HP Prenosnik ... ko ima hudič mlade

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Včeraj lepo delam (hebeš delo ob nedeljah), pa okoli 16.00 zaključim, se malo relaksiram, grem domov...

... in želim zvečer nadaljevati z delom a se prenosnik HP Elite ????, star leto in bakšiš ne starta. Utripa lučka za HDD in, mislim, da tudi mrežna, vse ostale pa gorijo. Poizkusim parkrat - nič.

Bo treba nest na servis... kaj lahko pričakujem?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Baterijo (in napajanje) si že probal odklopiti? Včasih pomaga...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.703
9.920
113
40
MB
vsaj en tedn? ti veš da je to bliskovito hitro
grin1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.703
9.920
113
40
MB
mislim da je v tem glih fora, da bi jih imeli vsi noben pa ni pripravljen plačat za to, oz ko zve ceno takega posega mu je žal da ni dal tistih 70 € za zunanji disk
grin1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
če malo spremljaš sceno ugotoviš, da je HP eden izmed...no..najbolj pokvarljiv brand

acer ga pihne, tishiba ga pihne, lenovo ga pihne..pod njim so kaki fujitsu, sony..pa take zadeve

izkušnje
moj hp elite je bil 3 krat na servisu v 2 letih..sicer napake od začetka, sem ga po letu in pol šele dal an servis..trkrat..en mesec zaj..pa zdej bo sel spet, ekr ni to to.
drugače..kar nekaj jih gre mimo mene..in sos erije kjer je adijo pamet..trenutno vem za tri take.

podobno je z monitorji. pride slaba serija ko crkne 10 od 10 kupljenih.

se pa vprasam zakaj furamo hp. sams em bolj za toshiba, jo imam doma, ali lenovo..but..ostajam an elite..jajcih

če je disk..pa ne dobiš vsega sam..v kamniku je model..300€ pobere skor vse dol.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Meni je pri hp-ju počila stranica ekrana (že izven garancije) - glej video. Slab dizajn ohišja; ključavnica se "zatakne" in potem polomi vso plastiko okrog.
stupid-1.gif

Drugače pa laptop dela brezhibno. Nobenih okvar ali česarkoli - tok,tok. V maju bo star 4 leta.
Sem mu pa vmes dodal 2GB RAMa in 320GB hdd. Tako, da ima zdaj 420GB HDD in 4GB pomnilnika.

Imam pa 2 kolega, katerima je serija 9000 odpovedala 2-3 mesece po izteku garancije (enoletne).
bonk.gif

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
če malo spremljaš sceno ugotoviš, da je HP eden izmed...no..najbolj pokvarljiv brand

acer ga pihne, tishiba ga pihne, lenovo ga pihne..pod njim so kaki fujitsu, sony..pa take zadeve

izkušnje
moj hp elite je bil 3 krat na servisu v 2 letih..sicer napake od začetka, sem ga po letu in pol šele dal an servis..trkrat..en mesec zaj..pa zdej bo sel spet, ekr ni to to.
drugače..kar nekaj jih gre mimo mene..in sos erije kjer je adijo pamet..trenutno vem za tri take.

se pa vprasam zakaj furamo hp. sams em bolj za toshiba, jo imam doma, ali lenovo..but..ostajam an elite..jajcih

če je disk..pa ne dobiš vsega sam..v kamniku je model..300€ pobere skor vse dol.

Tu se pa ne strinjam !

Treba je prvo ločiti boljše laptope z 3 letno garancijo od onih za mase, če govorimo o teh prvih, ga morda le Lenovo pihne, ostalo pa kakor kdaj kateri, da pa acerje omenjaš pa Tishibe pa je smešnio, Sonya pa postavljaš za HP, ne veš pa, da imajo dokaj napredne notebooke, samo žal porazno podporo in servis...... in ja servis HP-ja je urejen v Sloveniji, kot za redko katero znamko, zato se pa prodajajo ........

Prodal sem vsaj 20 elitov, v zadnjih nekaj letih, kolikor so na trgu, pa je crknil samo eden, pa še ta samo zato, ker je bil kamionski karambol in je zletel, čez šipo kamiona po cesti , kjer je pristal še zmeram v enem kosu samo so šli diski pa plate papa .....

Nazadnje urejeno:

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
Hp servis urejen v SLO?

Pred 14 dnevi nesli HP v trgovino Comshop, tam po 1 dnevu ugotovijo, da ne morejo nič urediti, zato moramo poklicati na neko številko, kjer bodo prišli po prenosnik na dom.

Ok, pokličemo, v 8 dneh sem govoril s 3 različnimi predstavniki, kateri so skušali preko telefona popraviti prenosnik.

Ker jim to seveda do danes ni uspelo je prišel danes kombi od DHL-a, kateri je prenosnik odpeljal na Madžarsko.

Toliko o servisu v SLO.

Je pa kriva matična oz grafika, saj je slika kot da bi imel 8 bitno grafiko.

Prenosnik je HP iz serije Pavilion DV7.

Lp,

newem

Pripravnik
20. nov 2007
279
0
16
MY 2 cents.
Sem imel HP 6735s, crknil je točno 1 mesec po poteku garancije, nesem na servis, da bo kakšna manjša napaka, čeprav sem že slutil na matično. Kličejo čez 5 dni(že to so oreng težki strokovnjaki, da za diagnozo rabijo 5 dni), šla matična 250€ z delom, rečem pridem po njega in sem ga nato, čez obdobje kakih 2 mesecev prodal po delih, kolikor jih je še bilo uporabnih.
Zanimivo, da se dal skozi roke že 4 prenosnike in ta je bil edini na servisu in tudi edini HP.

Thazz

Fizikalc
8. sep 2007
529
36
28
Sairach
ksz.

Koliko dejansko vpliva firma prenosnika na to, kdaj kakšna komponenta crkne?
Matičnih, grafičnih, diskov, itd. ne dela proizvajalec prenosnikov,
Tako da če matična crkne, bi se moral na proizvajalca matične pi.zdit, ali pač ne?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.703
9.920
113
40
MB
Citat:
Uporabnik plexix pravi:
Hp servis urejen v SLO?

Pred 14 dnevi nesli HP v trgovino Comshop, tam po 1 dnevu ugotovijo, da ne morejo nič urediti, zato moramo poklicati na neko številko, kjer bodo prišli po prenosnik na dom.

Ok, pokličemo, v 8 dneh sem govoril s 3 različnimi predstavniki, kateri so skušali preko telefona popraviti prenosnik.

Ker jim to seveda do danes ni uspelo je prišel danes kombi od DHL-a, kateri je prenosnik odpeljal na Madžarsko.

Toliko o servisu v SLO.

Je pa kriva matična oz grafika, saj je slika kot da bi imel 8 bitno grafiko.

Prenosnik je HP iz serije Pavilion DV7.

Lp,

to je stvar uvoznika .. oz avtera pač
crazy1.gif
dv7 pa še enih par serij ni servisa pri nas, oz trgovci niti ne smejo sprejet v garancijsko posredovanje ampak stranko zgolj napotijo na telefonsko kjer se domeniš za prevzem in popravilo

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi

pod njim so kaki fujitsu, sony..pa take zadeve

Ne kvasi neumnosti. Koliko berem so samo z temi HP neki večji problemi. Za informacijo moj Fujitsu siemens dela že polnih 6 let. Crknu je samo tisti NEC - ov DVD pogon, s tem da je presnel ogromno filmov. Zadnji 2 leti se praktično ni vgasnil saj ga uporabljam za seedanje in je nonstop online. 2x z mize padel na tla, počilo samo ohišje pri 2 šravih, komp dela kot nov. Mislim da takšnega več ne bo. Nobenega posodabljanja biosa in ostalga sranja kot na HP al pa kakem Acerju. Škoda ker za Fujitsu ni kakšnega pametnega uvoznika, ampak se prodaja po nekem sivem uvozu ala Sony. Sigurno moj kandidat za naslednji laptop.

19. jul 2007
2.894
1.609
113
EliteBook8530w - po pol leta crknil disk
hitro dobil now disk tako da vse v redu

(se sreca, da sem imel za postimat samo bookmarke) ostalo je pa bilo vse backupirano (sinhronizirano)

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:

izkušnje

Tu se pa ne strinjam !

Treba je prvo ločiti boljše laptope z 3 letno garancijo od onih za mase, če govorimo o teh prvih, ga morda le Lenovo pihne, ostalo pa kakor kdaj kateri, da pa acerje omenjaš pa Tishibe pa je smešnio, Sonya pa postavljaš za HP, ne veš pa, da imajo dokaj napredne notebooke, samo žal porazno podporo in servis...... in ja servis HP-ja je urejen v Sloveniji, kot za redko katero znamko, zato se pa prodajajo ........

Prodal sem vsaj 20 elitov, v zadnjih nekaj letih, kolikor so na trgu, pa je crknil samo eden, pa še ta samo zato, ker je bil kamionski karambol in je zletel, čez šipo kamiona po cesti , kjer je pristal še zmeram v enem kosu samo so šli diski pa plate papa .....

20 je res astronomska cifra.