HTC + Laptop = internet?

mistique

Guru
16. jun 2009
14.038
1.841
113
Emona / Carnium
Živjo,

Naj povem, da sem brskal po forumu a sem v pol ure omagal...žal nisem našel odgovora na vprašanje.

Zanima me, če je mogoč brezžični dostop do interneta, na način, da uporabim HTC Touch Diamond kot modem povezan z laptopom prek usb kabla?
Prosim za nasvet in morebitne slabosti (tarifa?) takšne povezave v nekoliko "odročnem" (okolica Bovca) področju. Verjetno rabim tudi kak software, driver,...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.133
10.997
113
kod Džej-Zija
Ves softver, ki ga potrebuješ, je priložen na CDju, ki si ga dobil zraven Diamonda. Na notebook moraš naložiti ActiveSync (če imaš XPje) oz Windows Mobile Device Center (Vista). Na Diamondu za povezavo uporabiš aplikacijo "Internet Sharing".

mistique

Guru
16. jun 2009
14.038
1.841
113
Emona / Carnium
Sam še čez tiste narekovaje pridem...namreč, ne najdem Internet Sharing-a...
smile-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.133
10.997
113
kod Džej-Zija
Med "All programs" bi morala biti ta aplikacija. V TouchFlo3D greš s prstom čisto na desno, pa imaš potem levo spodaj gumb "All programs". Potem pa tam poscrollaš do programa "Internet Sharing". Ne vem, na mojem Touch Pro je tam. Pa naj bi bil firmware z vsem pripadajočim softverom v osnovi enak. Sploh je pa ta programček del WM in ne HTCjeve nadgradnje, zato bi že po defaultu moral bit noter.

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
Tisto kar potrebuješ se imenuje JoikuSpot. To je program, ki se ti poveže na net, obenem pa naredi tvoj telefon kot dostopno točko. Ti se logiraš kot na router.

Ne spoznam se preveč na HTC-je in na različice operacijskega sistema vendar tukajle je nekaj na WMobile varjanto. >>KLIK<<

Za symbian obstaja tudi free različica, kjer ne omogoča zaščite drugače pa deluje super. Malo poglej in posrfaj.

LP
Torus

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Zanima me, če je mogoč brezžični dostop do interneta, na način, da uporabim HTC Touch Diamond kot modem povezan z laptopom prek usb kabla?
Mogoče ti pomaga če veš, da se v "novoreku" temu reče tethering.

Tarife imaš v ceniku svojega paketa.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Živim v okolici Bovca (med bovcem in žago), kjer ni signala UMTS, in gre mobilni internet tako počasi, da...