Hrvaška obala - nafta.

Stella

Pripravnik
28. apr 2008
45
0
6
Kaj je bilo nekaj z razlitjem nafte, menda naj jim nebi uspelo vsega očistiti in so madeži okol Novigrada, Umaga ter Savudrije. Ima kdo kaj pojma o tem?

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
jst sm včeraj neki glede tega gledala na svetu na kanalu a. Nisem sicer ujela, kako je do tega sploh prišlo, a naj bi bila ta črna zadeva (korzut, kazut? pozabla...) še vedno v morju in na obali, baje naj bi jo odpihovalo tut na avte. Tm pr novigradu se zdej folk kao bolj ne kopa, ker ves umazan prideš ven. Pa u slovenskih solinah so zaradi možnosti onesnaženja zaprli dotoke vode. Pa slovenska pomorska policija (se mi zdi) skos spremlja, da se madež ne bi razširil v piranski zaliv.
V prispevku so rekli tut, da je bla ta novica na hrvaškem precej medlo predstavljena oz. kot manjša novica in seveda so takoj sklepal iz tega, da hoče hrvaška to zatajit. Ampak glede na kakovost svet-a bi jst vse skupi mal z zadržkom jemala..
smirk-1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
V oddaji svet so temu prav verjetno rekli "korzet".
rolleyes-1.gif

Drugače se pa ta madež imenuje "mazut".

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.827
6.787
113
pri taščici
in je bil omenjen tudi na 24kur (vsaj na tv)
Je pa baje hrvaška zaradi viška sezone bolj ali manj tiho

Nekdo naj bi spustil mazut med benetkami in novimgradom.

Sunshine

Pripravnik
23. jul 2008
84
0
6
Verjetno je vseeno za it.

Sem bil prejšnji teden v bližini Poreča in me ni kaj preveč mikalo iti v vodo. V soboto je bilo morje na pogled, kljub sončnemu vremenu temno oz. se je videlo da je onesnaženo. V nedeljo je bilo stanje normalno, se je pa na skalah in kamnih lepo videlo ostanke mazuta. Pa da primeš kamen v roke, je bil isti občutek, kot da bi se z nafto polil. Se mi pa zdi, da tega vseeno ni toliko, da bi pa ostal doma. Jaz grem danes dol, pa da vidim če je stanje kaj spremenjeno.

Najboljša je ta, da Hrvati niso hoteli sprejeti pomoči, npr. Slovenije, ampak se sami trudijo nekaj čistiti s tisto barkačo, ki jo imajo, kar seveda po obsegu razlitja ni ravno učinkovito,

Tistega, ki je pa to povzročil, bi mu odrezal jajca
10.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Verjetno si mislila na katran.

Drugače pa, je še pas nafte v morju okoli umaga. Ker je niso (uspeli ) zajezit se je potopila pod gladino in še vedno plava.Naši so v pripravljenosti, če bi slučajno prišlo do nas, hrvatov pa to sploh ne skrbi. Ne da nebi k nam prišlo, ampak da bi kaj naredli in probali spucat ...
13.gif

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Kolega, ki ima v Maredi apartma mi je včeraj javil, da je obala fajn zasvinjana z mazutom...

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Sej zaj ne vem, če je mazut isto ko katran 8dvomim, da je), ampak sem bral v enem časopisu, da se je razlil katran. Pa slike kamenja z madeži katrana so ble poleg.

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
v nedeljo sem bil v okolici Novigrada na eni od divljih plaž.
Ko sem prispel niti nisem opazil, teh pack. Lepo se namestim, raztegnem ležalko in nato vidim po kamenju, da so črne kaplje katrana vsepovsod po skalah.
uf-1.gif

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Ma glej...................voda je bila čista.
Po moje urejene plaže so spucali (ali pa tudi ne) ne vem.

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Citat:
Uporabnik halo pravi:
v nedeljo sem bil v okolici Novigrada na eni od divljih plaž.
Ko sem prispel niti nisem opazil, teh pack. Lepo se namestim, raztegnem ležalko in nato vidim po kamenju, da so črne kaplje katrana vsepovsod po skalah.
uf-1.gif

Kje bolj točno?
Jst mam namen it v zaliv med pineto in maredo .... kako je tm stanje??

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Hrvati imajo že tako slabo sezono, najbrž da se bodo hvalili še z mazutom
ne-ne-1.gif

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
V Maredi...tisto naselje.
In potem naprej je tista divlja plaža.
Sej če se daš na kake višje skale ni panike.
Spodi po kamenju ali tja naprej kjer je bolj peščeno je pa mal bolj kriza.