Hp notebook - baterija - garancija

FRooT

Pripravnik
19. avg 2007
507
8
18
Torej vprašanje za vas stručkote.

Prenosnik je HP 2230s. Po malo več kot pol leta delovanja mi je očitno šla baterija, saj jo samo polni, napolni pa je nikoli ne.

Kaj je za naredit ? Prenosnik komplet na servis ? ( garancija bi ziher mogla krit to , ali pač ? ) Kupljen je bil pri mimovrste.

Je še kaka druga fora, da zbudim baterijo, ker se je to pojavilko karnaenkrat.

LP M .

se opravičujem, ker nism dal v že obstoječo temo, samo sem jo prepozno vidu , pa tud vprašanje je mal drugačno
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.474
449
83
servis

če se slučajno najde kdo, ki bo trdil, da ima baterija samo 6 mesecev garancije, ga lepo ignoriraj.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
garancija ima 6 mesecev....redko 1leto....

blazko: in če ima 6 mesecev, zakaj ignorirati?

Verjetno jo je uničil z nepravilno rabo, ali pač? Baterijo se vedno sprazni do konca in vedno nafila do konca.

Veliko sreče....javi kaj ti uradni servis javil...

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.150
4.131
113
Če kaj pomaga, skoraj 90% ni napaka v bateriji ampak v polnilnem vezju .. praviš da jo sploh ne polni/napolni? Skratka če baterije res ni defektna (se zgodi na enega od 10.000 primerov) potem nesi cel laptop na servis. Še prej pa preveri fizično stanje pinov na bateriji in laptopu, tam zna biti vzrok težav če si jemal baterijo kdaj ven in se je drsala ob kakšne trde predmete.

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
916
102
43
select 1 from dual;
Kolikor sem včeraj govoril z Froot-om, ikona kaže da se baterija naponli na 100% po 20min na bateriji pa računalnik ugasne (upam da sem si prav zapomnil). Tako da jaz bi vseeno stavil na baterijo.

LP

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Baterijo se vedno sprazni do konca in vedno nafila do konca.

Jop, li-ionske baterije sigurno
bonk.gif

Ce zelis od nje cimvec odnesti, potem ja, tudi li-ionske (seveda ti elektronika prepreci preispraznitev, torej ne ispraznis je cisto do konca kar se tice kemije, ampak toliko, da se ne poskodujes celic). Prezivijo par sto ciklov in to je to, koliko pa odneses od vsakega cikla, je pa tvoja stvar.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.474
449
83
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
garancija ima 6 mesecev....redko 1leto....

blazko: in če ima 6 mesecev, zakaj ignorirati?

Ker gre za trik prodajalca / uvoznika / serviserja... ki mu naseda preveč potrošnikov.

Naprava mora imeti neko min zakonsko določeno garancijsko dobo, t.j 1 leto. Kakršnokoli omejevanje na posamezne sestavne dele je nično. In posledično zelo drago, če bi podjetje pri tem vztrajalo in bi stvar prišla do tržne inšpekcije.

Kar se seveda na dogaja - ker prej popusti ali stranka ali prodajalec.