Hrvaška bo še dolgo tesna balkanska vukojebina

zakon

Guru
16. maj 2008
9.818
1.327
113
toti Maribor
Iz teh odgovorov se lepo vidi kdo je budala. Če jaz rezerviram v Graz-u letalo za 8.7.2026 ob 13:45 me bo na tem letu čakal sedež. Če kupim karto za vlak na spletu za odhod 8.7.2026 ob 9:00 in rezerviram sedež, me ta prostor na vlaku čaka. Če kupim karto za trajekt Split-Hvar za 8.7.2026 ob 13:00 me prostor čaka, če bom tam najmanj 1 uro pred odhodom in imel srečo. Kake budale ste, ej. Če bi veljalo po vaše bi ob rezervaciji bila opcija samo datum in ne ura. Čemu, pa je sploh namen ure v vašem primeru? Hrvat kot Hrvat, pa napiše v pogoje da nakup karte za določeno ure ne zagotavlja prostora na trajektu. Tudi, če pridem 2 uri prej, mi Jadrolinija ne zagotavlja prostora. Kako pa potem to funkcionira v drugih državah? Samo hrvati imajo stalno neke probleme, vi pa jih še zagovarjate.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.843
5.193
113
V bistvu je pol ure pred vkrcanjem, ker se vkrcanje začne 15 minut pred odhodom in fantje se kar nadelajo, da zredajo vso to sitno gamad na trajekt. Da ti pol vidiš razne razvajene zakon kako jim ni nič jasno in se kregajo z mornarji in jokajo da oni so pa od daleč, in to iz Maribora, zanimiv Skandinavci, Nemci, Čehi in Poljaki ponavad uspejo bit v luki uro prej.
Res da berem na telefonu po tendo, ampak jaz ga razumel tako, da se mu zdi nepotrebno pri frekventnih linijah imet pri nakupu po spletu rezervacijo na uro.

Mogoče sem slabo bral.

zakon

Guru
16. maj 2008
9.818
1.327
113
toti Maribor
Res da berem na telefonu po tendo, ampak jaz ga razumel tako, da se mu zdi nepotrebno pri frekventnih linijah imet pri nakupu po spletu rezervacijo na uro.
Če ti ne zagotavlja prostora na rezerviranem trajektu. To je problem. In tudi, če prideš 1 uro prej nimaš garancije, da boš prišel na trajekt, če so vsi ostali tam bli že 2 uri prej.

henkl

Majstr
18. nov 2019
641
401
63
A pol lahko oni neomejeno kart prodajo za določeno uro al jaz kaj ne razumem?Se pravi če prej prideš maš več šans za vkrcanje al kako ne glede na rezervacijo?

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.699
11.252
113
Iz teh odgovorov se lepo vidi kdo je budala. Če jaz rezerviram v Graz-u letalo za 8.7.2026 ob 13:45 me bo na tem letu čakal sedež. Če kupim karto za vlak na spletu za odhod 8.7.2026 ob 9:00 in rezerviram sedež, me ta prostor na vlaku čaka. Če kupim karto za trajekt Split-Hvar za 8.7.2026 ob 13:00 me prostor čaka, če bom tam najmanj 1 uro pred odhodom in imel srečo. Kake budale ste, ej. Če bi veljalo po vaše bi ob rezervaciji bila opcija samo datum in ne ura. Čemu, pa je sploh namen ure v vašem primeru? Hrvat kot Hrvat, pa napiše v pogoje da nakup karte za določeno ure ne zagotavlja prostora na trajektu. Tudi, če pridem 2 uri prej, mi Jadrolinija ne zagotavlja prostora. Kako pa potem to funkcionira v drugih državah? Samo hrvati imajo stalno neke probleme, vi pa jih še zagovarjate.
Se vidi kdo je budala ja, sam tvoja težava je, da si to ti. Zdej pa še enkrat prebrat kar je napisano, pa bo šlo. Mene v četrtek čaka mesto na trajektu ob 10.45 pod pogojem, da bom tam najkasneje ob 10. uri. In za ta trajekt ko je poln kart ne moreš več kupit. Če me tam ne bo, mi karta za popoldanski trajekt ne velja, tako kot tebi ne za naslednji avion. V zgornjem primeru gre pa za frekventno linijo, za katero ti že na karti piše, da kupiješ karto za dan in ne za točno uro. Tukaj ti pomaga nakup prek spleta samo toliko, da ne rabiš v vrsto na kapijo za karte kupit in karta ti velja cel dan in ne samo za določeno uro. Bo zdaj šlo razumet razliko al ne?

aljoman

Majstr
16. dec 2013
3.899
-1.563
63
Posnetek zaslona 2026-07-07 133924.png

zakon

Guru
16. maj 2008
9.818
1.327
113
toti Maribor
Upam da se zavedate, da za naslednji trajekt plačam 10% kazni. Zakaj pa to? Pa kalbo ponavljaš se. Tudi če si 2 uri prej tam, ti ne garantirajo prostora. Ah, brezveze.

kajpace

Guru
6. nov 2018
6.132
4.393
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Ah no, dejstvo je, da se bunite preko Hrvaške, še vedno pa silite dol...
Jaz bi, po domače rekel, sami krivi...
Nisem bil na Jadranu zadnjih 20 let in ga ne pogrešam... Ah, pa z bratom sva prodala vikend od staršev že kar nekaj let nazaj...
Vsakemu svoje, ne bit užaljeni...

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.699
11.252
113
Ah no, dejstvo je, da se bunite preko Hrvaške, še vedno pa silite dol...
Jaz bi, po domače rekel, sami krivi...
Nisem bil na Jadranu zadnjih 20 let in ga ne pogrešam... Ah, pa z bratom sva prodala vikend od staršev že kar nekaj let nazaj...
Vsakemu svoje, ne bit užaljeni...
:valjamse: Good for you. Jest sem bil nazanje na Jadranu pred mesecem dni, pa ga že pogrešam, tko da vsakemu svoje.

jello

Guru
22. sep 2008
11.475
4.632
113
Ne obračaj. Večina se nas je obesila na to kar sem citiral, torej "kako naj bo nekdo iz mb v splitu točen če pa vožnja lahko traja tudi 8 ur."

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.699
11.252
113
zakon samo za tebe še AI, zdej pa lepo počasi prebrat in se po tem vprašat kdo je budalo....

Linija Z OBVEZNO rezervacijo (npr. Split – Vela Luka)
  • Zagotovljeno mesto: Ob nakupu izberete točen datum in uro (npr. ob 10.45). To mesto vas na trajektu čaka.
  • Časovna vezava: Vozovnica velja izključno za izbrani termin. Če trajekt zamudite, karta propade (razen če jo pravočasno prekličete).
  • Prihod v luko: V pristanišču morate biti običajno 45 do 60 minut pred odhodom. Če zamudite ta rok, lahko vašo rezervacijo dodelijo nekomu drugemu.
  • Brez čakanja v vrsti za naslednji trajekt: Ko prispete v luko, se takoj razvrstite v vrsto za svoj vnaprej rezervirani trajekt.

Linija BREZ obvezne rezervacije (npr. Split – Supetar, Valbiska – Merag)
  • Brez zagotovljene ure: Ob nakupu izberete le datum potovanja, ne pa tudi ure odhoda.
  • Prilagodljivost: Vozovnica velja za kateri koli odhod na izbrani dan. Če zamudite trajekt ob 10.00, preprosto počakate na tistega ob 11.30 z isto karto.
  • Pravilo "kdaj prideš, takrat greš": Vkrcanje poteka po vrstnem redu prihoda vozil v pristanišče (sistem First come, first served).
  • Čakanje v vrsti: Če je v luki gneča (predvsem med vikendi v glavni sezoni), se lahko zgodi, da bo trajekt pred vami poln. V tem primeru morate z isto karto počakati na naslednjega.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.238
11.031
113
Odgovoril ti bom ker zalis vse ki komunicirajo s teboj in imam do naslednjega leta 6 ur.

Tvoji primeri niso dobri ker se ti (pri vlakih imam manj izkusenj ampak ravno vceraj me rezerviran sedez ni cakal) komot zgodi da ti lahko vse pravilno naredis pa te sedez ne bo cakal. Lahko je avion pred tvojim odpovedan in ti na svojega ne bos prisel ker bodo imeli prednost pred teboj vsi ki so visje po statusu. Lahko se zgodi na letalisce pridejo ki imajo karte (kart je velikokrat prodanih vec kot sedezev) in ti bo na boarding passu pisalo “stand by”.

A bomo pol mi budale novo temo moral spremljat?

Relax, tak sistem imajo in enak je za vse. V primerih ki si jih ti dal (npr letala) pa je sistem do obicajnega potnika dejansko lahko krivicen.

Aeon_Pax

Fizikalc
19. okt 2012
170
179
43
Ljubljana
zakon samo za tebe še AI, zdej pa lepo počasi prebrat in se po tem vprašat kdo je budalo....

Linija Z OBVEZNO rezervacijo (npr. Split – Vela Luka)
  • Zagotovljeno mesto: Ob nakupu izberete točen datum in uro (npr. ob 10.45). To mesto vas na trajektu čaka.
  • Časovna vezava: Vozovnica velja izključno za izbrani termin. Če trajekt zamudite, karta propade (razen če jo pravočasno prekličete).
  • Prihod v luko: V pristanišču morate biti običajno 45 do 60 minut pred odhodom. Če zamudite ta rok, lahko vašo rezervacijo dodelijo nekomu drugemu.
  • Brez čakanja v vrsti za naslednji trajekt: Ko prispete v luko, se takoj razvrstite v vrsto za svoj vnaprej rezervirani trajekt.

Linija BREZ obvezne rezervacije (npr. Split – Supetar, Valbiska – Merag)
  • Brez zagotovljene ure: Ob nakupu izberete le datum potovanja, ne pa tudi ure odhoda.
  • Prilagodljivost: Vozovnica velja za kateri koli odhod na izbrani dan. Če zamudite trajekt ob 10.00, preprosto počakate na tistega ob 11.30 z isto karto.
  • Pravilo "kdaj prideš, takrat greš": Vkrcanje poteka po vrstnem redu prihoda vozil v pristanišče (sistem First come, first served).
  • Čakanje v vrsti: Če je v luki gneča (predvsem med vikendi v glavni sezoni), se lahko zgodi, da bo trajekt pred vami poln. V tem primeru morate z isto karto počakati na naslednjega.
This! Split-Stari grad je brez disclaimerja in rezerviraš plac na trajektu ob izbrani uri. Tastu vsako leto rezerviram in je zadnjih 15 let relaksiran na poti v Ivan dolac. Če je pri nakupu karte opozorilo glede "prvi pride prvi melje" je pa svoboden trg - jih pošlješ v k**** in greš v Grčijo, Turčijo, Makedonijo, Izolo? Lahko pa ostaneš doma in kuhaš mulo.

• Všeč mi je
Reactions: zakon