Hrana šla gor, huhu

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
vir: 24kur

Glih jutr grem po bone, bomo vidl, kakšna bo končna cena.
cheer.gif

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
Še vedno je pivo v večini primerov dražje kot boni pa teče še vedno v potokih in se nihče ne sekira koliko je.

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
Pismo, eni tudi gledate na vsak cent. Je res da je neprejetno ko dražijo stvari, samo ko pa vidim koga ki hoče vsak cent nazaj, bi mu najraje dal še jaz kak cent, da ne dela gužve in se pobere.
Pri takem voznem parku študentov, študentskem delu in vseh kličevih popustov, ki ti kao dajo...

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Citat:
Uporabnik absistem pravi:

Pri takem voznem parku študentov, študentskem delu in vseh kličevih popustov, ki ti kao dajo...

Ja, študentje prasci bogati.
bonk.gif

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
absistem,

kakšen vozni park? Dej pejt mal pred kakega študenta pa malo bolj glej, potem pa pejt na avto.net, si poglej kolk se gibljejo cene tega voznega parka. Večina je kant nižjega razreda, potem so zapufanci, in par srečnežev, ki jim starši kupijo avte. OK, obstajajo še vmestneži, ampak bistvo je, da vozni park pa res ni za hvalit, al kam ti gledaš, pa ne se trudit me prepričat nasprotno. Študent danes ne sme imeti avta, ker potem izpade bogat, uauu avto vreden 2-3k€, to je res velik denar, živela Indija!

Pa sej danes vsak hoče svoj cent nazaj...

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Gleda parking EF.
wink-1.gif

Kot povsod v populaciji (tudi med delavci!!!), je tudi med študenti nekaj revnih. Ampak daleč od tega, da bi bila to večina, kot to ve vsak lastnik študentskih žurerskih placov. Revnim je vsekakor treba življenje olajšat, ampak zakaj pa tudi študenti, ki so daleč od kakšne revnosti dobivajo bone? Zame je to nekaj podobnega kot državno plačevanja zavarovanja lastnikom firm.

Po drugi strani pa mora tudi delavec sebe nahraniti (veliko jih ima nižje mesečne prihodke kot marsikakšen študent, ki dela preko študenta), pa nima nobenih bonov in plačuje polno ceno.

Pa brez zamere.

Edit: Dokler obstajajo boni za 1-2 evra, ni prav nobene panike. Premaknite se iz Joe Penjasa drugam, kjer je cenejein bolj v skladu z globino vašega žepa (npr. na Študentske domove). Murina delavka tudi ne hodi na večerje v Hišo Franko...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ne. V gostilni je bon vezan na obrok in ne na svojo vrednost.

Če pa ga ne boš porabil in potem zamenjal, boš pa moral na prodajnem mestu bonov doplačat...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
ksz...

kot da je potrebno jest v Penjasu, pa ne vem kje še. Tudi tam dobiš predjed, glavno jed, pa še sladico za minimalnih 4-5 EUR. Zdaj, če pa to ni poceni, potem pa res ne vem.
crazy1.gif

Da vas ne bo potem šok, ko poteče status in bo treba dat kak EUR več za kosilo.

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Kva je pa s starimi boni zdej? Recimo če maš veljavnost do 31.1.2009, boš mogu kej doplačat ?

Kolega mi je rekel, da je moral doplačat, ko je prišel jest s "starimi" boni.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik matix pravi:
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Kva je pa s starimi boni zdej? Recimo če maš veljavnost do 31.1.2009, boš mogu kej doplačat ?

Kolega mi je rekel, da je moral doplačat, ko je prišel jest s "starimi" boni.
Kolega naj prijavi lokal na inšpekcijo. Tole spada med težje kršitve

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Itak da so ga nategnili.
Če je to res, naj kar lepo javi pristojnim organom
rolleyes-1.gif

Ker pri kaki ceni si ga kupil, takšno ceno tudi dobiš nazaj ko ga vrneš po preteku.
Recimo čez poletje, ko so se pocenili za 10 centov, sem vrnil pretečen bon in vzel spet enakega, pa sem potem dobil tistih 10 centov nazaj (ki sem jih pred meseci "preplačal").

Tako da boš za bon doplačal edino takrat, ko ti bodo dosedanji* potekli in jih boš zamenjal za nove, dražje.

* kupljeni pred podražitvijo

Če pa se je kateri bon pocenil, pa se ga splača šparat da poteče
grin1.gif

Recimo v MB se je en bon iz ~70 centov pocenil na neverjetnih 10 centov, tako da si bom en bon prišparal da poteče, potem pa ga bom lepo zamenjal za 7 novih
grin1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Po mojem nisem. Kot sem že omenil, bon ima veljavnost 28. februar (če je bil kupljen decembra) in pika. Kako to interpretirajo gostinci, je pa njihov problem. Takoj ko bodo dobili inšpekcijo za vrat...

Nekako tako kot da bi junija podražili vinjete in vsi z že kupljenimi bi morali doplačati do nove cene.
bonk.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik qqqqqqq pravi:kakšen vozni park? Dej pejt mal pred kakega študenta pa malo bolj glej, potem pa pejt na avto.net, si poglej kolk se gibljejo cene tega voznega parka.

5 let nazaj pred študentom ni bilo nobenih bmw-jev, mercedesev, audijev TT ipd, clio je bil takrat že dokaj nobel avto. Joe Penas pa itak ni noben hodil. Samo 5 let nazaj. Danes?
stupid-1.gif

Sicer pa kolikor sem bral, obstajajo boni tudi za 2 ali 3 evre, pa dobiš celo kosilo. Če si boš sam kuhal, boš za hrano težko dal manj kot 120 evrov na mesec. Tako da, dragi študentje, ne jamrat. Tako dobro, kot vam gre sedaj, ni šlo še nikoli.

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
keber,

fiček je bil in je še vedno popularen, pa ga vidim kvečjemu 1x na mesec. Napisal sem jasno, pejt pa si poglej. Nikjer nism vidu TT-ja in nove bmw-je. Evo drugič, ne rečem, da obstajajo srečneži in zapufanci, slednji so sploh razširjen pojav v slo. v vseh starostnih skupinah. To ne nakazuje na, "gre nam dobro", je le poiskus prikaza, "gre nam dobro". Saj tud pred 5 leti se spominjam študentov, ki so imeli dobre avtomobile za tiste cajte. Vzemi povprečje, ne pa izjem. Jaz vidim čefurja v mečki, to še ne pomeni, da ga bom cenil, ker predvidevam, da je uspešen, kvečjemu nasprotno. Po tvoje je on zelo uspešen posameznik, ane?

Za 2 € ne dobiš kosila, temveč kebab in ostali junk food, torej ne drži.

Za joe penas tudi obstaja razlaga, kolk je blo študentov pred 5 leti in koliko jih je danes, si pomislil na to?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Študente vse v menze pa ukinit bone za restavracije....če so pol pi*** vredne bodo zmogle brez študentarije.

Kar je dobro za dijake je tud za študente, lepo omogočit nakup bonov za dijaške menze in je lokacij za futranje več kot dovolj.