Hrvaška v EU, mi pa postali policijska država

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.209
3.572
113
Marlbor
Opazujem danes že od 8h zjutraj belega Renault Megane karavan z napisi carina. Po okolici Ptuja operira po trgovinicah in kafičih s kontrolo ...
Vse skupaj izpade kot neka finančna policija. Smo sedeli v kafiču in 2 uri opazovali početje. Pridejo v lokal, lastnik zapre vrata in potem dobre pol ure nekaj počnejo. Končajo in odidejo do sosednje trgovinice.
Lotili so se le manjših trgovinic, zanimivo pa da niso šli v Mercator.
evil.gif

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Ne vem sicer kaj ma policija s tem, ampak pravilno. Nategunske privatnike je treba prisilit, da začnejo izstavljat račune in plačevat davke.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Preverjajo če imajo nameščene blagajniške programe, ki ne dopuščajo brisanja / spreminjanja računov. Poostrena kontrola je od 1.7. do 14.7., v tem času bodo dajali opozorila.

V Mercator niso šli ker vedo kakšen program imajo tam.

B81

22. jul 2007
37.875
11.093
113
Nič hujšega, svetovalci so zdaj postali inšpektorji.
V mojem kraju so mesec dni nazaj kontrolirali gorivo v strojih.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
S kolegom se nama je enkrat zgodilo, da sva se po nesrečnem naključju znašla v bližini kraja, kjer se je ravno v tistem času zgodilo kaznivo dejanje tatvine. Policisti so seveda obkolili celotno območje, Naenkrat sva postala glavna osumljenca. In ni ga hujšega, ko te ena presrana policistka s kmečkim naglasom prepričuje, naj ji priznaš, da si ti storil kaznivo dejanje, da vse priče govorijo tako, da je bil storilec oblečen v isti pulover kot ti, da se bomo šli zmenit na policijo, kjer ne bodo tako prijazni, da zakaj lažeš, da ona dobro pozna take ... Takrat vidiš, kaj je dejansko pravo, ki se ga učiš iz knjig. O domnevni nedolžnosti baba najbrž še slišala ni. In iz sproščenega sprehoda po delavnem dnevu prideš domov še bolj razkurjen.
stupid-1.gif

Včeraj kadim na oknu in vidim sredi dneva marico, kako sunkovito obrne na križišču, hitro odpelje proti enem tipu, ki se je ravno sprehajal po cesti, ga pol ure gnjavi, da jim tam pred njimi kaže žepe ipd. A tip hodi kosit tule en občinski travnik, ker se nikomur drugemu ne da.
crazy1.gif

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.461
5.050
113
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
Ne vem sicer kaj ma policija s tem, ampak pravilno. Nategunske privatnike je treba prisilit, da začnejo izstavljat račune in plačevat davke.

Tako, pa vse tiste ki rečejo privatnikom "a lahko brez računa " roke stran posekat, da ne bode več napeljevali na kazniva dejanja!

Zetor

Pripravnik
6. apr 2010
451
2
16
Sem in vedno bom uprasal ce lahko popolnoma ali deloma brez racuna.
Ko bodo place v JU in vladi normalno primerljive z delavskimi bom mogoce prenehal to sprasevat, dokler si tam talajo po 5 ali 6 jurjev davkoplacenalskega denarja se jaz te igre ne grem.

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:

Tako, pa vse tiste ki rečejo privatnikom "a lahko brez računa " roke stran posekat, da ne bode več napeljevali na kazniva dejanja!

Če ti jaz rečem, da skočiš v Dravo s Titovega mostu, boš to naredil?

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.787
222
63
Citat:
Uporabnik Zetor pravi:
Ko bodo place v JU in vladi normalno primerljive z delavskimi bom mogoce prenehal to sprasevat, dokler si tam talajo po 5 ali 6 jurjev davkoplacenalskega denarja se jaz te igre ne grem.

kdo ma 5-6 jurjev place? grem takoj tja delat ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Citat:
Uporabnik Zetor pravi:

Manj kot 500 jih je na seznamu, ki si ga prilepil, s plačo nad 4000 bruto. Greva stavit, da je v realnem (torej izven JU in državnih firm) gospodarstu takih več? Greš stavit, da imaš večjo šanso, da tako plačo dobiš v gospodarstvu kot v JU?

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Ljudje nimajo nobene predstave o plačah v JS. Pri nas je na praksi bodoči elektroinženir in je sanjal o plači 1200€
hysterical-1.gif
.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.318
827
113
tole so samo plače direktorjev/vodij/ oz. vodilenga kadra, ki je pljunek v morje. kje so še vsi ostali, ki vlečejo po tri,štiri jurje bruto mesečno, samo zaradi naziva magiter ali doktor. kaj pa profesorji z univerz, doktorji z raznih inštitutov za razivkavo zelene trave,.. naiven ste, če mislite, da je to celopten seznam. je pa res, da ZELO veliko ljudi v JS zasluži jurja bruto. to je pa drug absurd.

lp

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
1030€ pa res , 23PR

Pa še kakšni stroški 200-300€ ... pa fajn se spočiješ, da lahko spočit fušaš popoldne.

Kam pošljem prošnjo?

Nazadnje urejeno: