Humanitarno delo v tujini

blspider

Pripravnik
4. sep 2007
32
0
6
Zdravo!

Malce razmišljam, da bi nekam odšel ter pozabil na ljubezen, službo... ter vmes kaj pametnega naredil. Zanima me torej kakšno humanitarno delo - sicer nimam kakšnih posebnih izkušenj (računalniški tehnik), ampak mogoče bi se pa kaj našlo. Se pravi za kakšne par mesecev, čimbolj daleč (izven Evrope) - ampak ne kakšna zelo rizična področja...

Pozna kdo kakšno društvo, organizacijo, kontakt?

Lp

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
Uff teh organizacij je toliko, da se še sam težko odločim kam bi šel.
Jaz že nekaj let pomagam na Rdečem križu, Hospicu, nekaj sem se štulil tudi k Združenim narodom samo dlje od prošnje nisem prišel.

Najprej pojdi nekam pomagat v Sloveniji v kakšnem domu upokojencev te bodo z veseljem sprejel odkar ni naborniške vojske, rdeči križ tko tko na našem so vse starejše od mene za +60 let
smirk-1.gif
plačan nisem nič mogoče vzamem liter mleka ker drugače bi šel čez rok, ko bi bil spet odprto skladišče.
Hospica in podobne organizacije/društva ti ne priporočam ker če nimaš vsega pošlihtano v glavi glede umiranja in gledanja kako kdo umira...

Na kratko štartaj z upokojenci, RK, zaostalimi in pomoči potrebnimi in potem, če ti bo všeč pa pojdi naprej.

Ne takoj rint v tujino ker ama ne boš imel nič pojma kako se čemu streže verjemi mi iz izkušenj, ko ti ena noro seksi dohtarca škatlo na kateri piše DOCTOR in zdej se znajd...
Lahko pa čakaš na kakšen velik potres in greš tja odkopavat zasute.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.109
3.164
113
enkrat se je o tem v starem sux-u pisal mislim da so bli nekje iz skandinavije tja greš najprej na izobraževanje da spoznaš kulturo in jezik kamor greš pa še plačat moraš vse....

blspider

Pripravnik
4. sep 2007
32
0
6
ksz...

Kako sem prišel na to idejo: pred enimi 3 leti je bil kolega v Indiji (v neki vasici) kjer je v okviru neke akcije (pomoč Tibetu ali nekaj takega) učil v eni vasici majhne otroke matematike. No in kaj takega bi počel ali pa kaj pomagal pri kakšnih delih. Kaj veliko izkušenj nimam, ampak sem pa pripravljen se naučiti...

Vglavnem iščem kaj sproščujočega, umirajoče res ne bi gledal, bom še bolj depresiven kakor sem že...

Bi šel pa res v tujino, lahko tudi v Evropi, ampak nekam daleč... Prevoz bi si valda sam plačal (ter stoške povezane z odhodom in prihodom), pričakujem pa kakšen kos kruha ter streho nad glavo.

Lp

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
koliko si pa star, če smem vprašat? ker evropska prostovoljna služba ima ravno tako ogromno programov, a če se ne motim, zaenkrat le za mlade do dopolnjenega 27. leta. Sicer so neki govoril, da bodo podaljšal do 30. leta, ampak ne vem, kako je zdej s tem. Imajo pa različne oblike prostovoljstva po vsej evropi, nekaj pa še v drugih državah.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Opcij je polno, samo zavedati se moraš, da si sam plačaš letalsko karto. Malo povprašaj po rdečem križu, morda v kakšni večji župniji, da ti dajo kakšen kontakt (če seveda nisi zelo proti sodelovanju s cerkvijo)...

lp
Peter

blspider

Pripravnik
4. sep 2007
32
0
6
PNG (ali kdo drug): imaš kakšne praktnične izkušnje? Sem danes malo bral po internetu, ampak bom verjetno jutri kar poklical in se oglasil pri njih (MVA Ljubljana)... Ima še kdo kakšen predlog?

Lp

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
nimam praktičnih izkušenj, sem pa šla na dve predavanji, ker sem se nekaj časa interesirala za to, potem pa je nekaj drugega vmes prišlo, tko da je to odpadlo. Kakor so razložili na predavanjih, si moraš v sloveniji poiskat pošiljajočo organizacijo (slovenska filantropija ipd...), v tujini pa sprejemno (al kako se že reče). Iti moraš za najmanj pol leta, priporočljivo je najmanj 8-10 mesecev, ker v pol leta ravno not padeš. Na netu si lahko pogledaš organizacije in projekte, ki jih izvajajo in si izbereš tistega, ki ti je najbolj všeč. Nato se prijaviš, a te mora želena organizacija tudi izbrati. Kakor so nam rekli, je največ zanimanja za španijo, portugalsko ipd., tako da je fajn, če si zbereš kako manj 'obljudeno' državo. Ravno zadnjič mi je pa frendica rekla, da je bil nek njen kolega u turčiji in se je imel zakon. Znanje jezika ni pogoj, je pa lahko pozitiven faktor.
Sicer se pa lahko naročiš na novice EVS in te sproti obveščajo o seminarjih, kjer lahko izveš več informacij.
Fino je, ker ti kar nekaj stroškov krije EU, dobivaš žepnino ipd., a kakšne so trenutne vrednosti, ne vem, ker so ravno lani nekaj spreminjali, tako da se moraš o tem pozanimati.

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
ja no...pri evs imaš krit vsaj precejšen del stroškov, medtem ko pri marsikateri prostovoljni službi nič ne plačajo, še več-ti moraš plačat, da sploh lahko opravljaš prostovoljno delo...
stupid-1.gif
ok, sej po eni strani štekam, da če bi imeli dovolj denarja, bi plačali lokalnemu prebivalstvu, ampak vseeno...

blspider

Pripravnik
4. sep 2007
32
0
6
decva: tale link sem že preštudiral ja:) Vseeno bom probal iti v ponedljek kar do njih se malo pomenit. Mogoče me moti še "dolgi" projekti. Načeloma sem mislil kakšne 3-4 mesece. Problem je v tem, da moram v teh mesecih še zmeraj plačevati stanovanje (ki ga želim obdržati), pa preden najdem novo službo... se pravi rabim kar precej denarne "rezerve"...

Bom že napraskal
smile-1.gif

Lp

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
ja, dosti bi jih rado šlo za manj časa, ampak kot pravijo, nikomur ni žal, da je šel za pol leta ali celo leto. Tudi projetki ponavadi trajajo toliko časa.