP na Androidu si lahko preberete v temi o Galaxy SIII), dopuščam pa možnost, da je na katerem drugem telefonu to bolje izvedeno oziroma upam, da se bo tudi na SGS3 s SW updejti stanje izboljšalo.

Ker nekega pametnega docka, ki bi omogočal vse kar omogočajo iPod/iPhone docki, za Galaxya nisem našel, se mi trenutno zdi še najboljša kombinacija A2DP za zvok+wireless charging(še ni uradne rešitve za Galaxya)/active dock.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Sem zajebu. tole sem mislu. Sem na hitro iskal, pa sem kar prvega po sliki dal link
frown-1.gif

In kako lahko s tem pripomočkom omogočim v mojem avtoradiu Bluetooth A2DP?
smile-1.gif

Ne mores... Tole pac priklopis na AUX vhod na tvojem radiju... ampak kolikor vem, se prenasa samo zvok... torej o kaksnih komandah preko volanskih tipk ni govora... Pac takrat, ko je to prikljuceno, aktiviras AUX na svojem radiju in poslusas glasbo, ki jo predvaja tvoj mobilnik preko A2DP ...

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
k smo glih pri tem. od vsega kar sem sprobal do sedaj, se mi nekak najbl dopade alpineova ida serija, ki je primarno niamenjena uporabi iDeviceov, in tud vmesnik je najbl podoben originalu...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Sem upal, da se boš oglasil, ker sem videl, da si sceno že močno raziskal:)
Imaš morda kje pri roki link do diy kablov, ki bi iz usb-ja spravil audio?

@doto
Hvala za predlog z BT donglom.

Ker trenutni radio premore samo usb, bi ga itak bilo potrebno zamenjat z novim, ki ima še aux ali bt.
Kak rabljen na bolhi bi se našel z aux, pa mi vizualno ni všeč:) Tko, da sem našel enga novga za 150€, ki ima aux in bt.
Tako bi potem raje uporabljal bt, ker je wireless, pa še handsfree za pogovarjanje (za kar sedaj uporabljam drugo napravo).

Obvolanskih komand pa že sedaj ne uporabljam, ker jih trenutni radio ne podpira. 100+€ pa res ne mislim plačat za to. Tudi radio raje zamenjam, kot da za skoraj enak denar kupim neke vmesnike in jih skrivam po predalih.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Ne mores... Tole pac priklopis na AUX vhod na tvojem radiju... ampak kolikor vem, se prenasa samo zvok... torej o kaksnih komandah preko volanskih tipk ni govora... Pac takrat, ko je to prikljuceno, aktiviras AUX na svojem radiju in poslusas glasbo, ki jo predvaja tvoj mobilnik preko A2DP ...

Ja A2DP je samo za glasbo. Za volanske kontrole rabiš podporo za AVRCP, samo to mora podpirati že avtoradijo sam. Zdaj sem na ebayu našel tole . Podpira A2DP in AVRCP, samo če bi ga namestil ob volan, bi bilo malo čudno, ker še vedno rabiš kabel do radia.

@Fusion: veliko modelov avtoradiev spredaj nima AUX konektorja, ima ga pa zadaj. Moral bi pogledati dokumentacijo od radia.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Ta podatek sem pogrešal...torej da potrebuješ AUX
smile-1.gif

Aux sicer imam, ampak mi ne dela (priklopim gor recimo mp3 predvajalnik, dam play, na radiu naštimam, da se zvok predvaja iz AUX in se nič ne sliši). .. nekaj je očitno pokvarjeno.

Čeprav sem govoril z enim uradnim serviserjem in mi je omenjal, da je baje treba aux (če ne dela) na radiu vklopit na nek poseben način (baje je treba neke kode vnašat)??

Gre pa za Blackpunt-ov original avtoradio, ki je serijsko vgrajen v Seat Leon.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Na mojem aftermarket lg radiju, lahko v samih nastavitvah vklopim/izklopim aux.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
vrjem, da sem pogledal;)
tudi "vse" radie na bolhi sem pregledal od spredaj in zadaj. Večina jih ima aux spredaj, sploh cenejši modeli.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Moj serijski radio v meganu nima nikjer omenjenega AUX-a. Pol sem pa nekje izbrskal datasheete in dejansko ima aux pine na enem konektorju zadaj. Pa v meniju, do katerega brez googla verjetno ne bi znal priti, lahko vklopiš prikaz aux source-a.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Mogoče pa imava enake avte:) Moj je l.06
Boš kej šeral skice in linke al se morem sam ubijat:)?