HP Probook 470 - kako ga razstavit za nadgradnjo?

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Pozdravljeni,

Pred kratkim sem si ubodel omenjen laptop. Vse super in fajn, le z ramom je malce podhranjen (4 GB). Ker mi je od starega laptopa ostalo 2x4GB, bi rad novega nadgradil. Zdaj pa problem: kako pridem do slotov? Sem nekaj iskal po youtubu, pa nisem naletel na nič pametnega. Če ima kdo kak nasvet, se toplo priporočam.

Hvala & lp

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Novi prenosnik ima RAM DDR3, stari pa verjetno DDR2, kar pa ni združljivo. Preveri, če je tako ali pa napiši tip starega prenosnika, da ti pomagamo ugotoviti, kateri RAM ima stari prenosnik.
A v novem imaš še eno prosto režo?

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik Frenckie pravi:
Novi prenosnik ima RAM DDR3, stari pa verjetno DDR2, kar pa ni združljivo. Preveri, če je tako ali pa napiši tip starega prenosnika, da ti pomagamo ugotoviti, kateri RAM ima stari prenosnik.
A v novem imaš še eno prosto režo?

Star prenosnik je bil Probook 4720s s enako družino procesorja (i5) in je prav tako imel ddr3. Cpu-z pravi, da imam eno režo fraj.

@amacar, @Frenckie : to sem iskal, hvala! Obema 5*.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Preuranjeno veselje. 470 hoče 800 MHz pomnilnik, tisti, ki ga imam viška, pa je 667. Najbrž bom šel v nabavo 2x 8 GB, kar je maksimum glede na specifikacije.

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Bo prebavil tudi tega in bo delal na frekvenci nižjega.
Malo gledam tehnične podatke za tvoj prenosnik in naj bi imel 4 GB DDR3 1600MHz.
Stari pa DDR3 1333MHz.
Je popolnoma uporaben. Tiste razlile v frekvenci sploh ne boš opazil. Mogoča bi bila težava pri prepoznavanju RAMa na novejši osnovni plošči.
Poskusi, pa sporoči rezultate.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Ma, saj zagnal se je. Na začetku me je bios opozoril, da ram kao ni kompatibilen, je pa vseeno dovolilo zagon. Bom še videl kako bo. Malo me mika 2x8 GB, vendar mi ni ravno taka sila zdaj nabavljat in z 8 gb lahko zelo solidno shajam.