HTPC - Nettop - Media player

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Tole bi lahko bila ena bolj specifična tema za to področje.

Ker imam sam namen v kratkem nekaj nabavit sem malo raziskal trg.
Tole je po mojem raziskovanju best buy za price/performance.

Gor bom laufal win7(lahko tudi xp), xbmc, ter stalno bost v ozadju 2 mini programčka, za hišno avtomatizacijo.
Bo ok, za kaučsurfing in 1080p filme?

Mini-ITX AMD 213€
* 4 GB ram 37€
* IR sprejemnik in daljinc 15€
* tipkovnica 35€
* dvd enota 27€
Skupaj: 327€

Prednosti pred ostalimi sistemi
+ procesor AMD
+ disk 1TB
+ dvd enota
+ usb 3.0

Kaj menite??

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
in kaj ti 6 gb rama? ko je pa 2gb vrh glave za tvoje opravke?

lugi

Pripravnik
6. jul 2008
686
0
16
Ne rabis keyboard samo nabavi si tale dalinc http://www.amazon.com/D-Link-DSM-22-Boxee-Remote/dp/B00480OSVK

In rama imas preko glave, res ni potrebe po dodatnih 4Gb
ne-ne-1.gif

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Pršlo je do napake. Hotel sem samo 4GB rama. 6 ga res ne potrebujem:)

Ta boxee daljinc mi ne sede, ker;
htpc bom upravljal preko harmony one daljinca. Tako z eno tipko in enim daljincem prižgem tv, hifi, vse se prestavi na pravi kanal in s smernimi tipkami se premikam po xbmc-ju.

Za kaučsurfing pa mi je una tipkovnica kul, ker ima touchpad. Sedaj imam eno tipkovnico, ki premika miško preko joysticka in mi tak način premikanja miške ni všeč.

Če sem prov videl pa boxee daljinc premika kurzor, tako da tiščiš tipke = joystick.

22. jul 2007
13.556
1.743
113
124
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Tole bi lahko bila ena bolj specifična tema za to področje.

Ker imam sam namen v kratkem nekaj nabavit sem malo raziskal trg.
Tole je po mojem raziskovanju best buy za price/performance.

Gor bom laufal win7(lahko tudi xp), xbmc, ter stalno bost v ozadju 2 mini programčka, za hišno avtomatizacijo.
Bo ok, za kaučsurfing in 1080p filme?

Mini-ITX AMD 213€
* 4 GB ram 37€
* IR sprejemnik in daljinc 15€
* tipkovnica 35€
* dvd enota 27€
Skupaj: 327€

Prednosti pred ostalimi sistemi
+ procesor AMD
+ disk 1TB
+ dvd enota
+ usb 3.0

Kaj menite??
klik

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Our shop is currently unavailable, your order will be send soon... ko hočem plačat, pa poštnina je 30€. Torej spet ne:)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Evo tole konfiguracijo bom naročil
matična + disk 175€
ohišje 46€
rami 4GB 25€
tipkovnica 45€
daljinc 15€
Skupaj: 306€

Ohišje sem zamenjal, ker omogoča polno velikost pci kartic. Pa če ga zmodificiram in postavim napajalnik ven, je notri lažje uredit hlajenje.
Odstranil sem še dvd enoto, ker je trenutno ne potrebujem. Če pa bo kdaj potreba, pa jo še vedno lahko dokupim.

Nazadnje urejeno:
22. jul 2007
13.556
1.743
113
124
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Our shop is currently unavailable, your order will be send soon... ko hočem plačat, pa poštnina je 30€. Torej spet ne:)
sicer jaz vidim poštnino samo 10€
sprasujem se.gif

Cimet

Zelenc'
13. okt 2008
3
0
1
Če te zanima, ti prodam dva meseca star Xtreamer Ultra za 300 EUR. Priložen je tudi 500 MB HDD.

Enostavno nimam časa, da bi se igral z nastavitvami.

Kontakt: cimet@siol.net

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Thnx za ponudbo, samo sem že naročil zgornji komplet. Je pa to ugodna ponudba, če koga zanima.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Bos morda utegnil stestirati kaksno igro (v locljivosti TVja) potem, ko bo vse zmontirano skupaj ? Anandtech je imel test nekaj starejsih (cca. 5 let starih) iger, ampak je bil seznam precej kratek. Tiste so vse delovale v redu, vedno je pa dobro vec informacij kakor manj
cool-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Žal ne bom nič z igrami testiral. Še na primarnem pc-ju nimam niti ene igre:) Sem res čist anti-game man:))
Bom pa vesel, če bo kdo šeral kak full zaheban muvi, da stestiram, če tale procesorček zmore premlet:)

tac

Pripravnik
25. sep 2007
152
0
16
Lblana
ksz
procesor pri predvajanju filmov nima veliko zraven, to je domena od grafične.
Drgač pa če misliš predvsem ti imeti komando nad htpcjem in imas sodobni android telefon, lahko prišparaš z daljincem.
Je kar nekaj aplikacij za upravljanje xbmc in podobnih programov.
Čeprav to more en sprobat, jest se igram samo z vlcjem za predvajanje internetnih radiov, dela uredu.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
v mojem primeru, ker je amd procesor, je men se zdi, da tudi grafična v istem čipu kot procesor, tko, da bi teoretično lahko rekli, da procesor melje filme:)) Ampak nima veze...

Upravljanje preko androida poznam, sem tudi uporabljal. Dobro delujeta recimo gremote ter gmote (brezplačni). Sam mi nekak ni blo to to, sej še sam ne vem zakaj. Fizične tipke so le fizične tipke:)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Sistem sestavljen in nekaj malega stestiran. Xbmc morem še malo naštudirat.

So se pa pojavile težave:
1. preko hdmi ne morem nastavit FHD (1920x1080) resolucije. TV je plazma Panasonic G20, katera je FHD. Dela mi samo 720p.
Na pc-ju lahko izberem to resolucijo, tudi piše, da je priporočljiva, ko pa jo nastavim je na tv tema. Probal na dveh hdmi vhodih, šel čez vse nastavitve...

2. nekaj mi bluetooth še serje. On ne najde telefona in telefon ne najde njega. 1x sta se povohala, ko bi se mogla skonektat pa ni šlo več naprej in sedaj niti vidita ne več.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Glede 1: je kabel zagotovo sposoben prenasati polno HD ? (najlazje preveris z drugim izvorom signala, torej drugim racunalom)