Hurgada

felicita

Pripravnik
8. okt 2007
529
0
16
Gorenjska
Če mogoče kdo ve, ali je v Hurgadi bolje iti z lastno agencijo na fakultativne izlete ali je čisto vredu tudi z lokalnimi agencijami? Ponavadi je to cenejša vrjanta zato sprašujem.
Je varno letat naokrog brez skupine? Ste se počutili varne tam doli, ko ste hodili naokrog?

Hvaležna bom za vse vaše odgovore in izkušnje!

hitcher

Pripravnik
19. jul 2007
164
2
16
Zdravo,

bil sem mesec in pol nazaj v Hurgadi.
Enkrat sem šel z agencijo v puščavo z džipi za eno popoldne - vodička si je non stop lase popravljala, povedala pa bolj malo.

Naslednjič sem šel z lokalno agencijo na koralne grebene - za cel dan - suuuuupppppeeeeerrrrrrrrrrrrr - pa pir smo pili na
okoliškem otočku - mrzellllllllllllllllllllllllllll

Naslednjič sem šel z lokalno agencijo z štirikolesniki za cel dan v puščavo, kjer sem v živo videl kobro - suuuuuuuuuuuuuupppperrr
smo imeli enega afriškega vodiča - je vedel vse, povedal vse, pa ženskam je bil luštkan - je bil bolj visok in temen...
Pa gledali smo sredi puščave še saturn s pomočjo velikega teleskopa - bilooooooooo superrrrrr
seveda je bila tudi beduinska večerja - hrana - njami njami njami in še 1x njami....

SKratka z lokalni se presneto zelo splača - vsi so zelo prijazni in želijo ugoditi gostu - še posebej če komu kaj primakneš.

Imam tudi cca 700 fotk, od tega jih imam nekaj na spletu, če te zanima pm - pa ti pošljem link..

Ti se kar v hotelu pogovori - imajo vse lokalne agencije svoje predstavnike, te pridejo iskat v hotel in te pripeljejo nazaj v hotel.
Če greš na ladjo .- plavat v koralne grebene in gledat ribice - na ladjici piha veter - vzemi dolge rokave - npr. anorak

Če greš v puščavo obvezno dolge rokave - ko se vračaš okrog 23 je tam mrzlo za pop... pa veter piha čez puščavo - le toplo
se obleci - pulover ne škodi - sicer se smešno sliši - pa vendar.
Če greš v puščavo si obvezno kupi tudi ruto, s katero zakriješ obraz pred puščavskim peskom - v hurgadi na tržnici je cca. 3 -5 €
(mala 3 - velika 5) - splača se ti vzeti veliko - te domorodci lepo zavijejo in verjemi mi, te fino ščiti pred peskom.
Pa očala ne pozabi ...

Sicer pa kar vprašaj če te kaj zanima - imam tolk svežih spominov, da je kaj - čez teden pa v tunis
smile-1.gif
jupiii

felicita

Pripravnik
8. okt 2007
529
0
16
Gorenjska
Ojla, lepa hvala za tole tvoje sporočilo!
Čeprav pa komaj verjamem da bom morala sabo vzet kak dolg rokav. V Tuniziji je bilo namreč tudi v puščavi ponoči ( šla sem nabirat pesek ob pol noči:)))heheh za znort vroče, pa še klima je crknila v sicer mega hotelu;)
Fajn no, me veseli da so tudi tukaj domače agencije zaupanja vredne in mi ne bo treba preplačevat naše. Kam bom šla se bom pač odločila na kraju samem. Ker je Kairo zelo daleč, bom verjetno obiske piramid pustila za drugič. Kak Luxor pa bo morda možen.
Fascinira me puščava, zato bom skoraj sigurno kje na štirikolesnikih, pa tudi koralni greben me mika. Ja imam že reisefiber
smile-1.gif
))
Tudi tvoj link s fotkami če ti ni pretežko bom z veseljem pogledala, hvala vnaprej.
Ti kar še kaj napiši, ker vidim, da tudi druge zanima tale tema.
roza.gif

hitcher

Pripravnik
19. jul 2007
164
2
16
Čao,

Luxor - ali se ti ga splača, ali ne - je pač tvoja odločitev, sicer je pa odvisno za koliko dni greš dol - če je to en teden, potem
koralni greben en dan, puščava - obvezno, mogoče resno Luxor - potem pa dva dni - kr'neki
smile-1.gif
ali se pa z lokalci zmeni
pa se pojdi potapljat - tja do 8 m.. Najprej v bazenu narediš "šnel kurs", potem pa na ladjo in potapljanje - luštna zadeva imaš
dva potopa na dan, kar je čisto dovolj.
Aja na ladjici - katera gre do koralnega grebena za snorkljanje je seveda tudi kosilo/pivo/čaj...

V samem mestu Hurgadi tudi lahko kupiš tablete proti zastrupitvi - pazi samo - ne jih kupovati na glavni ulici - pojdi v kakšno stransko
kjer jih dobiš že za pol cene glavne ulice..
Aja - obvezno - imaš tam italijansko kavarnico - imenuje se Costa Cafee - kjer je edina italijanska kava / kapučino - kot da
ga pijem v LJ, tako da si ga kar privošči.. gps: širina 27,2142, dolžina: 33,8397.. Je pa velika bela svetleča reklama - se jo vidi
sicer pa taxisti poznajo -- malce poglej..

Na glavni ulici je tudi original Mc'Donalds, ki ima free wireless - omrežje, tako da lahko preko svoje wifi škatle pokumuniciraš
z svetom - jaz imam na tf. instaliran kar Fring - pa sem brezplačno govoril preko skyp-a..
Kaj še - trgovci - kot trgovci - "cenkanje do konca in naprej", kot povsod ..
Varnost - ok pešci nimajo nikjer nobene prednosti ..itaq je veliko turistov - se nimaš kaj bati..
Drugače pa Hurgadi pravijo Hurgadička - ker je toliko rusov tam...Morje je čisto, ljudje prijazni, kot v vseh državah...
Verjamem, da se boš že znašla - se nimaš kaj bati..
Nekaj slikc iz hurgade/puščave/koralnih grebenov in samotnega otočka z dobrim mrzlim pirom: http://www.softraja.com/album/main.php?g2_itemId=8378

Če te še kaj zanima - kar vprašaj..
Aja glede puloverja v puščavi - saj če si pri miru je OK, če se pa voziš v vetru ob 23.00 uri ponoči pa zna biti hladno - ..

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
za te manjše izlete so lokalne agencije čisto super..v kairo ali pa luxor pa mislim, da je bolje it z lastno agencijo oz. sploh ne vem ali se da it z lokalci brez spremstva (tur. policija včasih ne pusti)..drugače pa je varno, sploh v teh turističnih mestih..morda so v kairu ljudje bolj vsiljivi in goljufivi
wink-1.gif
drugače pa tudi tam ni nevarno, pač ne rabiš hodit sama po nekih zakotnih ulicah..
ja, te antinal tabletke si je dobro kupit kar tam za prebavne težave, se pa tudi v lekarnah zbija cena (5-10 ef so in nikakor ne več- če ti ne da pa pojdi drugam)..pa dobro je še, če te zanimajo koralni grebeni, da vzameš s seboj svojo opremo- njihova je že kar uničena pa tudi higijenično ni najbolj ..sicer pa, kdaj potuješ? tudi sama se počasi odpravljam tja
smile-1.gif

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Tudi jaz dajem glas za lokalne agencije pri katerih plačaš le tretjino cene kot pri agenciji, ki te je pripeljala v Egipt. Seveda je potrebno barantat, predvsem pa preveri, da določen izlet ni namenjen Rusom, ker v tem primeru si ga naj..., nasploh se jim je bolje izogibat.

Ko kupuješ Antinal poskusi dobiti takega, ki je pakiran v rumeno-belo papirnato škatlico (poleg ostalih razlogov je ta boljši, ker ima tudi navodila za uporabo in podatke o stranskih učinkih itd.). Tudi če zanj plačaš 20 funtov ne bo nič narobe.

Luxor s templjem Karnak in dolini kraljev in kraljic se vsekakor splača ogledat in enodnevni izlet z lokalno agencijo je čisto OK.

Od vseh izletov pa mi je bil še najzanimivejši tisti v puščavo in tudi priporočam. SLIKA

Od vsega v Egiptu in Hurgadi pa je najlepše potapljanje in snorkljanje. Podvodni svet je tako barvit in raznolik, da se od leta 2005 tja vračam vsako leto dvakrat. TUKAJ pa lahko vidiš o čem govorim.

felicita

Pripravnik
8. okt 2007
529
0
16
Gorenjska
Hvala Hitcher! Veliko napotkov, in res lepe fotke. Vidim, da sem tudi letos izbrala odlično destinacijo:)

Ponavadi vzamemo ta tekoče arcnije sabo in doslej še ni bilo težav s prebavo, vendar vidim, da se kar vsi poslužujete tudi teh njihovih zdravil.
A pri nas se ne dobi nič podobnega? Ker kdove ali bom jaz že prvi dan prišla do njih, čeprav sem na srečo le 5km iz Hurgade.
Vzela bom sabo tudi tisti pulover:))) s težkim srcem heheh. Opažam tudi, da bi morala iti za 14 dni.
rolleyes-1.gif

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
tam lahko kupiš podvodne fotkiče za enkratno uporabo..res, takšne slike ne bojo kot jih ima Primus
zmaga.gif
nekaj za spomin pa le bo..

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
naša zdravila ti najverjetneje ne bodo pomagala imajo pa večina vsi hoteli lekarno..

hitcher

Pripravnik
19. jul 2007
164
2
16
To so pa akrobacije fotografov/kamermanov.
Aja - še to - če greš v puščavo ali z džipi, ali z štirikolesniki - potem bo poleg tudi domorodski kamerman, kateri dela
kar vratolomne zadeve, samo da lahko posname turiste, na koncu poberejo številko sobe in ime hotela, pa te potem
na recepciji čaka cd z filmom. Cene so pa od 20 - 25 €. Osebno - povem, da se ti splača to kupiti, je kar luštkan spominček..

Nič uživajte doli ...

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.546
967
113
Glede na to, da grem jest v nedeljo v Hurgado bi vparašal, katero valuto se priporoča (USD ali € in apoene) in seveda kako je z z apitninami in bakšišem.