HTC se mi full pregreva

meta23

Zelenc'
28. apr 2011
9
0
1
Zdravo!

mam tale Htc desire in se mi res ful pregreva... ne mislim tako da je bolj topel na dotik, ampak dejansko vroc in me prav moti v zepu.. A ima mogoce se kdo tak problem ?

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Kje oz. kaj se pregreva ?
Baterija, matična plošča ?

Imel sem podobern problem na Touch HD, matična se je pregrevala, po menjavi ROMa je bilo boljše.

LP

meta23

Zelenc'
28. apr 2011
9
0
1
dejansko ne morem tocno povedat kje se pregreva, ker je cel telefon vroc... se mi zdi pa da je zadnja plosca bolj vroca kot prva...

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Saj to je logično.
Ampak, ali se pregreva tam, kjer je baterija, ali tam , kjer je matična plošča ?
Vzemi baterijo ven, pa boš takoj vedel.
Potipaj, ali je baterija vroča, ali ohišje in kje.

LP

meta23

Zelenc'
28. apr 2011
9
0
1
ne vem kaj je to maticna plosca, vendar je zelo vroce na zadnji strani telefona,,, pece kot hudic!

meta23

Zelenc'
28. apr 2011
9
0
1
res ne vem, [censored] je vroc, upam da me ne poskoduje! A moram to nujno na servis nest, al je boljs da ga ugasnem pa ne uporabljam ?
Sam nujno rabim telefon za smsje!

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Poberi baterijo ven takoj, preden gre v prafaktorje. Nesi na servis.

Takole izgleda (namerno unicena) litijeva baterija, ko se vzge. Bi rad to v zepu ?

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.091
2.878
113
Ni nujno na servis nest, če je tako vroč da boš dobil opekline!
bonk.gif
A če se ti avto vžge med vožnjo tudi voziš naprej in upaš da bo minilo, ker se ti pač nekam mudi? Ja madona nesi na servis kaj boš pa drugega. Za ta čas pa za SMSe kakšen drug telefon najdi ali ti naj pa na servisu dajo nadomestnega.

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Je še gor original ROM ali si kaj nalagal, rootal in se mogoče igral s kakšnimi CPU speed programčki, ker za Desire- ja je značilno da se ob uporabi zahtevnih programov Igo in podobno greje v spodnjem delu hrbtna stran pod baterijo, ampak še zdaleč ne tako da bi to povzročalo "opekline".
Kakošno je kaj stanje baterije se hitro prazni zdržat ti mora vsaj en dan (normalna uporaba) kar je manj je problem v aplikacijah ki so preveč aktivne in žrejo baterijo največkrat površno sprogramirani widgeti.

Moj predlog: Resetiraj telefon na tovarniške nastavitve, kar bo pobrisalo tudi applikacije ki niso na telefonu ob nakupu, posodobi ROM preko HTC-jeve strani se pravi orihginal ROM. naloži si samo program za test baterije, ter task manager, porabo posameznih aplikacij lahko gledaš tudi v osnovnih nastavitvah. poročaj.

Če si slučajno kupil rabljen telefon, poglej ali je nameščena aplikacija super user premision al nekaj takega, potem se izogibaj original HTC update metode ker je telefon rootan in ti bo naredilo cigl iz njega.
Pravi naslov za pomoč ti je pa xda forum, glede pregrevanja, ROM-ov itd.

lp bluub

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Lahko je pa tut tak kot je radirko napisal poškodovana baterija, sam ta se al vžge ali pa izprazni pri tem še celo piska saj pri fizični poškodbi uide plin iz nje. To se je sošolcu iz srednje zgodlo si je s ključi na T28s naredil luknjo pa se je zadeva lepo stopila ni kaj.

meta23

Zelenc'
28. apr 2011
9
0
1
ker to ni prva tezava s tem mobilnikom sem se kar odlocila, da ga zamenjam in sicer s tem mobi ce imate kaksno pripombo glede nokie prosim cimprej ven
smile-1.gif
) da ne bom slucajno spet imela problemov ://

hvala za vso pomoc!

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik bluub pravi:
Lahko je pa tut tak kot je radirko napisal poškodovana baterija, sam ta se al vžge ali pa izprazni pri tem še celo piska saj pri fizični poškodbi uide plin iz nje. To se je sošolcu iz srednje zgodlo si je s ključi na T28s naredil luknjo pa se je zadeva lepo stopila ni kaj.

Nesi na servis, ker se verjetno pregreva maticna, dosti Desire trpi za tem. V okviru garancije bi morali popravit.