HTC WP 8X - Uvoz certifikata Klik

Slavuj

Pripravnik
27. nov 2012
48
0
6
Fantje prosim za pomoč če je komu uspelo uvoziti certifikat od NLB Klik v brskalnik v tel. HTC WP8 8X.
Prosim če je naj napiše postopek kako. Hvala.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ali si ga pošlješ na gmail in odpreš z Internet Explorerjem.
Ali pa ga shraniš na SkyDrive, najdeš na SkyDrive pa tapneš in držiš tap da se ti odpre opcija "copy link location" in potem prilepiš link v IE.

Skratka odpret ga moraš v IE.
smile-1.gif

Slavuj

Pripravnik
27. nov 2012
48
0
6
@titov
Uvozil sem ga v Gmail in tam tapnil cert nakar se mi je pokazalo okence z vprašajem " Želite namestiti potrdilo? in pod njim " Vnesite svoje geslo za cert" To sem naredil in kliknil spodaj "opravljeno" nato se odprlo drugo okence "namesti" in ko sem to kliknil piše "Vaša potrdila so nameščena in klik "v redu ".
P.S. to vse sem naredil ko sem bil v gmailu. Nato sem v IE vpisal naslov https://mklik.nlb.si in mi napisal " S prikazovanjem te strani imamo težave"
In sedaj več ne vem kaj je narobe oz. kaj nisem naredil prav. Ko sem pa v SkyDrive tapnil na cert, pa se mi je samo odprla opcija (skupna raba, izbriši, preimenuj in premakni. Ni opcije copy link location.
Nekaj delam narobe.

Nazadnje urejeno:

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Pri uvozu si delal prav.Za skydrive pa ne morem trdit, ampak itak nima veze, ker si že uvozil certifikat. Zgleda, kot da ima IE probleme?!

Slavuj

Pripravnik
27. nov 2012
48
0
6
Jaz tudi mislim, da se je cert namestil, samo kot da ga IE nekaj ignorira, da strani ne odpre.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik Slavuj pravi:
Jaz tudi mislim, da se je cert namestil, samo kot da ga IE nekaj ignorira, da strani ne odpre.

Daj zapri IE pa restartaj telefon, če še nisi.Drugače pa nič dobrega za wp8... Ali je problem nekje v IE ali pa še wp8 ne podpira te vrste certifikatov.

Slavuj

Pripravnik
27. nov 2012
48
0
6
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Verjeno nisi namestil certifikata od banke? Spodnji certifikat si namesti po istem postopku kot si svojega osebnega.
Klik na "Digitalno potrdilo AC NLB:" http://www.nlb.si/ac-nlb-identiteta-ac-nlb

Tudi tega sem namestil pa je isto kot prej, ne prepozna strani mklik.nlb.si. Bil bi hvaležen če je slučajno komu to uspelo, pa mi točno opiše postopek, samo mislim, da še to v WP8 s tem cert. od NLB Klik ne gre zaenkrat.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Vidiš, eni kar na pol na pamet.Je mislo, da si napačen certifikat inštaliral
bonk.gif
Očitno certifikati na wp8 (še) ne palijo?! FAIL

Slavuj

Pripravnik
27. nov 2012
48
0
6
@rawr

Sem naložil na tel. to zadevo NLBmap in dejansko je za WP8. Ko hočem preko ikone v klik spet ista pesem ( ne najde certifikata, ki pa sem ga uvozil gor in ga je sprejel brez napake, tudi potrdilo .cer).

Slika:
NLB Klik

Nazadnje urejeno:

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Lahko potrdim, da na WP 7.5 klik.nlb.si DELUJE!

Ne vem točno kaj je fora, ker mi je isto delalo kot Slavuj-u zgoraj na sliki, pač prazna stran. Danes sem pa namestil certifikat startssl, ki je potreben za nemoteno delovanje slo-tech-a in za foro probal odpreti še nlb klik in je odprlo! Očitno torej nlb klik uporablja startssl, mklik pa nekaj drugega.

Sicer ne morem potrditi tega 100%, dokler nekdo drug še enkrat ne poskusi tega. Torej najprej odpreti klik.nlb.si nato namestiti startssl certifikat in nato še enkrat poskusiti odpret klik.

Certifikat:
http://www.startssl.com/certs/ca.pem
Post na ST:
https://slo-tech.com/forum/t528801/p3654206#p3654206

Slavuj

Pripravnik
27. nov 2012
48
0
6
@titov

Ne dela tudi s tem ca.pem v WP8, da bi odprlo Klik. Treba bo počakat, da fantje iz NLB, ki naj bi nekaj že testirali za uvoz certa v WP8 povedali kaj in kako.

v WP7 pa uvoz certa za Klik deluje to pa so povedali.

P.S. Kako pa te uvožene certe izbrisati v telefona če želiš, kje se sploh nahajajo, a ve kdo. Hvala.

Nazadnje urejeno:

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Obe strani uporabljata certifikat od ACNLB. Očitno je problem, da mklik ne dela v mobilnem IE.