HSS - Home Subscriber Server - podrobnosti

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Zdravo.

Pri diplomi sem prišel do točke, kjer se moram bolj poglobiti v vsebino, kar bo terjalo tudi več spisanih strani.
Na internetu sicer je nekaj literature o HSS, vendar pa je, ali preveč splošna (definicija, razlaga na eni strani, kaka slika ali dve) ali pa je dokumentacija spisana s strani kakega podjetja, kar pa potlej ne deluje ravno nevtralno.
Zato, če kdo ve za kak dober vir, ki se spusti v drobovje HSS-a, prosim, da mi ga posreduje.

Sopomenka zanj (v NGIN) je User Profile Server Function (UPSF), HSS se pojavlja v relaciji z IMS.

Hvala in lp.

Nazadnje urejeno:

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Torej, ima kdo kako informacijo? Zaenkrat še nisem našel česa konkretnega, kjer bi bil podroben opis.

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Ne, ker tole opisuje delovanje samo na splošno. Reference so večinoma v povezavi z IMS, mene pa sedaj zanimajo podrobnosti delovanja HSS. Triggerji, provisioning, podpora billingu, kreiranje profilov naročnikov ipd.

Poslal sem mejl na Iskratel, morda mi bodo lahko dali kak nasvet, link...

andmer99

Pripravnik
11. okt 2007
160
0
16
Dober mentor pri diplomi ti praviloma pomaga pri virih, še posebej če so tako specifični kot je to za HSS. Če ni skrivnost, na katerem faksu delaš diplomo?

Če si svoje vprašanje poslal kar na en generičen Iskratel naslov, ti bo po mojih izkušnjah prej z neba padla na glavo knjiga o HSS, kot pa da boš dobil uporaben odgovor.

Dober vir za HSS je knjiga Gonzalo Camarilla "3G IP Multimedia Subsystem", dobiš na Amazonu, najde se tudi kje drugje. Zelo podrobne specifikacije najdeš tudi v dokumentaciji 3GPP. Zelo verjetno bi se kaj uporabnega našlo tudi v dokumentaciji Frauenhoferjevega OpenIMS (če se prav spomnim Cx in Dx interface).

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Elektrofaks. Se že prebijam tudi skoz HSS, kmalu bo na vrsti praktični del (meritve, analiza, razlaga).

Nazadnje urejeno:

andmer99

Pripravnik
11. okt 2007
160
0
16
Citat:
Uporabnik wildude pravi:
Elektrofaks. Se že prebijam tudi skoz HSS, kmalu bo na vrsti praktični del (meritve, analiza, razlaga).

Elektrofaks - LTFE?

Kateri vir si potem vzel za HSS?

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Nekaj internih službenih virov, precej sem si pa pomagal s PDF-jem Mojce Volk o IMS.