HTC HD vprašanje?

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Že dva dni se igram s tem telefonom in nekako mio ni uspelo najti naslednjih zadev:
1.) kje se nastavi My location?
Prejšnji lastnik telefona je imel nastavljeno na Maribor. V aplikaciji vreme MB ne moreš niti dodati, niti izbrisati. Tudi posodobiti ga za MB noče, če pa recimo dodam LJ jo lahko posodobim ali pa tudi izbrišem.

2.) Telefon se mi konstantno povezuje na GPRS. Kako naj to izklopim, ker nimam paketnega prenosa podatkov in bi me to znalo precej stati. Želel bi nastaviti, da se poveže kamorkoli, samo preko wifi, gprs pa nikoli. V task managerju nobena aplikacija ni aktivna, ko se poveže. Vreme in mail sta nastavljena na manual update

3.) Kje lahko vidim poslane SMSe?

Hvala!!!

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
1. Idi pogledat v Settings - System - HTC Location . Mogoče je tak.

2. Jaz sem mel na diamondu - diamond tweak z OGROMNO možnostmi spreminjanja registra. In tu sem nastavil, da se mi mobilna internetna povezava avtomatsko prekine po 30 sekundah. Zakaj pa se kar sam poveže pa ne vem. Je pri mojem blo isto.....

3. Start - programs - SMs al kak se že imenuje. Pol pa greš v inbox in moraš nekje met Sent items oz. nekaj takega.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
1.) setings/location/location settings settings imam na off, HTC location service prav tako nima kljukice
2.) Tega tweaka nimam
3.) Pod SMS ni nikjer sent..

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
1.Če hočeš, da to bo lokacija delal, moraš odkljukat. Zato sem te napotil v nastavitve
wink-1.gif

2. Vem, da nimaš tega tweaka, ker ne dela na tvojem tale diamond tweak zaradi drugačne resolucije zaslona. najdiprek googla nek tweak program prav za Hdja oz. 480x800 resolucijo
3.Pri SMS mora bit nekje SENT, zato ker sense, tf3d je vse fasada in tam tega res ni.Še vedno pa je tastari menu za smse, kjer mora bit sent items, mogoče celo tudi draft. Nena se zaj točno spomnim. google vse ve
wink-1.gif

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Jest sem imel prej tudi HD-ja in vse to kar sprašuješ se da naštimat, vendar če ti po pravici povem se ne spomnim je že kar nekaj časa. Če še ne boš našel določenih stvari povej, bom bratrancu rekel, da mi hd2, posodi pa pogledam pa ti sporočim.

My Location boš našel tam kjer ti je badguy povedal, SMS- imaš pod SENT, greš v sms pa tam malo poglej z glave se res ne spomnim (vem, da obstaja SENT). Glede povezovanja se pravi EDGE in ostalo, sem imel pa naštimano, da sem sam povezal takrat ko sem hotel, se pravi brez dodatnih programov., Data connection on/off to se skos prižigal oziroma ugašal, glej pač da nimaš naštiman da se ti maili, vreme in ostale stvari samodejno sinhronizirajo.

Nazadnje urejeno:

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.367
241
63
2. Naloži si programček NoData. V njem potem po potrebi vklopiš podatkovno povezavo, če jo potrebuješ.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Thnx.
Nočem, da mi lokacija deluje, samo znebil bi se rad tega Maribora, ki je tam
smile-1.gif
Sem za hec vključil lokacijo, če bi se potem vsaj zamenjala lokacija na LJ, pa je GRPS samo nekaj prenašal in prenašal.. potem pa sem ga raje izklopil, da nebi šlo to v megabajte..
Glede SMS - pod menijem Start imam samo ikonco Messages, ki pa je le link do UI Sense. Tam pa ni mape sent
cry12bpy.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Ne skrbi. Nebo šlo v megabajte
wink-1.gif
Če bi cel mesec uporabljal osveževanje vremena na 2 uri dnevno, mislim, da bi na koncu mesca prišel na kaki 1MB, mogoče 2. Več ne.

Maš pod programs ikonco Text ? To je to.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Še nekaj - če naredim hard rest, po spodnji metodi - ali se bo verzija WIN povrnila na tako, kot ob nakupu. Le-ta je bila vmes nadgrajena na 6.5.

Pa še nekaj. Ko grem pod Start se prikažejo ikone čez cel ekran - kako ta pogled spremenim v menijskega. Ker recimo "Text" med temi ikonami ne najdem..

1. With the device turned off, press and hold the VOLUME UP and VOLUME DOWN buttons, then briefly press the POWER button.
2. Continue pressing the VOLUME UP and VOLUME DOWN buttons until you see this message on the screen:...
3. Release the VOLUME UP and VOLUME DOWN buttons.
4. Press the VOLUME UP button to perform the hard reset, or press any other button to cancel the reset.

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.367
241
63
Hard reset ti povrne v prvotno stanje zadnje nalozenega roma. V tvojem primeru bo to WM 6.5

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Aha, no kul, sem se bal, da bi imel nazaj prvotne Winse
smile-1.gif

Potem pa grem kar v akcijo..