HTC TyTn vs "ostalo"

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Gledal sem na netu in videl, da je cena za TyTn (enka) padla na nekaj čez 400 eur, pa me pred nakupom vseeno zanima še kakšna alternativa. Všeč mi je tudi tisti model 710, ki ima še tipkovnico, vendar pa nima touch screena. Kakorkoli, TyTn sem že imel v rokah in je zelo ok telefon, samo vseeno se ne bi rad prenaglil z nakupom. Obstaja na trgu kaj resnično konkurenčnega?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Ah, ne kompliciraj in nabavi
smile-1.gif

Jst sm Tytn 1 vzel pred enim letom, nabavil ga preko ebaya za 200funtov (300 eur), nov od Orange paketa (oznaka SPV M3100), dela kot šus (glej moj "predstavi se" profil).

Se moraš pa navadit na velikost, samo ti pride to v podzavest in te ne moti več toliko.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Saj uporabljal sem ga en mesec in sicer SPV m3100. Kot pravim, telefon mi je ok, sploh za to ceno, če ga vzamem še na firmo pa še davek odbijem pa je res zakon. Samo vseeno raje vprašam če je še kakšna alternativa. Škoda ker tisti 2710 nima touch screena. Edino kar me malo moti na TyTn-u je to, da je treba za vsalo stvar pokrov odpirat.

Pri debitelu pa so mi rekli, da imajo kupci nemalo težav s tem aparatom - kaj resnice?

Edit: zdaj vidim, da imaš tudi ti SPV-ja. Kakšna je sploh razlika med HTC in SPV? Pa še zanima me kako se obnese navigacija?

Nazadnje urejeno:

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Sej pravim, jaz nimam problemov z aparatom, tu pa tam ga samo formatiram oz. HARD resetiram in si nalozim nazaj programčke in to je to. V enem letu sem to naredil 2x. To je pač stvar programske opreme oz. kakšen ROM si naložiš.

Ni ti treba odpirat tipkovnice za vsako stvar, imaš vse v dosegu roke,samo navadit se ga moreš. Razen če kaj pišeš (word, SMS...) moraš pač odpret tipkovnico.

HTC in SPV je POPOLNOMA enaka stvar, razlika je samo v zunanjem izgledu. Meni je SPV še lepši kot Qtek 9600 recimo. HTC Tytn je malo lepši.... je pa potem še nekaj drugih imen za isti aparat, enega mislim da tržijo pri D2.

Navigacija se obnese popolnoma normalno, iGo in priključiš še GPS preko bt in je to to. Meni osebno je še bolj všeč da je GPS ločen in ni vgrajen v aparatu, ker GPS hitro izprazni baterijo od telefona. Tako sta pa bateriji ločeni.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Zdaj malo brskam, pa me vseeno zanima ali je kateri od teh telefonov konkurenčen?

1. Sony Ericsson P1i
2. Nokia E61i
3. Nokia E70

Sploh tale Sony mi je všeč...

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Ker?

Meni se namreč po detaljnem ogledu med vsemi tremi zdi najprimernejši P1i.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
imel. kupil novega za 720€ letos januarja. je bil v pol leta 2x na servisu. 1. 43dni, kr je matična plošča crknila, sem dobil nazaj, nardil 1 sliko pa je fotoaparat crknil. bil na servisu 45dni pa so mi dali novega. potem sem ga menjal za n95 kr je bil telefon več na servisu kot v rokah.
skratka htc se mi je zameril do konca. tud prehod iz symbiana na wm ni lahek, kr tytn skoraj ni uporaben, če nena zraven "dokupiš" še za 200€ programja. pa garancija je samo 1 leto (verjetno zarad tega kr je zakonsko določeno min 1 leto garancije).
bonk.gif

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Hm, na debitelu recimo so mi ta telefon odsvetovali. Nima veze, ti imaš pač tako izkušnjo, mi je pa vedno bolj zanimiv P1i - še enkrat več rama, boljša kamera, ostalo pa je praktično isto.

Kakšen ZA ali PROTI?

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
imam E61 (enaka kot E61i - slednja ima samo dodan fotoaparat) in po novem še P1i. razlike v hitrosti ne opažam, delata oba enako hitro, opažam predvsem druge stvari, v prid Nokii.

- prvo - baterija - Nokia najmanj 2 dni, P1i največ 2 dni - podobna uporaba
- Nokia je precej bolj uporabna - hitreje prideš do stvari, ki jih nujno potrebuješ, ima profile, kateri mi pri P1i res full manjkajo in mi je to res velik minus
- P1i je resnično hitrejši pri prenosu podatkov, je pa res, da se mi občasno noče in noče povezati
- prednost pri upravljanju je gotovo touchscreen SE-ja, vendar - če bi Nokia E61(i) imela touchscreen - bi bila popolna zmaga.
- tipkovnica Nokie je neprimerno boljša, je pa zato toliko večja. z malo truda in potrpežljivosti, se da tudi tipkovnico P1i navaditi in ukrotiti - a tipkanje je na E61(i) še vseeno neprimerno lažje in hitrejše.

to so moje ugotovitve zaenkrat...
smile-1.gif

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Tole je postala resna dilema. Gre za to, da kar točno vem kaj hočem od telefona, pa točno tega noben ne ponuja.

S710 od HTC mi je po dizajnu zelo ok, moti me edino to, da nima touc screena - če bi ga imel, je pomojem to nakup zame. TyTn je kul telefon, malo me edino skrbi glede okvare, ampak se to da preboleti. Se pravi, nekako se nagibam na to, da bi telefon imel tipkovnico in touch screen in tu notri ne paše E61i čeprav mi je telefon zelo všeč.

Zaenkrat kolebam med P1i in TyTn, če ima pa kdo še kakšen dodaten predlog, pa na plan z njim.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Uporabljam dva "brihtna" telefona, Nokio na Symbianu in HTCja na Windowsih. Symbiana sem poskusil še na celem kupu drugih telefonov, vendar je po mojem mnenju vsepovsod za znoret počasen in Windowsom seže glih malo čez kolena. Mislim, da je bila moja Nokia zadnji mobilec na Symbianu, ki sem si ga nabavil.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Sem preklical celega hudiča, od mobitela, debitela, pa do hestie in sem se odločil za nakup TyTn-a. Cena mi je enostavno preveč simpatična, 430 EUR.

Odločitev je padla, hvala vsem. P1i je sicer kul izbira, a bi bilo treba preveč čakat, poleg tega p anisem ene dobre stvari slišal o Symbianu.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Enako hiter kot kakšen nonsmart phone. Razen zagon je malo daljši.

Nazadnje urejeno:

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Uporabljam dva "brihtna" telefona, Nokio na Symbianu in HTCja na Windowsih. Symbiana sem poskusil še na celem kupu drugih telefonov, vendar je po mojem mnenju vsepovsod za znoret počasen in Windowsom seže glih malo čez kolena. Mislim, da je bila moja Nokia zadnji mobilec na Symbianu, ki sem si ga nabavil.

Tole se bere, kot da sem jaz napisal. 100% se strinjam. WTF is Symbian? Ni primerjave! Mogoče bo šele verzija 1745.286 uporabna. Zdaj smo šele pri 9.2. Trenutno uporabljam N6110Navi in HTC Trinity. Nokia je samo za telefonirat, kot Erikson 628, samo lepše slikice ima, nima antene in manjša je.

PS: spet se mi bo zmanjšalo število zvezdic
jezen.gif