Hp laserski tiskalnik dela male odtiske na papir

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
572
6
18
S tiskalnikom sem zelo zadovoljen,se je pa v zadnjem času pojavil na papirju v velikosti 5 krat 5 milimetrov rahli odtisek. Ker se pojavlja v vrstnem redu 5 krat na en A4 list - predvidevam,da je nek problem na določenem mestu valja. Postavi se vprašanje,kako ta valj malo očistiti na način,da ne razstavim tiskalnik (HP 1320). Se dobi kakšen čistilni papir,ki bi ga spustil skoz printer,pri tem pa bi očistil valj,razno razne valjčke,vodila. Prosim za nasvet.

20. okt 2008
327
25
28
Verjetno je problem v razvijalni enoti, samo omenjen tiskalnik ima toner in razvijalno združeno. Koliko pa je še tonerja ??, je le-ta original ali ne ??

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Najprej posesaj printer od znotraj.

Potem v driverju printerja najdi opcijo, da ti natisne čistilni papir. Ponovi to kakšne 3x.

V Windows je to Control Panel | Devices and Printers.
Z desno miškino tipko najdi "Printer Properties", potem pojdi na "Configure". Klikni na Cleaning page start.

Če je na listu packa, potem si se najbrž dotaknil s prstom razvijalnega valja. Jaz tiskam vedno na čist papir; če je vrhnji list prašen, ga uporabim za pisanje na roke. Tiskalniki pa so pokriti s prtom ob daljši neuporabi.

Pač, če hočeš da ti tiskalnik lepo tiska, ga ne smeš futrati s smetmi...

EDIT: Meni se je podobno zgodilo enkrat, in sem v Word na mestu, kjer je packa, naredil črn podolgovat pravokotnik, čez celo višino lista. Sem natisnil 10 teh strani in je nehalo packati. Ampak najprej izvedi zgoraj napisano. In poročaj
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
572
6
18
Citat:
Uporabnik Master_of_Disaster pravi:
Verjetno je problem v razvijalni enoti, samo omenjen tiskalnik ima toner in razvijalno združeno. Koliko pa je še tonerja ??, je le-ta original ali ne ??

Ne samo da je original,toner sem tudi zamenjal in napake so spet na istem mestu.

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
572
6
18
Opcije,da natisne čistilni papir nisem našel (windows 7 slo). Sem pa preizkusil s printanjem črne barve,pa se je ta napaka spet pojavila na istem mestu - svetla lisa. To pomeni da na tem mestu sploh ne printa ničesar. Da je to na nekem valju (ne v tonerju,ker tega sem menjal) sumim zato,ker se ta lisa v velikosti 5mm x 5mm pojavlja po vrsti (vsakih 6cm na listu A4 in približno 5 cm od levega roba).
Na tem mestu ne printa. Kaj bi lahko to bilo ?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Morda je tisti mali odtis samo unikatna identifikacijska koda tiskalnika za NSA.
smile-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Morda je tisti mali odtis samo unikatna identifikacijska koda tiskalnika za NSA.
smile-1.gif

Ta koda se naj ne bi videla kar tako.
Barvni laserski recimo delajo rumene pikice, ki jih zelo težko opaziš. Kako pa je glede ČB tiskalnikov pa ne bi vedel.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
KSZ:

a mogoče kdo ve zakaj mi laserski samsung MF sicer normalno sprinta, ampak če pa kopiram preko naprave mi pa čudno skopira, kot da zmanjkuje barve (dela pa in barvno in čb)

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik jesen pravi:
Opcije,da natisne čistilni papir nisem našel (windows 7 slo). Sem pa preizkusil s printanjem črne barve,pa se je ta napaka spet pojavila na istem mestu - svetla lisa.
Natisni kakšne 20 takšnih strani s črnim pravokotnikom čez celo stran na tem mestu. Ja, napaka je na valju (v razvijalni enoti). Večina HP tiskalnikov ima to združeno, tvoj ima očitno ločeno. Z razlogom piše v tiskalniku, česa se NE SMEŠ dotikati!!!

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
KSZ:

a mogoče kdo ve zakaj mi laserski samsung MF sicer normalno sprinta, ampak če pa kopiram preko naprave mi pa čudno skopira, kot da zmanjkuje barve (dela pa in barvno in čb)
S Samsungi nimam izkušenj. Ampak poizkusi v nastavitvah kopiranja zamenjati kvaliteto tiskanja in barvni profil...

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
572
6
18
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
smile-1.gif

Danes sem zvedel.da naj bi se pri menjavi tonerja odlomil košček malega delca plastike in padel v tiskalnik s papirejem vred potoval in je še kje zataknjen,da dela odtisek. Vem,če ga grem brez veze narazen montirat iz tega ne bo kruha. Popravilo pa je tudi zelo drago,lahko rečemo,da se ne izplača. Je torej v hp laserju 1320 še kakšen valj in kako prit do njega,če je plastika kje na njem. Ropota sicer ne,je pa zaropotal,ko je padel košček v njega.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
a to mislš direkt na printerju al se da še kej na kompu naštimat?
Jah, ne vem. Poizkusi na MF nastaviti bolj kvalitetno/temno kopiranje, najdi navodila...

Citat:
Uporabnik jesen pravi:
Je torej v hp laserju 1320 še kakšen valj in kako prit do njega,če je plastika kje na njem. Ropota sicer ne,je pa zaropotal,ko je padel košček v njega.
Klik: lmgtfy.com/?q=laserjet+1320+service+manual