HP prenosnik - kater program?

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Zdravo!

Zanima me, če kdo ve, kater program je za (pavilion) HP prenosnike, k ti omogoča, da daš na glas in potihem na sami tipki (glasnost) in se ti pri tem na zaslonu narišejo pikice za volume?

Pa kater program je za touchpad, da lahko na desni pomikaš gor-dol z miško in se premika kazalnik na strani?

Hvala!

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Quick Launch Buttons. Ta je sicer namenjen FN+<funkcijska tipka> kombinacijam, ampak zraven tudi "riše pikice" na zaslon. Oz. v zadnji verziji je slider.

Za touchpad pa Synapsis Touchpad driver.

Tole sicer velja za drugo serijo ampak verjetno pri Pavilionu ni dosti drugače.

Sicer pa tule izberi svoj model in dobiš vse driverje:
KLIK

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Blazko, hvala ti!
Tole je moj model, ampak za tisto za touchpad ne najdem na seznamu. Morda ti vidiš?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Tvoj model očitno nima Synapsisa ampak ALPS. Je na tvojem spisku
smile-1.gif

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Hvala!
Ej, nek driver sem očitno preveč inštaliral, ker zdaj ko zaženem win, mi napiše en okno in napiše, neko kodo (recimo 3453) in naprej digital library cannot be found.
Neki tazga... Veš morda, kaj sm naredu oz. kako popravit?

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Blazko, sem inštaliral, sedaj slišim, kako dajem glasnost gor-dol (dela zvok ob pritisku), ampak na zaslonu se pa ne pokaže tisti volume.
Kaj misliš, da bi lahko bilo narobe?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
V tem je težava.

Izklopi / izbriši loader oz. aktivator in poizkusi brez (Okna bodo neaktivirana). Sem skorajda prepričan, da bo zadeva potem delovala
smile-1.gif

Sicer verjetno nima veze, ampak vseeno: imaš x86 ali x64?

Nazadnje urejeno:

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Zgoraj si podal povezavo do gonilnikov za 32-bit
confused-1.gif

Loader je tista stvar, ki ti aktivira Okna. Ki se naloži pred samim OS. In ki na HPjih ponavadi ne dela
wink-1.gif

Očitno je preveč, če te vprašam, kater postopek (program) uporabljaš za aktivacijo?

Lahko živiš z na pol delujočim W7 (malo pretiravam, ampak dejstvo je, da OS ni 100%) ali pa najdeš drug način aktivacije. Vključno s tistim, da greš v štacuno in kupiš Windows 7.

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Ja, preveč me vprašaš:)
Kako pa pobrišem loader in zakaj je ta zadeva delovala na visti?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Ne znam ti pomagat. Sicer pa - kako naj ti kdo pomaga odstranit aktivator (loader) če ne veš katerega uporabljaš? Na Visti je obstajal "odstranjevalec" teh zadev po imenu VOATK Tools. Poguglaj, mogoče dela tudi na W7?

Na Visti si verjetno imel drugo zadevo.

Moj nasvet: čista namestitev W7 (nikakor ne raznih "preactivated" zadev), brez vpisovanja serijske številke. Dobiš 30 dni časa in med tem sprobaš, če zadeva deluje. Če je ok potem lahko stvar aktiviraš. Načinov je več - ako imaš čas in voljo je najbolje popraviti BIOS s servisnimi programčki in potem postane prenosnik enak tistim, ki so bili kupljeni z Windows 7. Rabiš samo ustrezen certifikat in kodo, kar najdeš preden rečeš keks.

Če je to preveč pa preizkusiš enega izmed aktivatorjev. In drugega. In tretjega... če je potrebno. Ampak edina "prava" rešitev je tista prva.

Če rabiš še kak nasvet daj na pm. Preden nama zaklenejo temo
smile-1.gif