HTC ONE M7 vijolicna slika pri fotografiranju

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
Je se kdo opazil, pred cca 14 dnevi sem slikal v malo slabse osvetljenem prostoru brez flesa.

In fotografije so bile po robovih ali v celoti v nekem cudnem vijolicnem odtenku... tega prej ni bilo opaziti...

Telefon je se v garanciiji in bo romal na servis ob prvi priliki, zanima me samo ce je se kdo to opazil...

Nalozene so vse zadnje posodobitve....

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.124
113
Senzor ima precej šuma, in ta ni razporejen čez celotno sliko enako. Sem tudi sam opazil. Pride do izraza pri slabši osvetlitvi, sploh če imaš nabit ISO. Problem je v nekem sevanju (toplota) za kamero, tako da zna bit da se problem bolj izdatno pojavi v primeru da je telefon "obremenjen" oz. da sama kamera dela dalj časa.

Zakrit senzor daje tako sliko ko pustiš nekaj časa v katerm skuša sama kamera dobit nekaj uporabnega:
one.jpg

... se vidi kje je sevanje prisotno na robovih. Če izvzamemo da je slika pač taka kot je bi morala biti vsaj enakomerno osvetljena če bi sprejemala samo sevanje iz leče, očitno pa je da pride še neka svinjarija noter preko robov. Se pa te viola barve ne vidi pri fotkah, vsaj pri meni ne.

Sicer so ene serije teh telefonov imele precej občuten "purple tinting", tako da če imaš res ekstremno sliko je lahko tvoja problematična. Mogoče bo servis rešil ta problem.